nf2 nema rada mobile amd (ale dost casto to funguje, treba vyskusat)andynko napísal:nevyznam sa v tejto oblasti, preco nemoze mat nforce2? ja mam napriklad Applebred (ktory teoreticky ide odomknut na mobile) ale mam to na nforce2 teda ?Mtex napísal:Da sa zmenit na Mobile, ale nesmies mat nforce2 ... viac tu: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=43208&start=0Henky napísal:Zistil som, ze mam uzamknuty procesor. Nic na nom nemozem menit. Da sa nejako odomknut?
P.S.: Pomohli by vam kompletne informacie o procesore?
Pretaktovanie Sempronu 2200+
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: no
Spoiler: ukázať
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Re: no
Ide o to aby doska podporovala PowerNow! technologiu co je vlastne zmena Nasobicu a napatia za chodu a tu nforce 2 nema, nakolko sa nikdy neplanovala pre notebooky. S tym ale Via chipsety problemy nemaju.andynko napísal:nevyznam sa v tejto oblasti, preco nemoze mat nforce2? ja mam napriklad Applebred (ktory teoreticky ide odomknut na mobile) ale mam to na nforce2 teda ?
Teda tvoj cpu keby si aj odomkol tak s tym moc nenarobis, ale ak treba si precitat ten Eaglov clanok pre lepsie pochopenie.
Spoiler: ukázať
pred casom som si aj ja kupil semprona 2200, asi 2 mesiace som ho mal na FSB 189Mhz bezal stabilne na 1,6V, potom som si tu precital zevraj maximum pre pricak je fsb 190Mhz, to mi nedalo skusal som vsetky fsb po 200 a stale rovnaky vysledok nenabehol mi ani post , ale fsb 210 uz isla aj 225 este isla ale nie stabilne tak som dal 220 na 1,65V a ide to stabilne :twisted: vysledok 220*9=1980Mhz
chcel by som len potvrdit, ze semprony su dobre na taktovanie, napriek ich superlocku, ale vdaka nizkemu vcore default napatiu to ide velmi dobre.
chcel som sa vsak v tejto suvislosti spytat, ci ste niekto pri svojom putovani netom nenadabili na nejake porovnania vykonnosti s pretaktovanymi novsimi celeronmi D?
chcel som sa vsak v tejto suvislosti spytat, ci ste niekto pri svojom putovani netom nenadabili na nejake porovnania vykonnosti s pretaktovanymi novsimi celeronmi D?
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
A ako mam zvysit Vcore? V BIOSe som nasiel moznost "Over Vcore Voltage", ake ziadne nastavenie napatia.papo napísal:pred casom som si aj ja kupil semprona 2200, asi 2 mesiace som ho mal na FSB 189Mhz bezal stabilne na 1,6V, potom som si tu precital zevraj maximum pre pricak je fsb 190Mhz, to mi nedalo skusal som vsetky fsb po 200 a stale rovnaky vysledok nenabehol mi ani post , ale fsb 210 uz isla aj 225 este isla ale nie stabilne tak som dal 220 na 1,65V a ide to stabilne :twisted: vysledok 220*9=1980Mhz
Zistil som, ze mi maticna doska nepodporuje zmenit FSB, nasobic a Vcore Mam tuto dosku http://www.asrock.com/product/product_k7s8x.htm a potreboval by som minimalne takuto http://www.asrock.com/product/product_k7s8x_r3.htm Je este nejaka moznost taktnut procak?
No moc toho nenarobis. Vyskusaj sa mrknut po neoficialnom biose, ale lepsie bude kupit dosku na chipsete Nforce2. Nekupuj nic od asrock, mal som K7S8XE a stalo to za....Henky napísal:Zistil som, ze mi maticna doska nepodporuje zmenit FSB, nasobic a Vcore Mam tuto dosku http://www.asrock.com/product/product_k7s8x.htm a potreboval by som minimalne takuto http://www.asrock.com/product/product_k7s8x_r3.htm Je este nejaka moznost taktnut procak?
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
Mozem menit nasobic cez jumpre co z toho, keD procak je uzamknuty Mozem menit FSB co z toho, keD mam slabu ramku (DDR266) Neda sa ten procesor AKyMKOlVEK sposobom odomknut?!
P.S.: Neviem, co mas proti ASROCK. Ja som z nim spokojny, slape mi jak hodinky a poznam spustu inych ludi, ktory si ASROCK pochvaluju.
P.S.: Neviem, co mas proti ASROCK. Ja som z nim spokojny, slape mi jak hodinky a poznam spustu inych ludi, ktory si ASROCK pochvaluju.
2Henky:Samovolne restarty, slaby vykon toho sis chipsetu, ziadna sanca pre slusny overclock. Teraz sa to uz sice trosku zmenilo, mozes menit nasobic cez jumper, ale ajtak tieto dosky niesu vhodne na OC. Je to lowend asusu.
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|