Doslo doslo… nemam sice teraz na to moc casu… co sa tyka konfiguracie je to trochu pomenene ale neviem preco mi nejde ulozit sn… normalne nastavim ulozim a ked rebootnem je tam zas ta povodna… mac adresa isla nastavit
Edit: vsetko mam uz nastavene, drzi to aj po reboote… ak mi vecer zvysi cas tak to pichnem do optiky (ignore rx los funguje) a dam vediet
Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)
Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)
Naposledy upravil/-a rybar94 v Št 30. Apr, 2026, 18:23, upravené celkom 1 krát.
@rybar94
Zdravím no čo ako? rozbehal si to? Mne ten Ali vrak nejde všetko som tam nakonfiguroval a nič. Len jediná zmena čo sa udiala keď som tam prepísal tu MAC adresu končiacu 7C a keď som to dal do Unifi Brány tak dióda nad tým portom svietila, predtým nesvietila ale internet aj tak nešiel. Skúsol som aj ten WAN ID 836a naklonovanie MAC adresy do UniFi brány. Potom som to ešte hodil do TP link optického konvertora a keď som do toho dal optiku tak to zhaslo. Tak už fakt neviem, čo s tým je asi je ten modul nejaký pošahaný (ale prečo potom sa dá doň dostať keď v ňom nie je optika a dajú sa tam meniť aj parametre úplne v pohode.
Zdravím no čo ako? rozbehal si to? Mne ten Ali vrak nejde všetko som tam nakonfiguroval a nič. Len jediná zmena čo sa udiala keď som tam prepísal tu MAC adresu končiacu 7C a keď som to dal do Unifi Brány tak dióda nad tým portom svietila, predtým nesvietila ale internet aj tak nešiel. Skúsol som aj ten WAN ID 836a naklonovanie MAC adresy do UniFi brány. Potom som to ešte hodil do TP link optického konvertora a keď som do toho dal optiku tak to zhaslo. Tak už fakt neviem, čo s tým je asi je ten modul nejaký pošahaný (ale prečo potom sa dá doň dostať keď v ňom nie je optika a dajú sa tam meniť aj parametre úplne v pohode.
Sfp sa mi zaregistrovalo do siete, status mam O5 co je v poriadku, zatial som vyskusal len vytvorit vlanu do ktorej som hodil sfp interface a na vlan interface som zapol dhcp avsak ipecku som nedostal, stale oen “searching”… poriadne sa k tomu budem vediet dostat az v nedelu ale co sa tyka sfp, tak fungovat funguje
Edit: vo webovom rozhrani som nakonfiguroval vlan aj s prioritou a sfpcko dostalo normalne ipv4 verejnu ip, ktoru som mal aj predtym. Cize uz len nakonfigurovat mikrotik a bude to slapat… viem ze tento setup nie je ideal ale ak sa mi to podari rozbehat potom budem riesit aby verejnu ip dostal priamo rb.. neviem ci sa da v tom webovom rozhrani prepnut to sfp do bridgu alebo nieco podobne
Edit: vo webovom rozhrani som nakonfiguroval vlan aj s prioritou a sfpcko dostalo normalne ipv4 verejnu ip, ktoru som mal aj predtym. Cize uz len nakonfigurovat mikrotik a bude to slapat… viem ze tento setup nie je ideal ale ak sa mi to podari rozbehat potom budem riesit aby verejnu ip dostal priamo rb.. neviem ci sa da v tom webovom rozhrani prepnut to sfp do bridgu alebo nieco podobne
Naposledy upravil/-a rybar94 v Pi 01. Máj, 2026, 12:15, upravené celkom 2 krát.
písal som na podporu FS a keďže mám UCG-Fiber (Ubiquiti) tak mi odporučila tento modul: https://www.fs.com/eu-en/products/35156 ... w_cid=5607
To je vlastne ten isty len nie generic ale ubiquiti, ako sme spominali predtymandy_Xt napísal: Pi 01. Máj, 2026, 11:54 písal som na podporu FS a keďže mám UCG-Fiber (Ubiquiti) tak mi odporučila tento modul: https://www.fs.com/eu-en/products/35156 ... w_cid=5607
@rybar94
A čo všetko si menil v module: MAC, SN a ešte niečo? A robil si to cez web rozhranie alebo cez cmd?
A čo všetko si menil v module: MAC, SN a ešte niečo? A robil si to cez web rozhranie alebo cez cmd?
Pomenil som vsetko co sa dalo podla huaweiu a robil som to cez puttyandy_Xt napísal: Pi 01. Máj, 2026, 12:54 @rybar94
Problem je, ze neviem ako nastavit to sfp, aby sa tvarilo ako bridge. V tom rozhrani je wan mode len moznost route a pokial priamo v tom sfp nevyplnim tu vlan tak nedostane ipcku z orangeu. Ja by som to chcel ale mat vsetko nakonfigurovane na mikrotiku a nie ze na sfpcku mam zapnute dhcp
a potom na mikrotiku dhcp clienta… pisal som ohladom toho na support a sami nevedia
tak to posunuli na nejakeho manazera co sa ma ozvat mailom
Naposledy upravil/-a rybar94 v Pi 01. Máj, 2026, 13:58, upravené celkom 1 krát.
No co @andy_Xt objednavame?