vymena anteny, mozno routra

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
žrať spať srať hrať
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 26. Apr, 2015, 16:51

vymena anteny, mozno routra

Príspevok od používateľa žrať spať srať hrať »

Caute sorry ze zas otravujem ale nedaju sa mi hrat online hry...Odpaja ma od internetu. Pisal som aj providerovi a ten mi aktualizoval antenu ktora je na dome pripevnena. Pisal som im viackrat a nevedia to vyriesit pisali mi iba ze mozu poslat technika za 80 eur na hodku ze nech sa na to pozrie lenze:
Moj problem je takyto a neviem do ktoreho ineho fora to dat-Internet nahodne odpaja , napriklad zapnem CS2 a po 10-20 minutach hrania ma na 2 minuty odpoji proste spadne cely internet. Popri tom ma packet loss a rozne ine haluzinky, v CS2 mam vysoky jitter.
No a problem je ten ze takto to ide uz odkedy sme sa do domu nastahovali...
Davam to do nakupnej poradne lebo si myslim alebo teda viem ze nieco budem musiet kupit lebo nejaka hardwarova sucast urcite blbne...len by som sa Vas chcel opytat cim konkretne to moze byt...
Topologia je 1. antena na streche z ktorej ide kabel do routra nejakeho lacneho TP linku...vsetko je to na povale(moze sa to prehrievat)
2. Z toho tp linku potom ide kabel na TP Link Archer a dalsi kabel do Asus Routru za 80 ecok cize s tymito dvomi by nemal byt problem
3. Vsetky kable som nanovo vyrobil a vymenil za predchadzajuce kable cize ani tam by problem teoreticky nemal byt otestoval som ich vsetky skusackou a proste idu.
Moja hlavna otazka teda znie lebo nechce sa mi volat typka co si vypyta 200e za robotu a nefixne to poriadne ze kde moze byt chyba? Mam vymenit antenu na streche, router do ktoreho ide kabel z anteny(za nejaky co je odolny voci prehrievaniu) alebo musim fixnut fazovy posun?

Ak teda je to antenou alebo routrom, ktory by ste mi vedeli odporucit? idem vylucovacou metodou najprv by som kupil najlacnejsiu suciastku(router alebo switch ktory bude spojeny s antenou, najlepsie odolny voci prehrievaniu, ak by sa to nefixlo tak az potom antenu).
Problem s odpajanim sa vyskytuje stale pri peknom aj zlom pocasi...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: vymena anteny, mozno routra

Príspevok od používateľa zoom »

Toto bude troubleshooting na dlho. Skor ten topic mozno bude presunuty do Sieti alebo kde a ked sa po 3-10 strankach k niecomu dopracujeme, tak si zalozis topik v poradni na konkretnu vec. Typka za 80-200€ nevolaj. Najprv urob tu s nami zakladny vyskum a budes mat viac informacii, co im povedat a nenechat sa len tak odpalkovat.

Najprv by sa hodilo viac informacii:
  • Co mas vlastne za internet? Predpokladam, ze je to nejaka mikrovlnka, zrejme 5GHz radio. Kto presne je poskytovatel, nazov firmy? Aky presne program mas zaplateny? Podla toho sa daju pozriet referencie a technicke parametre pripojenia.
  • Co mas presne za zariadenia? Myslim tie "lacny TP-Link", "TP-Link Archer" a "Asus Router". Rovno ti hovorim, ze toto je nejake velmi divne zapojenie. Nechapem chainu troch routrov za sebou. Ako si to popisal, tak ti tie routre idu od najhorsieho po najlepsi (cize cele pripojenie doma visi na nejakom TP-Link hovienku).
  • Ako mas pripojeny pocitac? Dufam, ze kablom a nie cez WiFi. Ak si nahodou cez WiFi, tak co mas presne za WiFi klienta (WiFi na doske, USB hovienko, PCI-E kartu)?
  • Ako ti funguje WiFi v dome? Ktory z tych routrov poskytuje WiFi pre dom?
Bez odpovedi na tie otazky ti neviem uplne presne nieco odporucit, ale moj troubleshooting by sa uberal takymto smerom...
Ak mas PC cez WiFi, tak uplne prva vec je pripojit ho na kabel. Ked ti vypadne internet aj tak, skusil by som v rovnakom okamihu pripojenie z ineho zariadenia (ci cez WiFi alebo kabel), aby si vylucil, ze je to problem PC. Routre maju vo svojich rozhraniach aj stranku s nejakymi utilitkami, hlavne pingom. Ked ti vypadne internet na PC, skusil by som z weboveho rozhrania Asus routra ping do netu a na nadradeny Archer. Ked nepojde, tak zase z Archera by som skusil ping do netu a na lacny TP-Link. A nakoniec z lacneho TP-Linku do netu. Zistis, ci to nesposobuje jeden z tychto routrov.

Co sa tyka providerovej anteny... ked kabel z tej anteny pichnes napriklad do notebooku, tak dostane pridelenu nejaku IP adresu? Ci uz verejnu alebo nejaku "internu" (moze byt interna pre siet providera, napr. 10.x.x.x). Co by sa stalo, kebyze ten Asus pripojis priamo na tu antenu a iba ten bude robit tvoje internety? Vies sa napojit na nejake rozhranie tej anteny alebo krabicky na net? Tam by si videl, aky mas aktualny signal a rychlost.

