No mp3turbo v niecom mas pravdu a to konkretne v tomto- ked vyhodim poistku na 30 sekund alebo az minutu, konkretne tu poistku ktora je zodpovedna za ten obvod kde je pripojena antena a router tak niekedy to proste ide aj mesiac bez problemov to je ta sranda...ale potom zas vypadne z nejakeho dovodu prud(burka, sneh padne na vedenie, elektrarne vypnu prud alebo cojaviem co, vyhodime my prud nejakym naradim ci uz kosackou alebo zvarackou to je jedno) tak bud po prvom dlhsom restartovani(vypnuti poistky a zapnuti) to dakedy proste nahodne funguje aj dlhsiu dobu a neodpaja ma. fakt tomu nerozumiem ze preco.
Ak k tej ubiqiti masinke no zobral by som to ale prijde mi to dost vela 100 eur za taku masinu ked neviem ci mi to realne bude fungovat. Keby som presne vedel ze tam je problem.
vymena anteny, mozno routra
-
žrať spať srať hrať
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: Ne 26. Apr, 2015, 16:51
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Re: vymena anteny, mozno routra
A potom, ako by Turbo napísal, pre ktorého ajatollaha chceš kúpiť druhý switch za 60€, keď nevieš kde je problém?
Takže 60€ za switch, ktorý vôbec nepotrebuješ je ok, ale 100€ za kvalitný router je veľa
Ten router má aj logy a kopec ďalších funkcii, takže by si minimálne videl čo sa ti na sieti deje.
Takže 60€ za switch, ktorý vôbec nepotrebuješ je ok, ale 100€ za kvalitný router je veľa
Ten router má aj logy a kopec ďalších funkcii, takže by si minimálne videl čo sa ti na sieti deje.
Naposledy upravil/-a Diablo1st v St 13. Máj, 2026, 21:53, upravené celkom 1 krát.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Prepac, ale myslym si, ze si totalny sietovy lajk, co je v poriadku, ale co neni vporiadku, ze si nenehas poradit. Za tych xy dni si nezdiagnostikoval uplne nic, ides si stale svoje, hoc tu padlo niekolko velmi uzitocnych tipov. Urcite nic nekupuj a nevymienaj. Nema to zmysel.
Neodpovedal si ani mne na otazku, co sa ti stara v sieti o routing alebo co pridava ip adresy zariadeniam v sieti.
Mozno neni v chybe nic, len mas vsetky routre v sieti nastevene na dhcp servery a obcas ti to zblbne. Mal by byt v sieti len jeden dhcp server a zbytok zariadeni nech su APcka
Neodpovedal si ani mne na otazku, co sa ti stara v sieti o routing alebo co pridava ip adresy zariadeniam v sieti.
Mozno neni v chybe nic, len mas vsetky routre v sieti nastevene na dhcp servery a obcas ti to zblbne. Mal by byt v sieti len jeden dhcp server a zbytok zariadeni nech su APcka
NB: Lenovo Legion 15 15AHP10
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
presne tak.
... a samozrejme si neodpovedal na nase uplne konkretne otazky ; druhykrat som ti napisal, co mas spravit - nespravil si, atd, atd. Ale aspon sme sa dozvedeli, po necelom tyzdni, ze vyhadzujes poistky a tym sposobom opravis problem [TEDA ZREJME OPRAVIS, znie to tak - nemame jasne napisane, ze "po vypnuti poistiek to vzdy urcite nahodim a potom to okamzite funguje" - vieme, ze po vyhodeni poistiek nieco funguje dakedy mesiac, ale chyba tam to priame potvrdenie ze v tom momente je vsetko ok]. Stale to neznamena, ze switch je tvoj problem, ze teplota je tvoj problem.
No takze ano, tvoj problem je teplota a kup si novy switch v Alze. Mimochodom sa zatial vobec nikto neopytal, akym sposobom si dosiel na konkretny vyber a preco si myslis, ze ten vybrany switch bude lepsie zvladat teploty, ktore su tvojim jasnym [?] problemom.
Vcera jeden spoluziak mojej dcery spravil skusky na lekarine : 798 bodov z maxima 800, vola sa Andreas. Taky vysledok si tam nikto nepamata. NIKDY.
Inak chlapec je vcelku mimoň, ale ma fotograficku pamat a analytiku, kde posklada z fotografickych vedomosti COKOLVEK rychlejsie, presnejsie a spravnejsie, nez Guugl - ucil sa presne tri dni, konkretne prelistoval knizky, ktore ine decka drvia minimalne rok. Dr.House was nothing compared to this guy, mainly because Dr.House was fictitious person. Andreas is freaking real.
Neviem ci ti to pomohlo s tvojim problemom, ale ked sa ho opytas bezne normalne otazky, dostanes nie-uplne-bezne, avsak zaujimavejsie odpovede.
Ked mu nieco povies, ze ma spravit, on to spravi lepsie a predovsetkym inak.
Vies kam mierim ?
Prosim ta nech tvoja sestra povie jej bratovi, aby spravil traceroute ako sme mu poradili v tejto teme. Bolo by vcelku paradne, keby :
a) si mal presne jednu sestru ; ak mas viac sestier na vyber, hociaka kombinacia, permutacia a variacia z celkovej mnoziny bude vyhovovat
b) keby tvoja sestra mala presne jedneho brata
c) pokial konkretna sestra ma viac nez jedneho brata, bolo by dobre, keby vyssie spomenutu informaciu odovzdala presne tomu bratovi, ktory pise do tejto temy.
