zdielany net wifi=2xpc cez lan

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

zdielany net wifi=2xpc cez lan

Príspevok od používateľa Chris »

mam stolne pc s wifi kartou a cel by som sa pomocou lan a switcha prepojit s notasom a zdielat net.. ale akonahle.. obidva pc prepojim lankom.. vypoji ma z internetu.. nevite v com je problem? dik
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

este keby si napisal co za net mas, lebo to vobec nepises, ci u teba konci koax alebo ftp
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

normalka sa napajam... na mikrovlnku.. a doma by som si cel zosietovat.. kompy.. kedze.. cem z jedneho pc.. spravit.. ako server.. a ostatne notasi napojit cez switch , lan na server.. aby bol na vsetkych siet
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa _Matthew_ »

Mas dve moznosti. Cesta bude takato:
1. Net ide do pc ktore mas pripojene na net. Z drujej sietovky ktoru budes mat v tom pc pojde signal do switchu. Z neho sa potom budu napajat ostatne pc ktore chces pripojit na net.
Tu ale musi stale bezat pc ktore je napojene na net.
2. Kupis si router. Ten sa napoji na net a potom z neho sa budu napajat vsetky ostatne pc.

2. moznost ti odporucam, pretoze riesit net cez switch nie je to najslavnejsie riesenie.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S
jararak
Moderátor
Moderátor

mathew zle pises, nepoznam router ktory by vedel bezat ako klient, cize musi kupit apcko s ktorym bude ten signal prijmat (1000-1500sk) a potom router s ktorym bude ten signal dalej sirit (1000-3500sk)
ale v praxi ta prva moznost na pc povol na wifi karte zdielanie internetu a zapoj komp z lan sietovky do swichu odkial pospajas secko okolo servera
treba ti potom este v nasledovnych kompoch nastavit ipadresu servera ako gateway a dns server tot cele kuzlo
Watching you ...

Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja toto viem.. cem cez pc a z toho cez lan na switch a z neho do ostatnych pc.. len neviem ako to rozbehat.. ako to nastavit.. a tak
robil som podla jedneho navodu.. vsecko som mal rovnake.. len som nemal TCP/IP 6 ale len TCP/IP a neslo mi to.. :cry:
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ

Preco? Mam wifi router Micronet SP917G do ktoreho ide net a pripajam nanho pc, pda, tlaciaren a este dalsi router. Vsetky zariadenie sa do routra pripajaju cez wifi. Net pouzivam na pc a pda. Nieco podobne chce Chris, akurat pouziva kabel. Preto myslim, ze ked kupi wifi router, pripoji sa na wifi a ma tam este 4 porty na kabel. Teda zosietuje vsetko co chce.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S
-TAMY-
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa -TAMY- »

Stale neviem dajak pochopit, ako to chce chalan spravit, teda nastavit.. Splieta ipv6 (uz sa to vobec pouziva? ) atd atd..

chapem tak, ma net cez wifi.. cize v pc ma 2 sietovky. WLAN a LAN.

Cez Wlan sa pripaja na dajake APcko kde je net.. ok.. to ma netrapi dalej..

Dalej chce na pc, kde ma WLAN nastavit zdielanie internetu na sietovku LAN a tym padom na ostatne pc..

Ale ten router ma aky? Wifi alebo klasicky kablovy?

Osobne mam doma spravene nasledovne..

Jeden pc bezi nastallo. SERVER.. nanom je zazdielany internet a bezi nanom internetova brana.. KAbel z LAN ide do APcka jedneho portu.. Na ostatnych pc nastavim ako predvolenu branu ten PC a net ide.. CIze ziadny router nic..
jararak
Moderátor
Moderátor

mathew, ked sa naucis citat prides nato ze nemas router ale apcko s 5-way swichom, bodka
a micronet nieje znacka ktoru by som si kupil, tolko mi ich zhorelo ze nikdy viacej, max mesacna prevadzka
Watching you ...

Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nieee
... cez wifi kartu som pripojeny.. na internet...
a cez sietovku chcem napojit dalsie pocitace...
len neviem ako to nastavit IP.. lebo.. som uz skusal vselico a nejde tooo :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

A dal si premostit obidve pripojenia na tvojom PC? (bezdrat aj lan?)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ

Chris ospravedlnujem sa. Jararakove riesenie je spravne. Zle som pochopil zadanie tvojho problemu.
Jararak netreba sa hned rozculovat.
-TAMY-
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa -TAMY- »

proste, pripoj sa na internet a s wifi sietovou kartou uz nerob absolutne nic. Jedine co spravis, je ze nanu kliknes pravym, das poslednu zalozku a das umoznit zdielanie inym ucastnikom ci ako to tam je.. To je cele.. Windows IP prideli sam.. Ostatne pc sa nastavia automaticky cez DHCP..

Kód: Vybrať všetko

http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5775&Itemid=48&limit=1&limitstart=1
Rob to presne podla tohto..
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

:P chlopi.. neskoro ste napisali..
uz mi to ide..
ale aj tak vreeeele DIK ZA OCHOTU :D
jararak
Moderátor
Moderátor

_Matthew_ napísal:Jararak netreba sa hned rozculovat.
sorac, vetny syntax zjavne to tak naznacil, ospravedlnujem, nerozculujem :surrender:
nho a myslim ze najlepsie dana osoba k tomu dojde sama
Watching you ...

Návrat na "Siete"