Problem doska + grafika?

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Problem doska + grafika?

Príspevok od používateľa jergus »

Nevedel som kam to supnut, tak som to dal sem.
O co ide?
Takze mam pretoceny komp (vid podpis), a nepravidelne, niekedy po 5min niekedy po 3 hodinach sa mi stane nasledovne. Zasekne sa robota, zvuk ide, ale obraz nie, monitor sa vypne a kontrolka na nom zacne blikat ako no signal. Reset nepomoze, musim vypnut a zapnut zdroj, az potom nabehne...
Tak robi to ci je grafika pretocena alebo nie, ale teploty na grafike su do 48 stupnov! Co sa dosky tyka napatie na NB a SB je default, frekvencia PCI-E je na 110mhz.
Neviete mi poradit cm to je?
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Josifek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Josifek »

Myslim ze frekvencia PCI-E by mala byt 100Mhz. Skus to znizit... mozno to pomoze...
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

Zmen frekvenciu PCIe na 100 (?)
Daj posledny bios (?)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
agrashi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa agrashi »

no mna tiez ta frekvencia trochu prekvapila..lebo na mojej DQ6 zvysovanie frekvencie pri stabilite nepomohlo...FSB som mal 450 a jedina stala freq. pre PCI-E bola 100Mhz... takze skus ju dat napevno na 100vku mozno pomoze :wink:
jergus
Používateľ
Používateľ

Ok, skusim, otestujem a napisem co sa dialo :wink:
jergus
Používateľ
Používateľ

Takze stale to iste, frekvenciu pci-e som dal na default, po pol hodinke CoD2 znova, zvuk isisel, vypadol obraz akoby nemal monitor signal...
Mozu toto robit ramky??? :?:
agrashi
Používateľ
Používateľ

hmm..ok tak 100Mhz neni stabilnych. kedze ak mas pretaktovany komp ako mas v podpise tak ta 100vka nemusi fungovat..sice hore som pisal ze mne sla najstabilnejsie ale posledne dni ked som riesil problem so stalostou mojej Sapphire 1950Pro vid tuto temu tak mi pomohlo1. zvysenie frekvencie na 105Mhz,2. nove drivery a 3. pridanie Voltaze na PCI-E , skus to aj ty .... ohladom tej frekvencie ak ti nepojde ani 105ka tak stale skusaj nejake cislo v rozpati 100-110 Mhz, ktore by mohlo byt stabilne a pridaj aj tu Voltaz +0,1V jej neublizi...ja som tiez musel skusat ale vyplatilo sa :wink:

EDIT/// ramky asi nie, z vlastnej skusenosti mi ramky sposobovali restart alebo zamrznutie PC, ked prestali ist ramky tak nesiel cely komp, ale tebe ide dalej len obraz je fuc, preto to vidim v grafike len...
jergus
Používateľ
Používateľ

dnes mi to zasa spravilo, ale monitor mi napisal nasledujucu hlasku: OUT OF FREKV. 108,5HZ :?:
Tomax
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Tomax »

No neviem ale moze to byt aj zdrojom, lebo zdroj dokaze robit niekedy total fatal veci!
:8O:
Ja mam tiez pretocenu zostavu a mam 400W zdroj a niekedy mi to robi blbosti. ked som si pozical od kamosa 550W zdroj tak mi to islo stabilne este na vyssich taktoch. To je moja skusenost.

Aky mas zdroj?
AMD X6 1100T --4GB RAM -- AMD 6950 1GB --
agrashi
Používateľ
Používateľ

hmmm neviem viac ma nic ine nenapada...nemas moznost u niekoho skusit grafiku? lebo 1950Pro aj od Asusu mali vady, vsetko je mozne....cital som pripad kedy chalanovi nova asus 1950pro nezvladala default frekvencie proste bola zla a musel reklamovat..

vies co urob..daj si vsetko default, myslim FSB na doske aj ramky na 800mhz procak tiez na default 1,86Ghz a vtedy skusaj :wink: ...
jergus
Používateľ
Používateľ

for tomax: zdroj je 550w ale neznackovy...

for agrashi: pri nepretaktovanom kompe bezi vsetko bez problemov...
Napada ma, moze mat na stabilitu grafiky vplyv teplota south bridge? Pretoze na P5B deluxe je tam len taky nizsky heatsink, ktory dooost pecie :idea:
Tomax
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Tomax »

Mne tiez pecie a to nato nema vplyv ziadny a to nemam ani heatpipe.
AMD X6 1100T --4GB RAM -- AMD 6950 1GB --
agrashi
Používateľ
Používateľ

jergus napísal:.....
for agrashi: pri nepretaktovanom kompe bezi vsetko bez problemov...

no a touto vetou si potvrdil to co som si myslel...nechcem sa tu hrat na odbornika, ale z vlastnej skusenosti, na default vsetko v pohode, pri pretaktovanom kompe nastali problemy s grafikou, hovorim ti ze mne pomohlo najst stabilnu PCI-E freq. a zvysenie napatia, ak sa ti nepodari udrzat grafu na ziadnej freq. tak mas asi problem :? ...

jergus napísal:... Napada ma, moze mat na stabilitu grafiky vplyv teplota south bridge? Pretoze na P5B deluxe je tam len taky nizsky heatsink, ktory dooost pecie :idea:

hmm na toto ti nemam odpoved.....teplota na bridgoch a ich fungovanie nie je moja parketa :red:
jergus
Používateľ
Používateľ

No dnes sa konecne dostavam ku kompu, tak skusim zdvihnut tu voltaz a otestujem...Ozvem sa...

Edit1: Na SB som nahodil maly fan este z TNT2, napatie default -> po hodine COD2 zmrznutie

Edit2: Zdvihnute napatie na SB na 1,6...testing
jergus
Používateľ
Používateľ

Tak konecne som to spojazdnil stabilne. Pci-e ide na 105mhz a voltaz je na 1,6V. Zatial, 2 dni, mi este nemrzol ani raz.
Zaujimave je, ze som dal na chvilu len zo zvedavosti dole ten maly ventilator co som tam nahodil, a uz to doska nevykryvala :E .

Návrat na "Základné dosky"