Vyber si jedno:
[ ] 350,-€
[ ] Futureproof
GamersNexus ma
pekne videjko, kde testuje 5600G aj s externou GPU a porovnava s inymi CPU. Je vidiet, ze 5600G je pod 5600X a podobnymi CPU, ale nie je to nejake extra zasadne. Taha ho dole polovicna L3 cache (16MB oproti 32MB) a mozno PCI-Express 3.0 namiesto 4.0.
Kedze mas len 350,-€ budget, vsetko by som strcil do novej grafiky. 100,-€ v grafike prinesie zasadne viac fps nez 100,-€ v CPU. Zaroven to bude aj najjednoduchsi a najpohodlnejsi upgrade. Zdroj mas dobry, tie NZXT boli velmi fajn (okrem ich Bronze serie), takze potiahne zravejsu grafiku. Videl by som to na nieco aspon 2x vykonnejsie, nez mas teraz a pri nVidii aspon 4000 seriu kvoli DLSS4 a FrameGen. Cim horsia grafika, tym viac pomozu taketo barlicky. Cize RTX 4000 v danej cene, RTX 5060 Ti, RX 9060 XT a take.
Este by si si mohol urobit jednu radost a to vykaslat sa na 60 Hz a podobne somariny. Za poslednych 10 rokov sa v monitoroch neobjavila lepsia vec nez G-Sync / FreeSync /
'N Sync. Je to masivne vylepsenie obrazu a este viac to pomoze na nizsich fps. Kvoli tomuto by som kludne obetoval 50-100,-€ z grafiky a kupil za to nejaky herny bazarovy monitor.