Core 2 Duo procesory - skusenosti, pretaktovanie
- matej21
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
ok testom som presiel stiahol a uz mam vsetko v poriadku , len ten spustac ku pathu co je tu na pretaktovani , je to zmazane , daj to tam odznova , ja osm to uz stiahol od inakial
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s
ja len tak ze to defaultne napatie neplati pre vsetky CPU kazdy procak ma inu hodnotu... u C2D sa to tusim pohybuje od 1,2V do 1,35V ??? cize on kludne moze mat 1,28Vmamamia napísal:default je 1,325V.. na nom ti to v superpi padne, tak si to dal na 1,3V? no, nevadi ..
Spoiler: ukázať
Re: BIOS - PROFILE
"Profil" asi tazko ale poslal som ti zakladne nastavenia dolezitych poloziek ktore sa tykaju pretaktovania...xname3 napísal:
Gudas: Mohol by si mi do e-mailu poslat profil tvojho biosu ? ?
- halflifeman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 01. Feb, 2007, 08:00
pretakt
chcem prispiet svojimi skusenostami s pretaktovanim C2D
mam Intel Core 2 Duo E4300, dosku Gigabyte 965P DS3, pamate 2x512 MB DDR2 800MHz Corsair TwinX XMS2
postupoval som podla navodu na:
http://www.legionhardware.com/Forums/vi ... php?t=1412
konkretne som si nastavil 9x333 a delicku 2,5
napatia som nezvysoval, system mi bezi stabilne, skusal som 3D mark 05, z hier Rainbow Six Vegas
teplotu mam s default chladicom do 40°, ale ked pustim Prime tak mi v priebehu cca 10 sekund stupne na 60°, na co ma upozorni alarm nastaveny v biose, takze to stopnem vzdy, kedze vyrobcom odporucana max. teplota je cca 61°
rad by som vedel, ci by mi pomohla kupa povedzme AC Freezer 7 PRO, ci by mi to udrzalo teplotu do tych 60° a mohol by som si overit stabilitu systemu
zaroven neviem, ci namerane udaje o teplote jadier su spravne...
javi sa mi to tak, ze system je stabilny v hrach, ale nezatazoval som ho inymi aplikaciami napr. konvertovanim videa, neviem ci by sa tam vyskytli podobne problemy ako pri Prime
mam taky dojem, ze je zbytocne trapit procesor 100% zatazenim ked v podstate k tomu bezne nedochadza, je to umely stav...
mam Intel Core 2 Duo E4300, dosku Gigabyte 965P DS3, pamate 2x512 MB DDR2 800MHz Corsair TwinX XMS2
postupoval som podla navodu na:
http://www.legionhardware.com/Forums/vi ... php?t=1412
konkretne som si nastavil 9x333 a delicku 2,5
napatia som nezvysoval, system mi bezi stabilne, skusal som 3D mark 05, z hier Rainbow Six Vegas
teplotu mam s default chladicom do 40°, ale ked pustim Prime tak mi v priebehu cca 10 sekund stupne na 60°, na co ma upozorni alarm nastaveny v biose, takze to stopnem vzdy, kedze vyrobcom odporucana max. teplota je cca 61°
rad by som vedel, ci by mi pomohla kupa povedzme AC Freezer 7 PRO, ci by mi to udrzalo teplotu do tych 60° a mohol by som si overit stabilitu systemu
zaroven neviem, ci namerane udaje o teplote jadier su spravne...
javi sa mi to tak, ze system je stabilny v hrach, ale nezatazoval som ho inymi aplikaciami napr. konvertovanim videa, neviem ci by sa tam vyskytli podobne problemy ako pri Prime
mam taky dojem, ze je zbytocne trapit procesor 100% zatazenim ked v podstate k tomu bezne nedochadza, je to umely stav...
PC: HP Z620 Workstation CPU: Intel Xeon E5 1620 4C 3.6GHz 10MB cache RAM: 32GB DDR3-1600MHz VGA: nVidia Titan Xp 12GB HDD: 2x 1TB RAID MON: 24" HP ZR2440W
AC Freezer 7 pro ti pomoze...mne pomohol...momentalne prevadzkujem na 2.4GHz a nonstop pustene BOINC (100% zataz obidvoch jadier) a teplota do 48°C, na 2.8GHz tam okolo 51°C. Bez zataze to je samozrejme ovela nizsie.
Ak si niesi isty o nameranych teplotach, pouzi CoreTemp, ten snima teplotu ktoru zapisuje do pamete priamo cidlo v jadrach.
Zatazovat PC s Prime95 ma zmysel...vyvolas prave ten umely stav max. zatazenia co ti da presny obraz toho, ci sa mozes na pretaktovanu zostavu spolahnut...ak to nezvlada, nikdy nevies kedy to padne....
Ak si niesi isty o nameranych teplotach, pouzi CoreTemp, ten snima teplotu ktoru zapisuje do pamete priamo cidlo v jadrach.
Zatazovat PC s Prime95 ma zmysel...vyvolas prave ten umely stav max. zatazenia co ti da presny obraz toho, ci sa mozes na pretaktovanu zostavu spolahnut...ak to nezvlada, nikdy nevies kedy to padne....
- halflifeman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 01. Feb, 2007, 08:00
Prave som na 3GHz hral asi hodinu Rainbow Six Vegas a padol mi, takze uz viem, ze ta teplota asi bude vysoka
znizim si na 2,4 GHz zatial, co to bude robit, pri tejto frekvencii ked som skusal Prime, tak sa splhala teplota na 60°C ale pomalsie, takze si myslim ze keby som mal AC Freezer 7 Pro, tak by mi udrzalo pri 2,4GHz aj pri max. zatazi rozumnu teplotu.
znizim si na 2,4 GHz zatial, co to bude robit, pri tejto frekvencii ked som skusal Prime, tak sa splhala teplota na 60°C ale pomalsie, takze si myslim ze keby som mal AC Freezer 7 Pro, tak by mi udrzalo pri 2,4GHz aj pri max. zatazi rozumnu teplotu.
PC: HP Z620 Workstation CPU: Intel Xeon E5 1620 4C 3.6GHz 10MB cache RAM: 32GB DDR3-1600MHz VGA: nVidia Titan Xp 12GB HDD: 2x 1TB RAID MON: 24" HP ZR2440W
Re: nasobis
omg staci sa spytat raz linklubyx napísal:je normalne ak sa mi prepina nasobic po pretaktovani z 9 na 6?
mam e4300 takt na 3 Ghz
dik