Mikrotik - pre zaciatocnikov
Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov
Doseru to presne kvoli tomu ze si to nakupia vsetci "when WIFI7 plackovia" a ked pride Mikrotik realita tak zacnu fnukat preco nejde toto a hento, zameraju sa na latanie platanie BE a na ostatne dolezitejsie veci sa z vysoka vykaslu. Produkt siel von len aby ludom zapchali usta. Ak potrebujem pripajat nieco dolezite, taham kabel. Ak niekde kabel natiahnut nemozem/nechcem, tak mam dostupnu luxusnu paletu AX produktov, ktore "funguju" a 99% ludom absolutne dostacuju. Nemam nic proti technologii, mam rad ked sa veci vyvijaju vpred, ale nie na ukor inych a za mna je Wifi7 uplna zbytocnost no bohuzial marketing je svina.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 5800X@4,6GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: MSI GeForce RTX 3080 10GB, System SSD: Samsung 960 PRO 512GB, Data SSD: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: MOTU M2 + Audio-Technika ATH-M50x + Sonarworks SoundID Reference, CPU Cooler: Noctua NH-U12A, Case: Streacom BC1, Keyboard: Keychron Q6 QMK Gateron G Pro Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver + Elgato Cam Link 4K, Main Disaply: Gigabyte M34WQ, Secondary Display: ASUS ProArt PA328CGV, Calibrated with: Spyder X Elite, Arm: Ergotron LX DUAL STACKING ARM
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ja osobne wifi7 a predovsetkym 6GHZ pasmo strasidelne vitam a vidim v nom obrovsku a jednoduchu moznost, ako zvysit priepustnost domacich wifi.
99% ludi nepotrebuje mikrotik vobec, o tomto to nie je.
som strasne zvedavy na realne dosahovanu priepustnost tej wifiny, aby to nebola rovnaka hanba ako doteraz : wifi nie je najsilnejsia stranka Mikrotiku.
99% ludi nepotrebuje mikrotik vobec, o tomto to nie je.
som strasne zvedavy na realne dosahovanu priepustnost tej wifiny, aby to nebola rovnaka hanba ako doteraz : wifi nie je najsilnejsia stranka Mikrotiku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Wifi 7 je super. Je dost fajn neriesit ci je PC na kabli alebo na wifi a proste si uzivat plny gigabit. Akoze je to mala firma ktora nema velke kapacity, ale keby spravili nejake rozumne pouzitelne wifi 7 APcka a routre tak by som sa vobec nenahneval.
Ano suhlasim je to pohodlne neriesit kabel a kazdy to ma nastavene inak, ale Ja som sa zase z minulosti poucil a razim taku prax aj z poslednych skusenosti z jednej prevadzky, ze cokolvek co je co i len trochu dolezite je na kabli. Kabel aktualizaciou neodfajcis. To bud ide alebo nejde. Wifi7 vidim ako riesenie a upgrade v jednom pre ludi v brutalne zasmogovanych lokalitach kde vypnes 2.4GHz ked nemas IoT a nechas 5GHz ako zalohu a ficis na 6GHz, ale scenar sa aj tak bude casom opakovat lebo vsetci co si kupia hocijaky router to jazdia na automate.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 5800X@4,6GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: MSI GeForce RTX 3080 10GB, System SSD: Samsung 960 PRO 512GB, Data SSD: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: MOTU M2 + Audio-Technika ATH-M50x + Sonarworks SoundID Reference, CPU Cooler: Noctua NH-U12A, Case: Streacom BC1, Keyboard: Keychron Q6 QMK Gateron G Pro Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver + Elgato Cam Link 4K, Main Disaply: Gigabyte M34WQ, Secondary Display: ASUS ProArt PA328CGV, Calibrated with: Spyder X Elite, Arm: Ergotron LX DUAL STACKING ARM
Tak ano ano, prevadzky to je jasne... Ale ked sa bavime o domacnostiach, kopa beznych ludi uz ani nema kde ten internetovy kabel zapojit 
Notebooky, mobily, tablety, spotrebice... Nic z toho uz internetove porty nema.
Notebooky, mobily, tablety, spotrebice... Nic z toho uz internetove porty nema.
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

scenar nebude ten isty - cim viacej frekvencii mame dostupnych, tym lepsie pretoze pocet ludi a smogu je uz konecny.
ako hovorim, strasne vitam dalsich 1200MHz dostupneho pasma na 5.9 az 7.1GHz... to mas cistu priepustnost okolo 10Gbit/s totalne polahky a tam sa uz zmestime s wifinami. A hlavne tento novy automat je trosku lepsi nez ten priblbly 5GHz, ktory strasne vela ludi proste nacape do 5180 az 5300, tam je uplne bezne v panelaku vidiet 3-4 wifiny na kazdej dostupnej frekvencii.
ako hovorim, strasne vitam dalsich 1200MHz dostupneho pasma na 5.9 az 7.1GHz... to mas cistu priepustnost okolo 10Gbit/s totalne polahky a tam sa uz zmestime s wifinami. A hlavne tento novy automat je trosku lepsi nez ten priblbly 5GHz, ktory strasne vela ludi proste nacape do 5180 az 5300, tam je uplne bezne v panelaku vidiet 3-4 wifiny na kazdej dostupnej frekvencii.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- shiro
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Pasma/frekvencie mozes mat, ale co rusenie? V bytovke mozes mat 5 dalsich odbornikov, uvazujucich rovnako = zarusene pasmo.
5-6GHz Wifi ma v panelakoch vyznam v stejnej miestnosti s routrom, inac ide signal do prdele.
5-6GHz Wifi ma v panelakoch vyznam v stejnej miestnosti s routrom, inac ide signal do prdele.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

nerozumiem co ty rozumies.
pri 1700 megahertzoch dostupneho pasma (1200MHz volakde okolo 6GHz a dalsich 500Mhz na 5GHz pasme) sa rusit nebudeme, aj keby sme naozaj chceli. Ked si o dva byty dalej Jozko pusti 6400Mhz rovnako ako ja - a nepusti si to moj priamy sused ani z jednej strany - tak sa navzajom rusit nebudeme. M
Moj primarny zaujem sa teda scvrkáva len styri byty okolo mna a to sa naozaj nezarusime. Navyse, nebudu mat vsetci hned prvy den 6GHz, ze nie ?
Ja sa na 6GHz tesim ako na svaty obrazok.
pri 1700 megahertzoch dostupneho pasma (1200MHz volakde okolo 6GHz a dalsich 500Mhz na 5GHz pasme) sa rusit nebudeme, aj keby sme naozaj chceli. Ked si o dva byty dalej Jozko pusti 6400Mhz rovnako ako ja - a nepusti si to moj priamy sused ani z jednej strany - tak sa navzajom rusit nebudeme. M
Moj primarny zaujem sa teda scvrkáva len styri byty okolo mna a to sa naozaj nezarusime. Navyse, nebudu mat vsetci hned prvy den 6GHz, ze nie ?
Ja sa na 6GHz tesim ako na svaty obrazok.
Otazka je kedy bude realne dostupny ten router. Uz sa viac krat posuvala dostupnost.