No tak ten zalman ti to neuchladi. zato dam ruku do ohna.VodnikIN napísal:JJ, chcem to na tu 9600XT a ak moc nehreju a da sa tam dat aj nieco lacnejsie a hlavne bezvetrakove tak by to bolo super... Predsa len 800sk ci kolko ten Thermaltake stoji je dost... Ale nic lacne som zatial nenasiel. Ale keby to taky Zalman NB-47J uchladil (je sice na NB ale snad by sa tam namontovat dal), to by bolo fajn ale zda sa mi na to primaly...
chladic na R9600
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
tak to ti asi neuchladi, to je zas extrem. racej pasiv z nejakeho CPU alebo nieco podobne.VodnikIN napísal:JJ, chcem to na tu 9600XT a ak moc nehreju a da sa tam dat aj nieco lacnejsie a hlavne bezvetrakove tak by to bolo super... Predsa len 800sk ci kolko ten Thermaltake stoji je dost... Ale nic lacne som zatial nenasiel. Ale keby to taky Zalman NB-47J uchladil (je sice na NB ale snad by sa tam namontovat dal), to by bolo fajn ale zda sa mi na to primaly...
Spoiler: ukázať
Aj nad pasivom s CPU som rozmyslal, len neviem ako ho tam prichytit. Mal by som taky obrovsky hlinikovy z IBM stationu z CPU o takte 266MHz ale tento pasiv ma uchytenie podobne ako pre AMD socket A... Teplovodiva samolepka by ho asi neudrzala
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
Do rohov GPU das kvapku lepidla, a nastred rozotries teplovodivu pastu a mas to prichytene.VodnikIN napísal:Aj nad pasivom s CPU som rozmyslal, len neviem ako ho tam prichytit. Mal by som taky obrovsky hlinikovy z IBM stationu z CPU o takte 266MHz ale tento pasiv ma uchytenie podobne ako pre AMD socket A... Teplovodiva samolepka by ho asi neudrzala
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
Podla mna dalsi nezmysel co tu pocujem.siki napísal: Do rohov GPU das kvapku lepidla, a nastred rozotries teplovodivu pastu a mas to prichytene.
1) neviem presne chemicke zlozenia jednotlivych druhov past ale kazda teplovodiva pasta obsahuje zaklad a plnic. Plnic je na roznych bazach, su to napr. supiny striebra, kyslicniky kovov ap. Zaklad je na baze silikonovych a podobnych olejov a vazelin. A tu by nastaval ten problem. Je celkom iste ze s kazdej pasty (ci uz viac alebo menej) sa po urcitom case zaklad odparuje (mozno aj vytapa teplom) Takto sa ale nechova lepidlo ktore je nanesene v rohoch. To drzi stale rovnaku medzeru medzi chladicom a procesorom zakial pasta sa straca alebo by sa dalo povedat ze redne.
2) ak pouzijes sekundove lepidlo (a to najskor, uz som tu take rady videl) mozny problem z demontazou a pri pripadnej reklamacii
Spravit sa to da ale toto su podla mna dostatocne dovody povazovat to za nezmysel.
-Preto ked pasta tak tlakovy spoj (ked pasta casom ,,povoluje" tlakovy spoj to eliminuje)
-Ked lepidlo tak tak celoplosne (samo ze teplovodive)
(Inac tak velky chladic co neudrzia tie teplovodive samolepky asi ani nezozenies drzia jak svina ale teplovodivu ucinnost maju naprd.)
Q9300 / 8GB / GTX 260
2Diviak: Sprostost. Na starom PC mam teplovodivu pastu na procesore najmenej 3 roky, a je stale tam a stale prenasa teplo. Zas nerobil by som stoho taku velku tragediu. Osobne nemam prichyteny ziaden chladic lepidlom, ale ma to tak spravene vela ludi a nikto sa neztazoval. Ked ale budes nanasat teplovodivu pastu, tak odporucujem klasicku bielu pastu. Tie strieborne srajdy totalne vysychaju, ale aj to by vydrzalo
Vravis tu nieco o nejakej medzere. Ked das malinku kvapocku do rohu a na stred nanesies pastu a pritlacis chladic na gpu, tak fakt neviem aku medzeru tam budes mat.
