Ahojte,
nakolko ma moj zdroj uz viac ako 13 rokov a moze sa kedykolvek pobrat papa a dnes som cital,ze pravdepodobne pojdu aj zdroje cenou
hore,rozhodol som sa pre kupu noveho.Po precitani par prispevkov ake zdroje odporucate som vybral Adata xpg core reactor II 850W mozem ho mat za 106€.
Na eshopoch som nasiel rozne standardy v popisoch,jeden ma ATX 3.0 dalsi ATX 3.1,podla vyrobcu by mal byt 3.1,predpokladam ze maju zly popis na eshope,alebo je mozne kupit zdroj v dvoch standardoch u nas?
Popripade je nieco lepsie v danej cenovej relacii?
pojde to k zostave:
14600k
MSI PRO B760-P DDR4 II
32 gb ram
9060xt 16gb
momentalne mam 620w seasonic,ale chcem 850W do buducna,ked sa ukludnia ceny za ram spravim upgrade na nieco vykonnejsie.
ZDROJ
-
peterkozns
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: St 21. Máj, 2008, 20:45
- dark_globe
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
Re: ZDROJ
adata (a dalši vyrobcovia) updejtla svoj line up -
čo sa fyzicky menilo je konektor na modularnej doske
kde starši typ nahradil 12V-2x6 konektor , ktory je "bezpečnejši" ,
su v ňom predlžene power piny a skratene sense piny
(tymto sa mal adresovať problem taviaceho sa a často zle zapojeneho konektora pri rtx 4090-tkach)
jednoducho povedane novy konektor je viac "blbuvzdorny" a grafika ti nepojde a
ani zdroj do nej nebude napajať šťavu ked bude kabel zle zapojeny v konektore.
jediny iny rozdiel medzi 3.0 a 3.1 štandardom je hold up time (nepodstatny detail) , ktory je pri atx 3.1 dokonca povolený horší ako pri atx 3.0 ...
jedina možnosť ako by sa ti dostala do ruky staršia revizia core reactoru II je ak by e-shop mal nejake 2 ročne stare skladove zasoby
každopádne pri tvojom radeone 9060xt ti to može byť uplne jedno
kedže používaš aj tak klasické staré pcie 6+2 pin káble na jeho napájanie ...
dalšia kapitola sama o sebe je kvalita samotného 12VHPWR kábla (niektorí výrobcovia tu "šidili")
takpovediac ruku do ohňa by som momentálne dal v strednej a vyššej strednej triede
iba za RMx a HX corsaire, ale to sa týka iba prípadov ak by som chcel napájať rtx 4090/5090 tku ...
čo sa fyzicky menilo je konektor na modularnej doske
kde starši typ nahradil 12V-2x6 konektor , ktory je "bezpečnejši" ,
su v ňom predlžene power piny a skratene sense piny
(tymto sa mal adresovať problem taviaceho sa a často zle zapojeneho konektora pri rtx 4090-tkach)
jednoducho povedane novy konektor je viac "blbuvzdorny" a grafika ti nepojde a
ani zdroj do nej nebude napajať šťavu ked bude kabel zle zapojeny v konektore.
jediny iny rozdiel medzi 3.0 a 3.1 štandardom je hold up time (nepodstatny detail) , ktory je pri atx 3.1 dokonca povolený horší ako pri atx 3.0 ...
jedina možnosť ako by sa ti dostala do ruky staršia revizia core reactoru II je ak by e-shop mal nejake 2 ročne stare skladove zasoby
každopádne pri tvojom radeone 9060xt ti to može byť uplne jedno
kedže používaš aj tak klasické staré pcie 6+2 pin káble na jeho napájanie ...
dalšia kapitola sama o sebe je kvalita samotného 12VHPWR kábla (niektorí výrobcovia tu "šidili")
takpovediac ruku do ohňa by som momentálne dal v strednej a vyššej strednej triede
iba za RMx a HX corsaire, ale to sa týka iba prípadov ak by som chcel napájať rtx 4090/5090 tku ...
personal rig:
Spoiler: ukázať
-
peterkozns
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: St 21. Máj, 2008, 20:45
ok rozumiem...takze ziadny strach,dakujem za vysvetlenie
do buducna ked budem robit komplet upgrade,max gpu tam pojde ekvivalent 5070ti,5080(60..;70..;80..) aj to zalezi od cien ake budu v tej dobe.
ale to sa momentalne neda predpovedat...uvidime,mozno bude potrebne vymenit opat aj zdroj.
do buducna ked budem robit komplet upgrade,max gpu tam pojde ekvivalent 5070ti,5080(60..;70..;80..) aj to zalezi od cien ake budu v tej dobe.
ale to sa momentalne neda predpovedat...uvidime,mozno bude potrebne vymenit opat aj zdroj.
-
Festro1991
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
850W zdroj je dnes úplné minimum šiel by som do 1000w. Viem o čom rozprávam tiež som menil už dva zdroje zbytočne a nikto to nechce kúpiť za rozumný peniaz. Teraz ušetris v budúcnosti zbytočne prerobis.
CPU: AMD 9950X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: TUF GAMING B850M-PLUS WIFI RAM: 2x32GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Platinium 1200W SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: Phanteks XT M3 Monitor: Alienware AW3432DWF