ovladace na bios ktory?

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
Používateľov profilový obrázok
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

ovladace na bios ktory?

Príspevok od používateľa jozino »

cawte idem si stiahnut nieco nove na bios ale neviem sa vtom viznat je tam toho kopa mozte tam niekdo kuknut a poradit mi?http://www.msi.com.tw/program/support/m ... 642&kind=1dakujem a mozte mi rovno napisat ze co potom stym ked to stihnem dakujem
Mtex
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Mtex »

Ja neviem ako ostatni, ale nie sme jasnovidci aby sme vedeli co mas za dosku... a vypln si bydlisko, nahodou by si chcel postovat v bazare....
takze napis aspon dosku, resp. ini hw na ktory chces ten bios...

Edit: Naj bios 1.7 .... http://www.msi.com.tw/program/support/d ... 642&kind=1
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ

ja mam tuto :http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=642 tak ktory by sa tam hodil?a nemozem stiahnut vsetky?to sa neda nejako pouzit? ked by som napriklad stiahol iba Update CPU ID tak bi som potom mal v biose viac moznosti na nadstavenie cpu?
allshe
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 23. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa allshe »

to co tam mas to nesu ziadne pridavne "somarinky" do biosu...to je samotny bios cely kompletny. to co tam pise ze update CPU ID to znamena ze v tom konkretnom biose pri ktorom to je napisane je proste nejaky update ktory ti vie detekovat aj dalsie nove CPU ktore vysli po vydani dosky s povodnym biosom. proste to su vsetko novsie a novsie biosy s nejakymi vylepsenymi drobnostami. (malokedy sa stane ze je bios obohateny o nejake pokrocile nastavenia v novsej verzii ale aj to sa stava) no ale vidim ze vies o tom ... tak radse by som to na tvojom mieste nechal na niekoho kto to aspon raz uz robil. (flash BIOSu) som mal na mysli:)

este by som dodal tolko ze ak ti vsetko frci ako ma, tak nema zmysel davat novy bios ak od neho neocakavas vazne nejake ti pokrocile nastavenia co sa tyka nastaveni pamati a tak podobne, co myslim ze asi necakas. takze ti je zbytocne novy bios ak ti vsetko ide. neries to.
NB Acer Aspire 3810T
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ

no sak vsetko je po prvy raz a este sa do toho nezeniem najprv si to nastudujem az potom a ked by som nieco pokazil tak mne to neva a este mam otazku ze ci sa nedaju aj nejae ine ovladace tam dat nejake lepsie na oc ak by si o niecom vedel mozes mi to napisat diki
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

Ak sa ti podari "dat tam nejake ine", tak vyhladaj drahy servis alebo pekny kontajner.
Iny bios tam nesmies dat, iba ten, ktory je urceny pre tvoju dosku. Stiahni si posledny bios (ten s najnovsim datumom) a ten flash-ni. Ci ti prida nove moznost OC to netusi nikto, musis vyskusat.
A prosim ta, nauc sa pisat ucelene vety s bodkami a podobnymi "somarinami", lepsie sa to potom po tebe cita.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ

No dobre teda diki za rady ale potreboval by som zhruba vediet ze ako nato lebo navod je v anglictine a nechce sa mi to prekladat.Napiste mi niekdo ako to spravit. diki
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

Stiahni si BIOS a program na flash-ovanie (AWDFLASH.exe). Naformatuj disketu na spustaciu. Nakopirus subor s BIOS-om a flash-ovaci program k suborom na diskete. Restartuj PC a nabootuj z diskety (musis v bios-e nastavit first boot device na floppy). Spusti awdflash.exe a zadaj prikaz kt. mas uvedeny v dokumentacii (tuto cast si prelozit musis)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ

To som potreboval vediet diki.

Návrat na "Ovládače a BIOSy"