Linux + Windows ( rozdelenie particii )
Linux + Windows ( rozdelenie particii )
Ludia mam otazocku, mam oficialny nainstalovany windows bez cd... a chcem prejst na Linux ale bez toho aby som prisiel o windows, keby windows niekde len zazalohujem (skopirujem) a vratim ho naspat ako citaci OS, uz by nebol ako nainstalovany a zrejme by ho uz ani nebralo ako oficialny. Takze som rozmyslal ze na disk C z ktoreho sa cita OS , by som rozdelil na dve particie, OS cize Linux by citalo z jednej, a na druhej by bol neporuseny odlozeny windows, pretoze ak by som mal nejaky problem aby som sa vratil k windowsu, mate nieake rady prosim ?
Re: Linux + Windows ( rozdelenie particii )
Ak mas dve particie a Windows je len na jednej tak je to jednoduche. Staci naistalovat Linux. Vacsina linux distribucii - napriklad Madriva ci Fedora ano - sa pri instalovani spytaju ci ponechat Windows particiu nedotknutu a ak to zafajknes tak sa naistaluju na volnu particiu.Ado125 napísal:Ludia mam otazocku, mam oficialny nainstalovany windows bez cd... a chcem prejst na Linux ale bez toho aby som prisiel o windows, keby windows niekde len zazalohujem (skopirujem) a vratim ho naspat ako citaci OS, uz by nebol ako nainstalovany a zrejme by ho uz ani nebralo ako oficialny. Takze som rozmyslal ze na disk C z ktoreho sa cita OS , by som rozdelil na dve particie, OS cize Linux by citalo z jednej, a na druhej by bol neporuseny odlozeny windows, pretoze ak by som mal nejaky problem aby som sa vratil k windowsu, mate nieake rady prosim ?
Zaroven nainstaluju boot loader ktory Ti pri starte systemu ponukne na vyber ci bude bootovat do Windowsu ci Linuxu. Mozes tak podla potreby pouzivat oba systemy.