4jadra uz pod 7 k
- matej21
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
ale niekde som cital ze programatorom sa vobec nepaci vyvoj procesorov , to ze sa ubera nie zvysovanim vykonu ale pridavanim jadier im vraj bohovksy stazuje pracu , lebo je ovela tazsie vyrobit aplikaciu pre viac jadier ako pre jedno , alebo pre dve
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s
2 matej21: copy that
Si predstavte, ako asi reaguju vyvojari na vyhlasenia AMD/Intelu na multijadrovu buducnost.......mozu im z toho tak akurat vlasy vypadat. Ono 2 jadra su fajn, 4 - mozno ak by sa zapracovalo na vyuziti v hrach napr. 2 pre zakl. vypocty (ako doteraz) + povedzme tretie pre sound (aj zvukovka si cucne z CPU), no a 4. pre fyz. akcelerator - pekna teoria, ale naprogramuijte to 8)
Si predstavte, ako asi reaguju vyvojari na vyhlasenia AMD/Intelu na multijadrovu buducnost.......mozu im z toho tak akurat vlasy vypadat. Ono 2 jadra su fajn, 4 - mozno ak by sa zapracovalo na vyuziti v hrach napr. 2 pre zakl. vypocty (ako doteraz) + povedzme tretie pre sound (aj zvukovka si cucne z CPU), no a 4. pre fyz. akcelerator - pekna teoria, ale naprogramuijte to 8)
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
- magoo
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
nie svoju dobu nepredbehne, ak maju byt tak lacne tak urcite nepredbehne.....ved aj AMD chysta nieco podobne.....rdaram sa neujali lebo boli pridrahe....takze ak cena pojde dole, tak predaj pojde hore
multi core cpu bolo treba zaviest uz davno....ved viacprocesorove pc pouzivame uz aj tak.....napr. cpu+gpu+zvukovka......len si to neuvedomujeme......a teraz zrazu nevieme ako vyuzit viac jedier....
multi core cpu bolo treba zaviest uz davno....ved viacprocesorove pc pouzivame uz aj tak.....napr. cpu+gpu+zvukovka......len si to neuvedomujeme......a teraz zrazu nevieme ako vyuzit viac jedier....
ad1: kto si mysli ze na svojom pocitaci nema program vyuzijuci viac jadier nech si v taskmanager-i zapne stlpec "Vlakna", u mna napr. jeden proces svchost ma az 65 paralelnych vlakien
ad2: niekto tu pisal ze viac jadier nikdy nevyuzije na 100% ba ani na 50% - niekde som cital ze ludia pouzivaju, v priemere, iba 10% mozgu
nechcem odvadzat od temy, ale vravite ze vyvojari frflu(v skutocnosti len upozornuju a nie frflu) ze optimalizacia pre viac jadier je zlozita, uz sa spominalo zopar krat aj tu na fore ze vyvojari si radi ulahcuju pracu a neoptimalizuju kod vzhladom na to ze dnesne "masiny" maju dostatocny vypoctovy vykon a ze maju dostatok ramky atd. a potom si uzivatel pusti niekolko takychto aplikacii a zrazu mu nestaci ramka, procesor nestiha ...(nedaj boze ked chcel nieco napalit)
ako programator-amater viem ze staci vlozit na formular activex-ovu komponentu a ta uz bezi v samostatnom procese, ha a uz mam program s viac vlaknami a ak umne zoptimalizujem moze toto vlakno bezat na jednom jadre a hlavny program na druhom jadre, iny program bude beza na tretom jadre...(staci aby to OS umne zmenezoval), aj ked activex komponenta nieje najvhodnejsi priklad (kedze nebezi paralelne k programu ale to je zas len implementacia OS Win) ale budiz
osobne si myslim ze buducnost je v mnohojadrovej architekture, ovsem s ovela lepsou podporou zo strany OS
ad2: niekto tu pisal ze viac jadier nikdy nevyuzije na 100% ba ani na 50% - niekde som cital ze ludia pouzivaju, v priemere, iba 10% mozgu
nechcem odvadzat od temy, ale vravite ze vyvojari frflu(v skutocnosti len upozornuju a nie frflu) ze optimalizacia pre viac jadier je zlozita, uz sa spominalo zopar krat aj tu na fore ze vyvojari si radi ulahcuju pracu a neoptimalizuju kod vzhladom na to ze dnesne "masiny" maju dostatocny vypoctovy vykon a ze maju dostatok ramky atd. a potom si uzivatel pusti niekolko takychto aplikacii a zrazu mu nestaci ramka, procesor nestiha ...(nedaj boze ked chcel nieco napalit)
ako programator-amater viem ze staci vlozit na formular activex-ovu komponentu a ta uz bezi v samostatnom procese, ha a uz mam program s viac vlaknami a ak umne zoptimalizujem moze toto vlakno bezat na jednom jadre a hlavny program na druhom jadre, iny program bude beza na tretom jadre...(staci aby to OS umne zmenezoval), aj ked activex komponenta nieje najvhodnejsi priklad (kedze nebezi paralelne k programu ale to je zas len implementacia OS Win) ale budiz
osobne si myslim ze buducnost je v mnohojadrovej architekture, ovsem s ovela lepsou podporou zo strany OS
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
- syfredy
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Mar, 2007, 08:00
.. zdravim pani..
