Neuzamknuty multiplikator CPU Barton 2500+
Neuzamknuty multiplikator CPU Barton 2500+
Chcem pretaktovat tento CPU a zistil som ze multiplikator nie je uzamknuty.Preto mam niekolko otazok:
1.Ako je lepsie pretaktovat - zvysovanim fsb alebo zvysovanim multiplikatora
2.Aky je iny rozdiel medzi jednotlivymi Bartonmi (2,5; 2,6; 2,8; 3,0; 3,2)okrem vyssieho nasobica
3.Vase postrehy k mnou udanym teplotam. Brat ma ten isty procak a dosku ECS L7VTA a tam ma teploty 44 vs. 50 (klud-zataz) a chladic VultureSpin 2500rpm. Len upozornujem ze mam najnovsi zverejneny BIOS to iste ukazoval aj stary.
2.Aky je iny rozdiel medzi jednotlivymi Bartonmi (2,5; 2,6; 2,8; 3,0; 3,2)okrem vyssieho nasobica
3.Vase postrehy k mnou udanym teplotam. Brat ma ten isty procak a dosku ECS L7VTA a tam ma teploty 44 vs. 50 (klud-zataz) a chladic VultureSpin 2500rpm. Len upozornujem ze mam najnovsi zverejneny BIOS to iste ukazoval aj stary.
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Neuzamknuty multiplikator CPU Barton 2500+
1. co najnizsi nasobic x co najvyssie fsbRomanS napísal:Chcem pretaktovat tento CPU a zistil som ze multiplikator nie je uzamknuty.Preto mam niekolko otazok:
2. bartony do 3000+ maju fsb 166 a barton 3200+ ma fsb 200
3. teplota cez 55st bez oc nieje dobra
1. Presne takdexter napísal: 1. co najnizsi nasobic x co najvyssie fsb
2. Barton 3000+ a 3200+ su na 200MHz FSB (pokial viem :roll: )
3. Presne tak
Vidim ze u postupne pribudaju odpovede tak by som poprosil aj riesenie daneho problemu s teplotou CPU. Ze je rozdiel medzi Bartonmi v nasobici a frekvencii to viem len aky iny je tam rozdiel.Len ten nasobic a fsb?
Ako riesit problem danej teploty? Uvedte prosim aj Vase teploty u Vasich Bartonov Idle/Full.Vopred dik.
Ako riesit problem danej teploty? Uvedte prosim aj Vase teploty u Vasich Bartonov Idle/Full.Vopred dik.
- aragorn
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Máj, 2004, 14:00
no problem teploty treba riesit chladenim 8) najprv skusit urobit lepsie riesenie prievanu v bedni .. mozno lepsim nanesenim pasty a chladica na procak postupne potom skusit windtunel, pozriet testy a popripade kupit nejaky iny chladic .. ak nic nepomoze tak prejst na vodne chladenie alebo proste mas smolu .. kazdy procak hreje inak
Hlavne si pozri ake mas CPU Vcore. mal by si tam mat do 1,65V
A chladic mas aky? BOX?
Mohol by si to vyriesit lepsim chladicom alebo takou somarinku, ze otvorit bocnicu na case alebo spravit windtunel alebo lepsie chladenie case.
A chladic mas aky? BOX?
Mohol by si to vyriesit lepsim chladicom alebo takou somarinku, ze otvorit bocnicu na case alebo spravit windtunel alebo lepsie chladenie case.
Presne tak okrem defaut nasobica a FSB ziaden.
http://perso.wanadoo.fr/informatos/proc ... %20xp.html
http://perso.wanadoo.fr/informatos/proc ... %20xp.html
Q9300 / 8GB / GTX 260
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
2. 3000+ a 3200+ (11x200) maku takmer rovnaku frekvenciu len ten 3000+ (13x166) ma fsb 166 ale tusim existuje aj 3000+ s fsb 200 (10x200)SurrendeR napísal:1. Presne takdexter napísal: 1. co najnizsi nasobic x co najvyssie fsb
2. Barton 3000+ a 3200+ su na 200MHz FSB (pokial viem :roll: )
3. Presne tak
moja teplota na bartonovi bola max. 55 pri 2315MHz na 1.775V (oc barton 2500+) preto sa mi zda 55st bez oc vela
To je dost specificke. Videl som udavane teploty s tym istym chladicom a dost sa lisili. Ja som mal celomedeny Titan do ktoreho tlacila vzduch este super vykonna 120 a teploty na FSB 200 som mal 57-69. (ovsem merane z jadra procesora a nie nejakym cidlom co ukazuje o 10-20 stupnov menej)dexter napísal: moja teplota na bartonovi bola max. 55 pri 2315MHz na 1.775V (oc barton 2500+) preto sa mi zda 55st bez oc vela
Nie som si isty na com to chces taktovat. Na Epoxe alebo na ECS ?
Q9300 / 8GB / GTX 260
Teraz som zapol PC a mam teplotu 52 pri surfovani na Nete.Taktovanie chcem robit na EPOXe.Vcore mam v BIOSe nastavene na 1,65V ale mal som tam aj Default co cinilo cca 1,62V a teploty boli take iste. prosim v tejto teme riesit uz len problem ako znizit teplotu. Na indikaciu pouzivam USDM dodany k danej doske ale tie iste hodnoty ukazuje aj SpeedFan.
Prosim vo Vasich prispevkoch ak udavate teploty dodat aj typ chladica (Cu alebo med, otacky prip.hlucnost).Ten moj je SPEEZE VultureSpin, pre AMD do 3.2GHz, 28CFM, 21dB, 2300rpm.
Prosim vo Vasich prispevkoch ak udavate teploty dodat aj typ chladica (Cu alebo med, otacky prip.hlucnost).Ten moj je SPEEZE VultureSpin, pre AMD do 3.2GHz, 28CFM, 21dB, 2300rpm.
Mas dobre vetranu case-ku?
Pripadne skus znizovat Vcore (kamaratovi ide Barton na 2100MHz pri 1,6V stabilne) ale moze to byt nestabilne. Treba skusit.
A jak hovorim, musis mat dobre vetranu case a ked nie, tak si daj dole bocnicu.
Pripadne skus znizovat Vcore (kamaratovi ide Barton na 2100MHz pri 1,6V stabilne) ale moze to byt nestabilne. Treba skusit.
Este chce len ,,zrazit" teplotu aby to mohol taktovat, a popripade zvysovat Vcore, a uz by ho mal podla teba znizovat ? 8OSurrendeR napísal:Mas dobre vetranu case-ku?
Ten procesor ti kuri dost podobne ako moj. (tarapil som sa so vzduchom rok) Ak chces ,,silou mocou" chladit vzduchom dostatocne na pretaktovanie tak si myslim ze toho vela ,,nenaspekulujes". Daj tam rovno Zalman 7000 alebo velmi podobny Prime Cooler (to je asi to naj) a dobre vetraj skrinku.RomanS napísal: prosim v tejto teme riesit uz len problem ako znizit teplotu. Na indikaciu pouzivam USDM dodany k danej doske ale tie iste hodnoty ukazuje aj SpeedFan.
To je cele!
Q9300 / 8GB / GTX 260
diery tam su ...len je to na tych obrazkoch na epox.nl neni dajak dobre vidno... tu je to vidno dobre: http://overclockers.ru/images/lab/2003/07/11/8RDAE.jpgdexter napísal:http://www.epox.nl/english/products/mot ... /8rdae.htm
lenze nema diery (aspon ich nevidim :oops: )