Problem s 5.1 vo windows vista
Problem s 5.1 vo windows vista
Tak borci instalnul som si vistu a ani za fras mi nehraju reprose v 5.1 ale len stereo pritom su v nastaveniach nastavene ako 5.1 dokonca aj ked dam test tak mi pekne zahraju vsetky reprosiky ale akonahle pustim nejaku muziku hraju len stereo , tak ak ma niekto stymto nejake skusenosti budem mu velmi vDacny.
teraz neviem ci som debil ja alebo vy dvaja dokopy tak zacnem jednoduchym prikladom pustim si mp3 vo windows xp s nastavenim v ovladacom paneli 2 hraju mi stereo zvolim rezim 2.1 no cuduj sa svete hraju stereo + subwoofer zvolim 4.1 no neuveritelne daco hraju 4 reproduktory + subwoofwer zvolim 5.1 a zazrak hraju mi opet 4 + subwoofer s trosku inym rozlozenim co je pochopitelne ...ziadne rozkodovanie prosrte simulacia hrania 5.1 tak presne toto som cakal aj vo viste neviem co je na tom nenormalne ... snad len to ze ste ma obaja dvihli hned z rana zo stolicky...
PS za gramaticke chyby sa ospravedlnujem ked som to pisal som bol uplne mimo .... snad neskor opravim..
PS za gramaticke chyby sa ospravedlnujem ked som to pisal som bol uplne mimo .... snad neskor opravim..
heh, vytocit som ta nechcel (nedajboze urazit), preto som to pisal tak neutralne no co som videl, tak je to klasika ze stereo ide iba stereo...
mozno si myslel, ze ti to ide iba cez predne dva repraky, no audigy (aspon moja) to vie rozkodovat, aby bolo to stereo rozsirene aj na zadne dva repraky, a to v EAX konzole zapnes na karte CMSS 3D a tam nastavis (pri predchadzajucom nastaveni zvukovky na 4 a viac kanalov) posuvnikom kam sa ma zvazovat vacsia hlasitost, ci do predu alebo do zadu. ale to je iba klasicke rozsirenie sterea, lavy predny a lavy zadny hra to iste, s pravymi napodobne....treba kuknut soft co bol ku zvukovke
s tym ci hra subwoofer alebo nie to je u mna inak, pretoze mne pri kazdom nastaveni hra aj subwoofer, aj ked tam napojim iba mp3 prehravac, vzdy hlboke tony oreze a tie idu do subwoofra
potom este existuje taky plugin do winampu, niekde to tu uz bolo rozoberane, ktory domixuje zo sterea 5.1 zvuk, no neviem ako je to pre vistu
EDIT: aby to malo priestotovy efekt, zapnes si v tom CMSS 3D nieco s DVD (celkovo su tam 3 moznosti, jedna z nich je aj cisto stereo v prednych aj zadnych repakov) a potom nejaku simulaciu miestnosti..
mozno si myslel, ze ti to ide iba cez predne dva repraky, no audigy (aspon moja) to vie rozkodovat, aby bolo to stereo rozsirene aj na zadne dva repraky, a to v EAX konzole zapnes na karte CMSS 3D a tam nastavis (pri predchadzajucom nastaveni zvukovky na 4 a viac kanalov) posuvnikom kam sa ma zvazovat vacsia hlasitost, ci do predu alebo do zadu. ale to je iba klasicke rozsirenie sterea, lavy predny a lavy zadny hra to iste, s pravymi napodobne....treba kuknut soft co bol ku zvukovke
s tym ci hra subwoofer alebo nie to je u mna inak, pretoze mne pri kazdom nastaveni hra aj subwoofer, aj ked tam napojim iba mp3 prehravac, vzdy hlboke tony oreze a tie idu do subwoofra
potom este existuje taky plugin do winampu, niekde to tu uz bolo rozoberane, ktory domixuje zo sterea 5.1 zvuk, no neviem ako je to pre vistu
EDIT: aby to malo priestotovy efekt, zapnes si v tom CMSS 3D nieco s DVD (celkovo su tam 3 moznosti, jedna z nich je aj cisto stereo v prednych aj zadnych repakov) a potom nejaku simulaciu miestnosti..