len na okraj .. 4jadra su urcite nepodstatne pre " domaceho " uzivatela .. lebo si myslim ze ci ma v pc c2d alebo amd 3200+ tak je to na hry trochu jedno ... ale ci ma narocnejsi uzivatel ktory pouziva graf
progr. 2 alebo 4 jadra je to velky rozdiel .. lebo konkretne pri rendri sa ako keby vykon zrataval >> ze proc. s jednym jadrom 1.8ghz je cca o 50 pomalsi pri rendri ako proc. s 2 jadrami 1.8ghz.. >> chcem tym povedat ze 4jadrovy cpu nie je urceny na zabavu ale na zarabanie $$$$$$$$$
len na okraj .. 4jadra su urcite nepodstatne pre " domaceho " uzivatela .. lebo si myslim ze ci ma v pc c2d alebo amd 3200+ tak je to na hry trochu jedno ... ale ci ma narocnejsi uzivatel ktory pouziva graf
progr. 2 alebo 4 jadra je to velky rozdiel .. lebo konkretne pri rendri sa ako keby vykon zrataval >> ze proc. s jednym jadrom 1.8ghz je cca o 50 pomalsi pri rendri ako proc. s 2 jadrami 1.8ghz.. >> chcem tym povedat ze 4jadrovy cpu nie je urceny na zabavu ale na zarabanie $$$$$$$$$
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokial nie je optimalizacia je viac ako 1 jadro na 2 veci ci uz v hrach alebo v prg...
ale prof. prg. (vacsina) ale pouzivaju viac cpu od dob ked o DC nebolo ani chyru a slychu ...
dnes je pre bezneho usera DC prepych, stale...
hry sa sice tvaria ze pouzivaju DC ale vidiet to nieje...
najlepsie vyuziva DC 3D2k6
ale prof. prg. (vacsina) ale pouzivaju viac cpu od dob ked o DC nebolo ani chyru a slychu ...
dnes je pre bezneho usera DC prepych, stale...
hry sa sice tvaria ze pouzivaju DC ale vidiet to nieje...
najlepsie vyuziva DC 3D2k6
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ano ale BLENDER hovori za vsetko to nieje hra...Scorp napísal:ked mam svoje dni, C2D 3,2GHz + Pentium D @ 3GHz mi zdaleka nestaci...pomale, pomale, pomale... :/.
daleko viac by naslo uplatnenie nieco ako DC ale pri HDD
- dexterav
- Sponzor fóra gold
nevola je to obycajny raid...
a to urcite nie su 2 nezavisle disky
ak spustis 2x dvdshrik a pozries prenosove rychlosti pochopis
mne klesla z 30MB/s na 3 ...
a nepomohli ani 2 jadra...
alebo staci dat z dvd kopirovat 2 alebo viac suborov na HDD a 2 cpu su opat k nicomu...
ale to sme uz OT
a to urcite nie su 2 nezavisle disky
ak spustis 2x dvdshrik a pozries prenosove rychlosti pochopis
mne klesla z 30MB/s na 3 ...
a nepomohli ani 2 jadra...
alebo staci dat z dvd kopirovat 2 alebo viac suborov na HDD a 2 cpu su opat k nicomu...
ale to sme uz OT
- dexterav
- Sponzor fóra gold
myslim ze som jasne napisal kde su brzdou disky...
a tak ci tak je to najpomalsia vec v PC...
darmo mas QC ked ti zacne swapovat z HDD...
pritom ked kliknes na ikonku 1. sa rozsvieti skorovzdy HDD...
a tak ci tak je to najpomalsia vec v PC...
darmo mas QC ked ti zacne swapovat z HDD...
pritom ked kliknes na ikonku 1. sa rozsvieti skorovzdy HDD...