Zapojenie IDE kablov

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
excaliber
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 14. Feb, 2007, 08:00

Zapojenie IDE kablov

Príspevok od používateľa excaliber »

Zdravim, objasnite mi prosim nasledovnu nejasnost/?/ :
1. Zapojim HDD cez IDE 80zil. kabel k doske a pri nabiehani compu, bios bezproblemovo a rychlo detekne IDE zariadenia, zobrazi sice hlasku NO 80 IDE CONDUCTOR CABLE INSTALLED a v uvodnej tabulke vypise parametre pri disku ATA 33, ale zda sa, ze comp bezi v poriadku - instalacia winxp zbehne.
2. Zapojim HDD cez ten isty kabel, ale teraz kablik otocim opacne /myslim tak ze konektor z disku dam do dosky a z dosky do disku/, pri nabiehani compu bios strasne pomaly detekuje IDE zariadenia, ale uz nevypise ze nie je 80cable nainstalovany a aj parameter v uvodnej tabulke je ATA100, instalacia winxp sa spusti tak po 5-6 minutach.

MB je EPOX EP-3VSA2.

M.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

kabel ma mat 3 konektory, od toho v strede je ten blizsie co je Master, ten co je dalej je do dosky, ten v strede je slave
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
mario74
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Máj, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa mario74 »

Ide kabel ma 3konektory. Dva kon.su blizsie pri sebe.Tak tieto sa zapajaju do hdd / mechanik a ten vzdialenejsi do dosky.
Neotacaj ich!!
C2D 8200 +Arctic Extreme,BiostarP35,Ati 4770 512MB Sapphire + AcceleroS1
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

preco nie?
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
excaliber
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 14. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa excaliber »

Nemusi ma 3 konektory, v znackovych kompoch to je casto robene tak, ze HDD je pripojeny 2konektorovym kablom aby sa nemohlo na primarny radic pridat nieco dalsie, a pre CDROMku a prip. dalsie zariadenia je uz 3konektorovy.
M.
br4n0
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa br4n0 »

tienenie (uzemnenie) je pri 80 zilovom kabli zrejme zapojene len zo strany dosky, preto ak je kabel otoceny, nie je dostatocne tieneny - odruseny, a tym padom nemoze pracovat s vysokymi rychlostami
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

u kamosa to robilo miernu nestabilitu systemu a to nemal taktovany komp, nevedel som na to prist 3 dni a potom som sa raz len tak bezmocne zahladel cez priehladnu bocnicu a tam v doste svieti pekny uv reaktivny gulaty kabel a na nom ze master v doske. po vymene komp siel pomerne lepsie
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
mario74
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Máj, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa mario74 »

jararak napísal:u kamosa to robilo miernu nestabilitu systemu a to nemal taktovany komp, nevedel som na to prist 3 dni a potom som sa raz len tak bezmocne zahladel cez priehladnu bocnicu a tam v doste svieti pekny uv reaktivny gulaty kabel a na nom ze master v doske. po vymene komp siel pomerne lepsie
s tymto blbnutim som sa zopar krat stretol, ale neblbne to pri kazdom HW, skor nahodne-
C2D 8200 +Arctic Extreme,BiostarP35,Ati 4770 512MB Sapphire + AcceleroS1
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"

Návrat na "Hardware všeobecne"