... a samozrejme si neodpovedal na nase uplne konkretne otazky ; druhykrat som ti napisal, co mas spravit - nespravil si, atd, atd. Ale aspon sme sa dozvedeli, po necelom tyzdni, ze vyhadzujes poistky a tym sposobom opravis problem [TEDA ZREJME OPRAVIS, znie to tak - nemame jasne napisane, ze "po vypnuti poistiek to vzdy urcite nahodim a potom to okamzite funguje" - vieme, ze po vyhodeni poistiek nieco funguje dakedy mesiac, ale chyba tam to priame potvrdenie ze v tom momente je vsetko ok]. Stale to neznamena, ze switch je tvoj problem, ze teplota je tvoj problem.
No takze ano, tvoj problem je teplota a kup si novy switch v Alze. Mimochodom sa zatial vobec nikto neopytal, akym sposobom si dosiel na konkretny vyber a preco si myslis, ze ten vybrany switch bude lepsie zvladat teploty, ktore su tvojim jasnym [?] problemom.
Vcera jeden spoluziak mojej dcery spravil skusky na lekarine : 798 bodov z maxima 800, vola sa Andreas. Taky vysledok si tam nikto nepamata. NIKDY.
Inak chlapec je vcelku mimoň, ale ma fotograficku pamat a analytiku, kde posklada z fotografickych vedomosti COKOLVEK rychlejsie, presnejsie a spravnejsie, nez Guugl - ucil sa presne tri dni, konkretne prelistoval knizky, ktore ine decka drvia minimalne rok. Dr.House was nothing compared to this guy, mainly because Dr.House was fictitious person. Andreas is freaking real.
Neviem ci ti to pomohlo s tvojim problemom, ale ked sa ho opytas bezne normalne otazky, dostanes nie-uplne-bezne, avsak zaujimavejsie odpovede.
Ked mu nieco povies, ze ma spravit, on to spravi lepsie a predovsetkym inak.
Vies kam mierim ?
Prosim ta nech tvoja sestra povie jej bratovi, aby spravil traceroute ako sme mu poradili v tejto teme. Bolo by vcelku paradne, keby :
a) si mal presne jednu sestru ; ak mas viac sestier na vyber, hociaka kombinacia, permutacia a variacia z celkovej mnoziny bude vyhovovat
b) keby tvoja sestra mala presne jedneho brata
c) pokial konkretna sestra ma viac nez jedneho brata, bolo by dobre, keby vyssie spomenutu informaciu odovzdala presne tomu bratovi, ktory pise do tejto temy.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
žrať spať srať hrať
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: Ne 26. Apr, 2015, 16:51
Ja viem ze som si nenechal poradit lebo problemov mohlo byt hned niekolko. Ale vyriesil som to. Volal som do firmy ktora nam prevadzkuje internet lebo nechcelo sa mi kupovat zbytocne veci ktore by nemali vyznam ako ten switch router atd no tak som im priamo zavolal co som mal spravit hned a nemal by som ziadny problem...Lebo vo firme mi povedali ze my mame antenu z roku 2017 ci 18 a ze je extremne zastarala a ze uz nadsluhuje, signal je dobry atd ale ze treba vymenit antenu proste...a ze ide uz 70 dni vkuse a ze tu antenu treba vzdy po 30 dnoch na dakych 5-10 minut vypnut nech nacita nove nastavenia. No tak som zriesil ze objednam technika a ten dojde a mi da novu antenu a vsetko co bude k nej treba to mi este doplni ak daco treba ako switch alebo router ak by som chcel navyse...Akoze mne bolo jasne ze bude asi problem v tej antene ale oni to otestovali na dialku a overili mi to...len som sa bal im tam zavolat no
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> a ze ide uz 70 dni vkuse a ze tu antenu treba vzdy po 30 dnoch na dakych 5-10 minut vypnut nech nacita nove nastavenia.
totalna kravina. Moje radia chodia 500 dni bez jedineho zavahania, netreba ich vypinat a rozhodne nenacitaju ziadne nove nastavenia.
Zvlast to nacitanie novych nastaveni ma dostalo do kolien, to nie je ziadna profesionalna odpoved. Keby mne volakto toto zacapil do telefonu, tak ho poziadam nech si pridu celu "antenu" zobrat, lebo nas zmluvny vztah skoncil.
Drzime palec. Nic si zatial nevyriesil, ale dufas, ze to riesenim bude. A zrazu vies, ze netreba novy switch z Alzy a ze teplota nebola tvoj problem.
keby si spravil co som ti napisal, mal by si ISTOTU ze naozaj je problemom radiove zariadenie u teba.
Ale ne, v ziadnom pripade ne !
totalna kravina. Moje radia chodia 500 dni bez jedineho zavahania, netreba ich vypinat a rozhodne nenacitaju ziadne nove nastavenia.
Zvlast to nacitanie novych nastaveni ma dostalo do kolien, to nie je ziadna profesionalna odpoved. Keby mne volakto toto zacapil do telefonu, tak ho poziadam nech si pridu celu "antenu" zobrat, lebo nas zmluvny vztah skoncil.
Drzime palec. Nic si zatial nevyriesil, ale dufas, ze to riesenim bude. A zrazu vies, ze netreba novy switch z Alzy a ze teplota nebola tvoj problem.
keby si spravil co som ti napisal, mal by si ISTOTU ze naozaj je problemom radiove zariadenie u teba.
Ale ne, v ziadnom pripade ne !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.