Pokial by si zistil, ze ti internet vypadne napriklad priamo na notebooku pripojenom na antenu, tak by som to videl na problem u nich, kedze oni aj dodali antenu. Mozu potom poslat cloveka, ale najviac za 0,-€, pretoze odstranuje ich problem.
žrať spať srať hrať
Nový používateľ
Nový používateľ

Diky nevedel som presne do ktorej temy to dat a nevsimol som si ze je tu tema na siet,
No diky za odpoved ja som to asi zle opisal siet vyzera takto: 1.antena na streche >tp link lacny do ktoreho ide priamo kabel z anteny>z tohto tp linku ide kabel do mojho asus routra ktory som uz niekolko krat sledoval nastavenia a su v poriadku<>z toho sameho slabeho tp linku ide priamo kabel mamine do notebooku, ktory odpaja zaroven ked odpoji aj mna...Proste vypadne nam obom internet v tu istu chvilu.
Providerovi som pisal on mi testoval antenu a povedal ze sila signalu je dobra a ze ping je tiez v pohode ze tam by nemal byt problem.
Co som predtym pisal vyssie ze som menil kable tak jediny kabel ktory sa nemenil je od anteny do toho prveho slabeho tp link routra, takze podla mna osobne je problem jedine v : 1. antena 2. ten shit tp link sa prehrieva a blbne 3. kabel z anteny do toho tp linku na povale.
Ale...co sa chystam urobit je ze v nedelu alebo pondelok pojdem do nayka alebo alzy a kupim v prvom rade nejaky router dobry alebo switch na povalu a vymenim ho za ten prvy TP link. Preto som to dal sice do nakupnej poradne lebo ze aky switch alebo router by ste mi poradili ktory mozem pripojit priamo do anteny a z neho potom tahat kable do dalsich routrov. V tomto sa celkom nevyznam. Hlavne aby bol tepelne odolny nie ze bude vypadavat alebo restartovat pri prehrievani sa...Ak ani toto nepomoze kludne ak byste mi linkli nejaku antenu na alze alebo nayku do dakych 100-120e, provider mi odporucal nejaku ubiqity alebo taku znacku no nevyznam sa v tom ani trochu. A ci je to 5ghz alebo wifi fakt netusim musel by som sa zase na facebooku opytat providera a minule ma celkom drsne odpalkoval ze ich nemam otravovat tak si davam bacha.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Neodpovedal si stale na to ako je riesene priojenie na internet. Ten tplink je od toho providera a stara sa o routrovanie v sieti? Ci je to len prevodnik z tej anteny a o pridelovanie ip adries sa stara zariadenie u nich?
Mozes mat len zle nastavene zariadenia a robi ti to bordel v sieti. Skus odpojit ten asus router a funguj len na tom tp linku. Hlavne nic dopredu nekupuj, mozu to byt len vyhodene peniaze. Najprv sa musi najst pricina problemu
NB: Lenovo Legion 15 15AHP10
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

Alebo skús vymeniť TP-Link za ten Asus a pripoj sa len na kábel. Určite je lacnejšie to chvíľku testovať ako niečo kupovať a neskôr sa ukáže že zbytočne.
Keď už by si kupoval tak môžem tiež odporučiť Ubiquity. Pre teba by pripadal do úvahy Unifi Cloud Gateway Ultra
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
žrať spať srať hrať
Nový používateľ
Nový používateľ

HellAngel, yeah ta antena sama rozdava prikazy na IP adresu a ostatne veci. Z nej ide kabel do toho tp linku a ten sluzi len ako medzi-bod z ktoreho potom idu kable do dvoch dalsich routrov. Vsetky su nastavene od vyroby automatic DHCP, lease time a ostatne veci som nenastavoval lebo myslel som si ze od zaciatku to musi byt spravne nastavene. Popravde na ten zakladny TPlink ktory je spojeny s antenou do neho nastaveni sa neviem dostat bohuzial. On sluzi len ako rozvodnik nevysiela wifi signal, preto som myslel ze ked kupim daky obycajny switch odolny do dajme tomu 70-80 stupnov celsia lebo na povale cez leto byva aj tych 35-40 stupnov ked neni otvorene okno.
Hej to je tiez moznost prehodit ten tp link s asusom a potiahnut kabel skusim sa spytat maminho muza ci by mi to schvalil a ak hej tak to urcite najprv tak skusim diky. Toto riesenie ma najprv nenapadlo. Len si musim dako z povaly potiahnut kabel cez stenu aj ked pripojky mam porobene no bude to dost roboty.
4040
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Príspevok od používateľa 4040 »

Aj ten starý lacný TP-Link, má aj nejaké označenie.Ak chceš môžeš skúsiť ho vymeniť za switch napr.https://datacomp.sk/zyxel-gs1200-5-5-po ... 60049.html
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Ten tplink moze byt od toho providera a je nakonfigurovany. Jeho odstranenim zo siete, moze dost k vypaku siete.
Mozno vymenu toho tplinku bude musiet prebrat s providerom
A teraz ku tomu asusu a archeru co si doplnal. Siet sa rozsiruje cez switch a wifi cez APcko. Ak siet rozsirujes cez dokupeny router, ktory nehas v default konfigu a este cez neho siris wifi, moze dost v sieti ku neziaducim konfliktom. Oba dokupene routre nakonfiguruj, tak ze vypnes na nich DHCP. To je prvy krok. Od providera si zisti, ako ti ta siet vlastne funguje a ci ten tplink sa stara o routing v sieti a DHCP.
NB: Lenovo Legion 15 15AHP10

Návrat na "Siete"