RAM a HDD
2mike: Ano ked mas 500Mhz ramky, tak je najlepsie ist co najvissie,pretoze tam mas rezervu, lebo doska samotna podporuje 400Mhz max. Vsak odtoho sa take vyrabaju ramky s velkou frekvenciou.
Ale pri ramkach s frekvenciou do 400Mhz(co ma dnes 90% uzivatelov) sa ludia snazia neist s frekvenciou vyssie, lebo to je nestabilne...Zober si 400Mhz ramku, tak tato ramka nevytiahne zo seba viac ako 440Mhz. A vtedy je otazne ci stoji zmena casovania na vyssiu hodnotu, voci frekvencii.
Chapes uz co som chcel povedat..
Ale pri ramkach s frekvenciou do 400Mhz(co ma dnes 90% uzivatelov) sa ludia snazia neist s frekvenciou vyssie, lebo to je nestabilne...Zober si 400Mhz ramku, tak tato ramka nevytiahne zo seba viac ako 440Mhz. A vtedy je otazne ci stoji zmena casovania na vyssiu hodnotu, voci frekvencii.
Chapes uz co som chcel povedat..
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Neviem, neviem ... u A64 podla niektorych ludi z ceskoeho fora skor zavisi od nizsieho casovania nez vysokej FSB ... ale sam som to neskusal.mike napísal:...preco hovoris o 20MHz?!? zalezi od ramiek!!! ak mas ramky 566MHz, a fsb 200MHz, tak si myslim, ze je tam vola vacsia ako tych 20MHz... Nemyslis?!? A je rozdiel ist 280:280 nez 280:200... A v tomto pripade si casovanie (napr. 2-2-2) mozes strcit za klobuk
U Intelu je to skor vyssia frekvencia, aj ked od casovnia zavisi tiez dost.
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
no rozdiel vykonu pri cl2.5 a cl3 je u mna 90mb/s co sa zda sice dost ale uz nie pri celkovej pripustnosti 6.8gb/s (1-2%) .Mtex napísal:Neviem, neviem ... u A64 podla niektorych ludi z ceskoeho fora skor zavisi od nizsieho casovania nez vysokej FSB ... ale sam som to neskusal.mike napísal:...preco hovoris o 20MHz?!? zalezi od ramiek!!! ak mas ramky 566MHz, a fsb 200MHz, tak si myslim, ze je tam vola vacsia ako tych 20MHz... Nemyslis?!? A je rozdiel ist 280:280 nez 280:200... A v tomto pripade si casovanie (napr. 2-2-2) mozes strcit za klobuk
U Intelu je to skor vyssia frekvencia, aj ked od casovnia zavisi tiez dost.
cl2 na este o nieco vyssi vykon ale myslim ze je lepsie cl3 na 500HMz ako cl2 na 400MHz
Vy asi nechapete pojem pretaktovanie
Pojem pretaktovanie je ked zvysis frekvenciu s povodnej frekvencie, ktoru stanovil vyrobca.
Ked mas 500Mhz ramku a fsb je 400 tak ty tu pamat nepretaktujes, iba jej das frekvenciu na taku ako ma ficat, pomocou deliciek.
Pretaktovanie by bolo vtedy kebyze frekvencia 500Mhz-ovej ramky je 500Mhz a viac!!
Oto tu ide, kazdemu je jasne ze cim vacsi takt ma pamat, tym lepsie.
Ale ne ze mas napr. 400Mhz ramku a pretaktis ju o 40Mhz, a casovanie budes musiet znizit, lebo inak by si ju o tolko Mhz nepretaktoval
A vtedy je uz otazne ci stalo zvysit frekvenciu, na ukor casovania.
Pojem pretaktovanie je ked zvysis frekvenciu s povodnej frekvencie, ktoru stanovil vyrobca.
Ked mas 500Mhz ramku a fsb je 400 tak ty tu pamat nepretaktujes, iba jej das frekvenciu na taku ako ma ficat, pomocou deliciek.
Pretaktovanie by bolo vtedy kebyze frekvencia 500Mhz-ovej ramky je 500Mhz a viac!!
Ale ne ze mas napr. 400Mhz ramku a pretaktis ju o 40Mhz, a casovanie budes musiet znizit, lebo inak by si ju o tolko Mhz nepretaktoval
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
- dexterav
- Sponzor fóra gold
Uplne to chapem . Tamto bola poznamka k tej latencii.siki napísal:Vy asi nechapete pojem pretaktovanie
Na RAM je default napatie 2,5 alebo 2,6 ako u ktorych. Samozrejme teraz hovorime o pamatiach DDR
Napatie na CPU sa lisi od typu procesora, a casto aj od revizie jadra.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ja len aby nevznikol nejaky omylsiki napísal:Na RAM je default napatie 2,5 alebo 2,6 ako u ktorych. Samozrejme teraz hovorime o pamatiach DDR