Mikrotik - pre zaciatocnikov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od používateľa zoom »

Tipujem, ze 1Gbit. Samotne SFP+ je od zaciatku robene ako 1 alebo 10Gbit. Tych 2.5Gbit je uz taky vymysel neskorsi a zariadenie to vyslovene musi podporovat. Ked si pozriem datasheet toho Brocade, tak tam pisu "Fixed ports: 1/10 Gbps SFP+", takze asi naozaj len 1 alebo 10 Gbit.

Zly hotfix: RJ45 modul, ktory strcis do SFP+ portu si robi vlastnu matematiku, takze tam by si vedel spravit 2.5 alebo 5Gbit, hoci ten samotny SFP+ port podporuje len 10Gbit. Akurat ja nemam rad RJ45 moduly v SFP+. Hreju sa a z principu fungovania vyrabaju "vysoky" ping - co je len 2-3ms, ale predsa si nebudem vyrabat taky ping na LAN.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

podla mna nebude fungovat akykolvek 2.5Gbit v takomto zariadeni a to proste preto, lebo operacny system toho zariadenia nerata s nicim inym, nez jeden alebo desat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

RJ45 modul je taka trochu samostatna vec, nez len nejaky bridge. Je to skor ako mini-PC alebo mini-switch pichnuty do SFP+ portu. Preto s portom moze komunikovat 10Gbit a do kabla si dohodne 2.5Gbit. Nevravim, ze to na 150% bude fungovat, ale napriklad tu na UI fore typek pise:
I'm using a Mikrotik SFP+ to RJ45 adapter to connect my WAN SFP+ port to a Netgear CM2050V without problems at all. It connects at 2.5G although the UDMP reports it at 10G.
Cize je to predmetom skusania, ale je tam potencial, ze to bude fungovat. Opat poviem, ze radsej by som to vyriesil inak, nez si pridat 2-3ms zbytocne k pingu.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Tak jednak kuria a podruhe stoja 50+€ co je cena sfp+ switchu s 5 2.5gbit portami.

Skor mi slo o DAC, ale vidim ze tadial cesta nevedie(resp. Vedie ale 2.5gbit)... Cize vyriesene, diky.

Návrat na "Siete"