zdielany net wifi=2xpc cez lan
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
zdielany net wifi=2xpc cez lan
mam stolne pc s wifi kartou a cel by som sa pomocou lan a switcha prepojit s notasom a zdielat net.. ale akonahle.. obidva pc prepojim lankom.. vypoji ma z internetu.. nevite v com je problem? dik
Mas dve moznosti. Cesta bude takato:
1. Net ide do pc ktore mas pripojene na net. Z drujej sietovky ktoru budes mat v tom pc pojde signal do switchu. Z neho sa potom budu napajat ostatne pc ktore chces pripojit na net.
Tu ale musi stale bezat pc ktore je napojene na net.
2. Kupis si router. Ten sa napoji na net a potom z neho sa budu napajat vsetky ostatne pc.
2. moznost ti odporucam, pretoze riesit net cez switch nie je to najslavnejsie riesenie.
1. Net ide do pc ktore mas pripojene na net. Z drujej sietovky ktoru budes mat v tom pc pojde signal do switchu. Z neho sa potom budu napajat ostatne pc ktore chces pripojit na net.
Tu ale musi stale bezat pc ktore je napojene na net.
2. Kupis si router. Ten sa napoji na net a potom z neho sa budu napajat vsetky ostatne pc.
2. moznost ti odporucam, pretoze riesit net cez switch nie je to najslavnejsie riesenie.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
mathew zle pises, nepoznam router ktory by vedel bezat ako klient, cize musi kupit apcko s ktorym bude ten signal prijmat (1000-1500sk) a potom router s ktorym bude ten signal dalej sirit (1000-3500sk)
ale v praxi ta prva moznost na pc povol na wifi karte zdielanie internetu a zapoj komp z lan sietovky do swichu odkial pospajas secko okolo servera
treba ti potom este v nasledovnych kompoch nastavit ipadresu servera ako gateway a dns server tot cele kuzlo
ale v praxi ta prva moznost na pc povol na wifi karte zdielanie internetu a zapoj komp z lan sietovky do swichu odkial pospajas secko okolo servera
treba ti potom este v nasledovnych kompoch nastavit ipadresu servera ako gateway a dns server tot cele kuzlo
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Preco? Mam wifi router Micronet SP917G do ktoreho ide net a pripajam nanho pc, pda, tlaciaren a este dalsi router. Vsetky zariadenie sa do routra pripajaju cez wifi. Net pouzivam na pc a pda. Nieco podobne chce Chris, akurat pouziva kabel. Preto myslim, ze ked kupi wifi router, pripoji sa na wifi a ma tam este 4 porty na kabel. Teda zosietuje vsetko co chce.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Stale neviem dajak pochopit, ako to chce chalan spravit, teda nastavit.. Splieta ipv6 (uz sa to vobec pouziva? ) atd atd..
chapem tak, ma net cez wifi.. cize v pc ma 2 sietovky. WLAN a LAN.
Cez Wlan sa pripaja na dajake APcko kde je net.. ok.. to ma netrapi dalej..
Dalej chce na pc, kde ma WLAN nastavit zdielanie internetu na sietovku LAN a tym padom na ostatne pc..
Ale ten router ma aky? Wifi alebo klasicky kablovy?
Osobne mam doma spravene nasledovne..
Jeden pc bezi nastallo. SERVER.. nanom je zazdielany internet a bezi nanom internetova brana.. KAbel z LAN ide do APcka jedneho portu.. Na ostatnych pc nastavim ako predvolenu branu ten PC a net ide.. CIze ziadny router nic..
chapem tak, ma net cez wifi.. cize v pc ma 2 sietovky. WLAN a LAN.
Cez Wlan sa pripaja na dajake APcko kde je net.. ok.. to ma netrapi dalej..
Dalej chce na pc, kde ma WLAN nastavit zdielanie internetu na sietovku LAN a tym padom na ostatne pc..
Ale ten router ma aky? Wifi alebo klasicky kablovy?
Osobne mam doma spravene nasledovne..
Jeden pc bezi nastallo. SERVER.. nanom je zazdielany internet a bezi nanom internetova brana.. KAbel z LAN ide do APcka jedneho portu.. Na ostatnych pc nastavim ako predvolenu branu ten PC a net ide.. CIze ziadny router nic..
Chris ospravedlnujem sa. Jararakove riesenie je spravne. Zle som pochopil zadanie tvojho problemu.
Jararak netreba sa hned rozculovat.
Jararak netreba sa hned rozculovat.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
proste, pripoj sa na internet a s wifi sietovou kartou uz nerob absolutne nic. Jedine co spravis, je ze nanu kliknes pravym, das poslednu zalozku a das umoznit zdielanie inym ucastnikom ci ako to tam je.. To je cele.. Windows IP prideli sam.. Ostatne pc sa nastavia automaticky cez DHCP..
Rob to presne podla tohto..
Kód: Vybrať všetko
http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5775&Itemid=48&limit=1&limitstart=1