SpeedFan - temp 1
SpeedFan - temp 1
nazdar,chcel by som spytat,ukazuje my tam teplo temp1:51C
otaska je co je temp1 a a ten ohen znamena ze je horuci?vopred dik za odpoved
otaska je co je temp1 a a ten ohen znamena ze je horuci?vopred dik za odpoved
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
ano ten ohen znamena ze je to horuce, ale nemusi to dobre ukazovat, zalezi ake mas teplotne cidlo, ak dake vobec na danej veci mas, neviem co je v tvojom pripade temp1
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
- matelkoxxl
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
naco tu polemizovat ze co je co...nech si stiahne everest ultimate edition a vo free verzii ide aj meranie teploty a tam ti pise pekne ku kazdej teplote co je co.podla toho si premenuj teploty v speedfane a je to.ja som to tak robil..
Spoiler: ukázať
nieje core interna dioda a temp1 teplota procesora podla mb? (len sa pytam nie som si isty) ...ale urcite to zalezi na doskeAmOK napísal:Bolo by fajn, keby si nam aj oznamil aku mas MB. Temp1 by mala byt teplota snimana internou diodou v cpu.
Spoiler: ukázať
no ta ikonka ohna znamena ze sa dvyha teplota... ak je sipka smerom dole znamena ze sa to ochladzuje a ak je tzv. zelene vecko tak to znamena ze teplota je stabilna, nekolise
Core i5 4570 + Akasa Nero S, Asus Z87M-PLUS, 4x4GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX, EVGA GAMING GTX 1060 6GB, Coolermaster N200, Seasonic Titanium 750W, 250GB Samsung EVO 850 + crucial MX500 SSD 1TB, MSI OPTIX MAG341CQ
Stale nevieme aku ma dosku... Starsie MB core zobrazovali ako temp1, ale ma vodika..glide napísal:nieje core interna dioda a temp1 teplota procesora podla mb? (len sa pytam nie som si isty) ...ale urcite to zalezi na doskeAmOK napísal:Bolo by fajn, keby si nam aj oznamil aku mas MB. Temp1 by mala byt teplota snimana internou diodou v cpu.
Pole Hodnota
Vlastnosti zakl. dosky
ID zakl. dosky <DMI>
Nazov zakl. dosky IBM 830915G
Vlastnosti FSB
Typ zbernice Intel GTL+
sirka zbernice 64 bit
Realny takt 100 MHz (QDR)
Efektivny takt 400 MHz
sirka pasma 3200 MB/s
Vlastnosti pamat. zbernice
Typ zbernice DDR SDRAM
sirka zbernice 64 bit
Pomer DRAM:FSB 4:3
Realny takt 133 MHz (DDR)
Efektivny takt 267 MHz
sirka pasma 2133 MB/s
Vlastnosti cipsetu
Typ zbernice Intel Hub Interface
sirka zbernice 8 bit
Realny takt 67 MHz (QDR)
Efektivny takt 267 MHz
sirka pasma 267 MB/s
Vlastnosti zakl. dosky
ID zakl. dosky <DMI>
Nazov zakl. dosky IBM 830915G
Vlastnosti FSB
Typ zbernice Intel GTL+
sirka zbernice 64 bit
Realny takt 100 MHz (QDR)
Efektivny takt 400 MHz
sirka pasma 3200 MB/s
Vlastnosti pamat. zbernice
Typ zbernice DDR SDRAM
sirka zbernice 64 bit
Pomer DRAM:FSB 4:3
Realny takt 133 MHz (DDR)
Efektivny takt 267 MHz
sirka pasma 2133 MB/s
Vlastnosti cipsetu
Typ zbernice Intel Hub Interface
sirka zbernice 8 bit
Realny takt 67 MHz (QDR)
Efektivny takt 267 MHz
sirka pasma 267 MB/s
, co sa tyka intela tak to je pre mna spanielska dedina. Ale na 99% to bude Tcore. Ved si pisal, ze to reaguje ked vypnes vodnika.
Skusil by som zatazit procak s nejakym burn programom a po nejakych 10tich minutach, ked sa teploty relativne ustalia, tak by som na pol minuty vypol vodnika. Ked ta teplota zacne relativne prudko stupat, tak je to jasne.
V nastaveniach si tych 50'C co tam je default mozes zmenit v Konfiguracia -> Teploty -> Temp1.
Odfajfknut mozes dole "zobrazit v liste". Ale sak to vsetko si uz asi zistil..
Ja osobne, ked som nevedel, ktora teplota je Tcore, tak som si prilepil take micro cidielko z externeho teplomera na bok IHS a porovnaval som s teplotami ktore ukazoval SF. T z cidla toho teplomera bola vzdy o par stupnov nizsia, aj priebeh pri zmene trochu oneskoreny, ale na identifikaciu Tcore v SF to stacilo. Podobne s chipsetom.. Temp1 je interna dioda v cpu pri soc.A, ale aj pri niektorych MB 939.
A este poznamka.
Nie vzdy SF zobrazi spravnu teplotu Tcore, da sa to vykalibrovat v pokrocilych nastaveniach. S par MB som to uz zazil, ale je to spica program. Tot asi vsio.
Skusil by som zatazit procak s nejakym burn programom a po nejakych 10tich minutach, ked sa teploty relativne ustalia, tak by som na pol minuty vypol vodnika. Ked ta teplota zacne relativne prudko stupat, tak je to jasne.
V nastaveniach si tych 50'C co tam je default mozes zmenit v Konfiguracia -> Teploty -> Temp1.
Ja osobne, ked som nevedel, ktora teplota je Tcore, tak som si prilepil take micro cidielko z externeho teplomera na bok IHS a porovnaval som s teplotami ktore ukazoval SF. T z cidla toho teplomera bola vzdy o par stupnov nizsia, aj priebeh pri zmene trochu oneskoreny, ale na identifikaciu Tcore v SF to stacilo. Podobne s chipsetom.. Temp1 je interna dioda v cpu pri soc.A, ale aj pri niektorych MB 939.
A este poznamka.
Nie vzdy SF zobrazi spravnu teplotu Tcore, da sa to vykalibrovat v pokrocilych nastaveniach. S par MB som to uz zazil, ale je to spica program. Tot asi vsio.
alemusim daco opravit bo sa my teplota vystverala na 48C a to dost 8)AmOK napísal: , co sa tyka intela tak to je pre mna spanielska dedina. Ale na 99% to bude Tcore. Ved si pisal, ze to reaguje ked vypnes vodnika.
A este poznamka.
Typ procesora Intel Pentium 4, 1500 MHz (15 x 100)
Názov zákl. dosky IBM 830915G
Èipset zákl. dosky Intel Brookdale-G i845G
Systém. pamä
Názov zákl. dosky IBM 830915G
Èipset zákl. dosky Intel Brookdale-G i845G
Systém. pamä