Dunar napísal: Ne 30. Nov, 2025, 20:27
Za 300€ môžeš mať veľmi dobre 2.1, Edifier S350DB. Resp. trochu nad rozpočet S360DB.
Mám ešte pár otázok.
- A nejakú alternatívu 2.0 ?
- Kvalitou zvuku S360DB vs. MR5, ktoré by boli lepšie?
- A značky ako ADAM AUDIO, KRK, M-AUDIO...a iné. Tam sa bavíme o asi iných sumách v podobnej kvalite ako tie napr. spomenuté Edifier S360DB?
riesil som nieco podobne a nebol som daleko od kupy Kanto Ora/Yu ... ale nakonec po prepajkovani spojov v mojich Edifier R2000db, zatial funguju. Uvidime ako dlho.
pripojim sa k teme. mne moje mackie mr524 brunia cez rca pripojku ktore su napajane cez topping dx3pro+. topping nema symetricky vystup na repro. ta mam z toho nervy. zatial mi ma svagor poriesit-prepajkovat kabel ale dlho mu to trva tak rozmyslam ze kupim tie m60. chlopi, vazne su take peckove? a mate ich napojene cez usb z pc?
Amd R7 9800x3d = Noctua d15+2xA12x25 G2 = MSI B850 Tomahawk = Kingston 64gb ram 6000mhz cl30 = Rtx 5090 Vanguard = Ssd: M2 WD 850x 1tb Win11 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua A12x25-out + 2x Noctua A12x25-bottom = FSP Hydro Ti Pro 1kw = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Dunar napísal: Ne 30. Nov, 2025, 20:27
Za 300€ môžeš mať veľmi dobre 2.1, Edifier S350DB. Resp. trochu nad rozpočet S360DB.
Mám ešte pár otázok.
- A nejakú alternatívu 2.0 ?
- Kvalitou zvuku S360DB vs. MR5, ktoré by boli lepšie?
- A značky ako ADAM AUDIO, KRK, M-AUDIO...a iné. Tam sa bavíme o asi iných sumách v podobnej kvalite ako tie napr. spomenuté Edifier S360DB?
Ďakujem moc
Ono veľmi nejde porovnavať 2.0 a 2.1. Značnu časť ceny totiž zhltne subwoofer. Z toho dôvodu pri rovnakej cene plati, že čo sa čisto kvality zvuku tyka, su 2.0 vždy lepšie (ak sa bavime o porovnani najlepšich za danu cenu). Len ti logicky chyba hlbka a sila basu. Je treba vyberať podľa toho na čo to ma služiť.
Edifier robi repro (väčšina modelov) s mejnstrimovym, zabavnym zvukom. Firmy čo si vymenoval, robia hlavne štusdiove repro, kde sa vyžaduje čo najpresnejši zvuk.
Objednal som spontánne tie EDIFIER S350DB za dobrú cenu v alze, ale ak ich niekto silno chce môžem posunúť píšte SS. ak nie tak sa poteším na vianky vyzerajú dobre.
K PC ano na youtube, hudbu ambietne, hry zamna fajn.
Vyskusaj, k pc premna 10x lepsie repraciky.
Edit.
Keby som to mal ako studio, alebo poslucharen hudby tak si necham mackie.
Za mna 2.0 jednoznacne. Mal som doma aj drahe suby (1000+ eur) a nevedel som si to obhajit, nebol som s tym uplne spokojny.
Taky zlata stredna cesta nieco 6,5" ak to mas kam dat. To uz vie spravit pekny bass, ktory aj citit. Za mna velka spokojost so znackou Focal. Skusal som vela, ale vratil som sa knim. Dokonca som vratil aj subwoofer, lebo podla mna to nepotrebuju... Navyse maju predny bass port, takze to mozes dat relativne blizko k stene, a nebude ti to robit take odrazy. Vela z vas tu ma PC za tisice Eur....Pritom tie repro maju ovela vacsiu zivotnost. Moje uz tusim tahaju 9ty rok, a vzdy mi dokaznu zlespit naladu, ked otocim potenciometrom doprava
Prešiel som si viacerými od Edifier, cez microlab (solo6c) po terajši PMX-90.
Nikdy by som iné ani nechcel.
Za mlada som mal aj 5.1 a pod, ale veľa káblov, veľa miesta to zaberalo, sub musí mať vhodnú polohu… nie dik.