Otvaranie priecinkov stale v novom okne

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
YellowZelo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Nov, 2005, 20:00

Otvaranie priecinkov stale v novom okne

Príspevok od používateľa YellowZelo »

Ked som nainstaloval Winamp, tak mi vytvorilo novy typ "suboru" - "FileFolder", napriek tomu ze tamu uz mam typ "Folder" (viz. obr.). Problem je v tom, ze "FileFolder" ma priradenu ako defaultnu akciu open/explore, co je vlastne prikaz:

Kód: Vybrať všetko

%windir%\explorer.exe cesta_k_nejakemu_priecinku
Problem je v tom, ze ak 2x kliknem na hocijaky priecinok, tak sa mi vykona uvedeny prikazm pricom premenna cesta_k_nejakemu_priecinku, obsahuje cestu k priecinku na ktorz som 2x klikol - teda otvori sa mi v novom okne. Je to pre mna dost otravne. Potreboval by som radu ako vymazat polozky "open/explore" alebo radsej celu polozku "FileFolder". Standardne sa to neda, lebo ako vidno na obrazku, tak tlacidlo "odstranit" je sede.

PS: Nemam oznacenu moznost: moznosti priecinka>vsobecne>otvarat priecinky vzdy v novom okne.
VDaka

Obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Comby »

Predpokladam, ze v kluci HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell mas polozky explore a open. Tieto by vsak mali byt v kluci HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell.

V kluci HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell polozky explore a open zmaz, a ak ich v kluci HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell nemas, tak ich vytvor aj s tymi hodnotami ako boli v predoslom kluci.
YellowZelo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa YellowZelo »

Vyborne, pomohlo to.
Dakujem :bravo:
Comby
Používateľ
Používateľ