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
FEAR napísal:teraz neviem ci som debil ja alebo vy dvaja dokopy tak zacnem jednoduchym prikladom pustim si mp3 vo windows xp s nastavenim v ovladacom paneli 2 hraju mi stereo zvolim rezim 2.1 no cuduj sa svete hraju stereo + subwoofer zvolim 4.1 no neuveritelne daco hraju 4 reproduktory + subwoofwer zvolim 5.1 a zazrak hraju mi opet 4 + subwoofer s trosku inym rozlozenim co je pochopitelne ...ziadne rozkodovanie prosrte simulacia hrania 5.1 tak presne toto som cakal aj vo viste neviem co je na tom nenormalne ... snad len to ze ste ma obaja dvihli hned z rana zo stolicky...
No, to je to prave co som pisal - ze daktore zvukovky to vedia takto nastavit. Ovsem nedostanes z toho ten priestorovy efekt, na ktory bolo 5.1 vymyslane. Je to vkuse iba stereo, len rozhodene do vsetkych reprakov.
Dvihat zo stolicky som ta nechcel sry
nechcel?? ved zas ma dvihas mi to vysvetlujes ako k.... sak co som pisal jasne ze to nieje original 5.1 len simulovane ale nejde mi ani to pritom som skusal vsetky prehravace co ma napadli v XP-cku nemam problem len vo viste .shiro napísal:FEAR napísal:teraz neviem ci som debil ja alebo vy dvaja dokopy tak zacnem jednoduchym prikladom pustim si mp3 vo windows xp s nastavenim v ovladacom paneli 2 hraju mi stereo zvolim rezim 2.1 no cuduj sa svete hraju stereo + subwoofer zvolim 4.1 no neuveritelne daco hraju 4 reproduktory + subwoofwer zvolim 5.1 a zazrak hraju mi opet 4 + subwoofer s trosku inym rozlozenim co je pochopitelne ...ziadne rozkodovanie prosrte simulacia hrania 5.1 tak presne toto som cakal aj vo viste neviem co je na tom nenormalne ... snad len to ze ste ma obaja dvihli hned z rana zo stolicky...
No, to je to prave co som pisal - ze daktore zvukovky to vedia takto nastavit. Ovsem nedostanes z toho ten priestorovy efekt, na ktory bolo 5.1 vymyslane. Je to vkuse iba stereo, len rozhodene do vsetkych reprakov.
Dvihat zo stolicky som ta nechcel sry
PS nechcem na nikoho nadavat ani nic podobne len ma trochu rozculuje ze mi pisete veci ktore su mi jasne a pritom mam jasne napisane v com je problem som vdacni ze mate ochotu pomoct..
caute .... tak chcem trochu pomoct vyriesit problem, aby ste sa tu nepozabjali Vo Viste nieje podpora EAX (CMSS 3D) - aspon na to nieje ovladac pre karty Creative SB Live, pre niektore integrovane karty atd atd ... Ja som mal s tym tiez problem a aj preto nepouzivam Vistu, lebo na 5.1 zvuku mi dost zalezi, kedze dost casto pocuvam hudbu (obycajne mp3 stereo) a chcem to pocut zo vsetkym repro.
takze klidek
a ked najdete nejake ovladace s touto podporou, tak sa mi ozvite
takze klidek
a ked najdete nejake ovladace s touto podporou, tak sa mi ozvite
Stiahnut si SRS Audio Sadbox a nastavit to ako hlavny vystup na zvuk a cuduj sa svete, uz idu vsetky repraky aj na viste!!!
MB: ASUS Z170 Pro Gaming CPU: Intel Core i7-6700K + NZXT Kraken X61 RAM: Kingston 2x16GB DDR4 2133MHz VGA: nVIDIA GeForce GTX980 SDD: Kingston SSDNow V300 240GB HDD: 3x2TB WD Green + 1x3TB WD Green PSU: Corsair HX1000W CASE: FRACTAL Define XL R2 Black Pearl
Re: Problem s 5.1 vo windows vista
Riesenie: medzi zvukovku a repraky si nahod AV Receiver 5.1, tie dokazu ti rozhodit zvuk do 5.1, ale necakaj ze z jednoduchej mp3-ky budes mat priestorovy zvuk... akurat ti to bude hrat na vsetkych reprakoch...
ACER ASPIRE 5720Z-1A2G16Mi Intel Core 2 Duo T2310 1,46GHz; 2 x 1GB DDRAM; 160GB HDD SATA; VGA Intel X3100 zdieľaná pamäť