MSI K7N2 delta 2 platinum vs DFI NF2 Ultra infinity

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00

MSI K7N2 delta 2 platinum vs DFI NF2 Ultra infinity

Príspevok od používateľa andynko »

Prislusenstvom a poctom I/O je lepsia MSI (len ma o 2 SATA menej ako DFI).

Cenovo vychadza MSI na 3150sk a DFI na 4200sk (a k tomu MSI ma naviac gigabit sietovku)

MSI

http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=613

DFI

http://www.dfi.com.tw/Product/xx_produc ... TY&SITE=US

Co sa tyka pretaktovania, nasiel som vela recenzii, ze na DFI je mozne dosiahnut vysoke FSB (aj 240) v biose maju obe dosky rovnake moznosti, co sa tyka recenzii dosky, tak delta je maximalne porovnatelna vykonom v roznych testoch.

Ake su vase nazory? pokial nepotrebujem davat FSB vyssie ako 220 (co delta 2 isto zvladla) tak je asi pre mna lepsia MSI, hm?
kOsTi
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa kOsTi »

ak je pre teba dvolezita gigabite sietovka a prislusenstvo a nexces EXTREMNE taktovat tak xod v pohode do tej MSI...
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Mne osobne by na tej MSI vadilo ze ma ventilator na cipsete co sposobuje zbytocny hluk . Podla obrazku by som povedal ze MSI nema diery okolo socket A . Gigabytova sietovka sa v praxi vyuzit neda ak na to nemas specialne kable -je to skor reklama .
K DFI by som povedal to ze sa mi zda draha . :(
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Diviak
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 24. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Diviak »

Suhlasim s robour , je to predrazene. Neviem ale podla obrazku ani DFI nema diery akolo socketu. A FSB 220-240 musi ,,zvladat" este jeden komponent, a to si myslim ze ta doska nemoze robit zazraky :D .
Q9300 / 8GB / GTX 260
siki
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa siki »

ja by som zobral urcite DFI. Tieto dosky maju vynikajucu stabilitu, s FSB sa dostanes vysoko a narozdiel od k7n2 delta ma montazne otvory okolo socketu, co sa ti hodi pretoze uz skoro vsetky vykonne chladice to dnes potrebuju. Dalej ma DFi lepsie vyrieseny AGP slot. Medzi AGP a pci ma DFI dostatok miesta aj pre dnesne karty, ktore maju velke chladice. Takze sa ti zbytocne nezaberu PCI sloty.
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
andynko
Používateľ
Používateľ

montazne otvory

S tymi montaznymi otvormi mas pravdu, napriklad tu na obrazku vidno ako ich ma DFI, aj ten AGP slot je dobre rieseny (jedine sa mi nepozdavaju tie 3 kondenzatory, co su dost blizko socketu, moze byt problem s nasadzovanim urcitych typov chladicov...)

http://pcinpact.dyndns.org/image/dfi4.JPG

Co sa tyka MSI, tak obrazok je tu

http://img.zol.com.cn/article/2/8/liu0OqGUiGFcE.jpg
Dominik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Dominik »

ja by som ti odporucil tu DFI.
prezeral som MSI forum a maju tam ludia s doskami nehorazne a divne problemy, aj ked sa to tyka na 90% nforce 3 dosiek, radsej neriskuj a ber DFI, na tie sa nikto nestazoval :roll:
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

ta delta2 je fakt divna (som inak fanusik MSI:))
radsej to dfi (drahe) alebo obycajnu MSI k7n2 delta ilsr (bez core cell), tu som mal a bola super
samozrejme je tu este asus
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
andynko
Používateľ
Používateľ

hm

Dominik napísal:ja by som ti odporucil tu DFI.
prezeral som MSI forum a maju tam ludia s doskami nehorazne a divne problemy, aj ked sa to tyka na 90% nforce 3 dosiek, radsej neriskuj a ber DFI, na tie sa nikto nestazoval :roll:
ukaz MSI forum, aka adresa? radsej si precitam, ako by som mal potom lutovat...
AcE
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa AcE »

No ja by som tiez odporucil DFI,..celkovo vyrabaju super dosky,aj ked su trochu drachsie,ale za tu cenu dostanes vynikajuci produkt,..Inu dosku ako dfi by som si us nekupil,so svojou mam velmi dobre skusenosti,a ziadne problemy...
MB: DFI LanParty NF2Ultra/B| CPU:AMD 2000+(@2288MHz 183x12.5,1.7V) | RAM:PQI DDR333 512MB CL 2 (2.8V)|GPU:MSI Radeon 9800Pro 128MB|HDD:SATA-160GB samsung|MONITOR:iiyama LCD 15.1"|
VODNIK-CPU,GPU,Chipset
Dominik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Dominik »

Mtex
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Mtex »

Ja som za DFI, ale len v pripade ze mas dobre taktovatelne cpu a rychle pamate. Inak s tou delta2 su vazne nejake problemy.
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...
andynko
Používateľ
Používateľ

no

diki za forum... Delta 2 ma zrejme svoje muchy, odporucil by som teda pockat na novu reviziu, pripadne nove biosy. Vacsina problemov co som cital na tom fore boli ale klasicke nevedome uzivatelske veci.

Inac nasiel som si mod bios pre moju staru deltu-l a je skvely, odporucam... vyriesene vsetky problemy.
charonme
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00

taktovanie, agp, pci lock, voltaz chipsetu

Príspevok od používateľa charonme »

msi je zla na pretaktovanie, ale vyborna na default.

mna by zaujimalo, ci ta dfi ma agp a pci lock a ci ma nastavovatelnu voltaz chipsetu (a aky rozsah).

ten ventilator: je mozne, ze niektore verzie to nemaju a ze maju velky heatsink. (napr. ako na tej fotke), ale viac ma zaraza, ze tam nie su heatsinky na mosfetoch. msi mosfety pekelne zeravi a osobne som dostaval vyssie vysledky ked som ich chladil - tak sa cudujem ze dfi ich ma hole. ale tipujem ze vzdy sa tam da daco dolepit.
Zdroj: PicoPSU-120-WI-25
andynko
Používateľ
Používateľ

Re: taktovanie, agp, pci lock, voltaz chipsetu

charonme napísal:msi je zla na pretaktovanie, ale vyborna na default.

mna by zaujimalo, ci ta dfi ma agp a pci lock a ci ma nastavovatelnu voltaz chipsetu (a aky rozsah).

ten ventilator: je mozne, ze niektore verzie to nemaju a ze maju velky heatsink. (napr. ako na tej fotke), ale viac ma zaraza, ze tam nie su heatsinky na mosfetoch. msi mosfety pekelne zeravi a osobne som dostaval vyssie vysledky ked som ich chladil - tak sa cudujem ze dfi ich ma hole. ale tipujem ze vzdy sa tam da daco dolepit.
Ty si vazne odbornik na pretaktovanie... bavime sa tu nforce2 platformach, je tam odkaz na popis dosiek a hodis sem, ze MSI je zla na pretaktovanie...

hlavne ze sa pytas, ci ma AGP/PCI lock :evil: studuj dalej...

Návrat na "Základné dosky"