mam maticnu p5b-vm s integrovanou grafikou...
zatial pouzivam tu integrovanu..kedze na externu nie su prachy este...a este ani tak skoro nebudu.. a dokazem ju casto prehrievat..potreboval by som poradit nejake to aktivne chladenie:bud nejaky ten ventilator na ten chladic alebo dat ventilator priamo na cip.ale nejaky dosti tichy..alebo nejaky poriadny pasivak,lebo tak po 3-4 hodinach hrania my to sekne a niekedy dost casto......+obrazok terajsieho chladica.
diky moc...
pomoc s mb a chipset chladicom
pomoc s mb a chipset chladicom
ASUS P5B-VM / Intel Core2Duo E6300@1,86GHz / 2X 512APACER DDR2 PC5300 / MAXTOR 200GB / ATX 400W / LG GSA-H42L / BENQ FP93GX
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Z toho obrazku je tazko ohodnotit velkost pasivu. Tento bude lepsi:
...az tu je vidno, ze pasiv je dost velky. Hadam by preto stacilo ho len ofukovat 80mm fanom so snizenymi otackami odspodu tak aby vzduch prechadzal rebrovanim. To by malo pomoct vyrazne a investicia minimalna.
Nema zrejme vyznam dokupovat daku nahradu za ten pasiv. Nic vykonne sa za "lacny peniaz" kupit velmi neda a casom bude graficka karta, takze sa stane chladic na integrovanej bezpredmetny. Preto radsej sporit na graficku kartu a tu pouzit len ten fan.
btw, teplovodiva zuvacka je uplne bezny vyraz, takze nechapem, co z toho lame v pase NemesiSa az natolko, ze musi pouzit nadmerne mnozstvo smajlov
...az tu je vidno, ze pasiv je dost velky. Hadam by preto stacilo ho len ofukovat 80mm fanom so snizenymi otackami odspodu tak aby vzduch prechadzal rebrovanim. To by malo pomoct vyrazne a investicia minimalna.
Nema zrejme vyznam dokupovat daku nahradu za ten pasiv. Nic vykonne sa za "lacny peniaz" kupit velmi neda a casom bude graficka karta, takze sa stane chladic na integrovanej bezpredmetny. Preto radsej sporit na graficku kartu a tu pouzit len ten fan.
btw, teplovodiva zuvacka je uplne bezny vyraz, takze nechapem, co z toho lame v pase NemesiSa az natolko, ze musi pouzit nadmerne mnozstvo smajlov
Naposledy upravil/-a Bikermotyl v Po 05. Mar, 2007, 23:14, upravené celkom 1 krát.
toz no fajn..ten fan by sa nasiel...ale toz ako na no m znizit otacky bo cez speedfan mi to nejde..slape na nom kolo 2500 le ja bych to dal rad tak na 1500..
videl som tam ze sa davaju odpory...ale ake..
videl som tam ze sa davaju odpory...ale ake..
ASUS P5B-VM / Intel Core2Duo E6300@1,86GHz / 2X 512APACER DDR2 PC5300 / MAXTOR 200GB / ATX 400W / LG GSA-H42L / BENQ FP93GX
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Odpory zavisia od parametrov fanu (prud). Je tu thread zaoberajuci sa prave znizovanim otacok pomocou odporov :
odpor na ventilator
Jednuducho je ale mozne zregulovat fan na 5V, ak bude pri tom napati korektne ventilator pracovat (treba vyskusat). Staci prehodit krajne konektory v molexe, ak ale ma fan vystup na molex. Povodne je napajany na 12V, po zmene bude na 5V.
odpor na ventilator
Jednuducho je ale mozne zregulovat fan na 5V, ak bude pri tom napati korektne ventilator pracovat (treba vyskusat). Staci prehodit krajne konektory v molexe, ak ale ma fan vystup na molex. Povodne je napajany na 12V, po zmene bude na 5V.