To stou reklamaciou je pravda, a urcite sa to bude davat horsie dole.
Vravis tu nieco o nejakej medzere. Ked das malinku kvapocku do rohu a na stred nanesies pastu a pritlacis chladic na gpu, tak fakt neviem aku medzeru tam budes mat.
To stou reklamaciou je pravda, a urcite sa to bude davat horsie dole.
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Ten NB47-J som mal na 9100 a v pohode ju uchladil ... cize na default by tu 9600 zvladol.VodnikIN napísal:JJ, chcem to na tu 9600XT a ak moc nehreju a da sa tam dat aj nieco lacnejsie a hlavne bezvetrakove tak by to bolo super... Predsa len 800sk ci kolko ten Thermaltake stoji je dost... Ale nic lacne som zatial nenasiel. Ale keby to taky Zalman NB-47J uchladil (je sice na NB ale snad by sa tam namontovat dal), to by bolo fajn ale zda sa mi na to primaly...
Spoiler: ukázať
A mas ho prilepeny. (Alebo tam mas tlakovy spoj ?)siki napísal:2Diviak: Sprostost. Na starom PC mam teplovodivu pastu na procesore najmenej 3 roky, a je stale tam a stale prenasa teplo.
(velkost tej medzery ma ani nezaujima ale ver tomu ze nejaka bude ak by nebola tak to by si musel ,,inym" tlakom vytlacit uplne vsetku pastu )
Proste nezmysel. (to ale neznamena ze niektory ludia robia nezmyselne veci len keby ich neradili ostatnym)
Q9300 / 8GB / GTX 260
Chlape neviem sice kolko ty davas tej pasty, ale normalne by sa mala davat jemnulinka vrstva. V praxi to tak vacsinou nevyzera(da sa hrba pasty, ktora sa roztlaci pasivom). Neviem v kuse o akej medzere to tu trepes. Teplovodiva pasta sa pouziva nato aby vyplnala medzeru medzi povrchom ktory chceme chladit a heatsinkom(vznikaju tam male medzierky, ktore sa pohybuju mozno v nm). Najprv si ujasni zakladne pojmy a potom pis niekomu, ze radi sprostosti. Tolko sprostosti kolko si tu napisal na tomto fore som este nevidel, tak by som pomlcal. Ak budes chciet nieco pekne mi povedat, sup sem cez email,ss,icq a nenapadaj ludi na foreDiviak napísal:A mas ho prilepeny. (Alebo tam mas tlakovy spoj ?)siki napísal:2Diviak: Sprostost. Na starom PC mam teplovodivu pastu na procesore najmenej 3 roky, a je stale tam a stale prenasa teplo.
(velkost tej medzery ma ani nezaujima ale ver tomu ze nejaka bude ak by nebola tak to by si musel ,,inym" tlakom vytlacit uplne vsetku pastu )
Proste nezmysel. (to ale neznamena ze niektory ludia robia nezmyselne veci len keby ich neradili ostatnym)
Nema zmysel hadat sa otom kto z nas ma pravdu, pretoze kazdy si mysli to svoje.
2all:Ospravedlnujem sa vsetkym ste toto museli citat, uz je to len medzi nami
Tak za prve, ospravedlnujem sa vsetkym aj ja, a aj za teba, ze musia citat taketo stupidnosti, ale neda mi nereagovat neverejne aby ludia neostali v omyle. (zvlast ked si moderator, len dufam ze takych nie je viac )siki napísal: Neviem v kuse o akej medzere to tu trepes. Teplovodiva pasta sa pouziva nato aby vyplnala medzeru medzi povrchom ktory chceme chladit a heatsinkom(vznikaju tam male medzierky, ktore sa pohybuju mozno v nm).
Najprv si ujasni zakladne pojmy a potom pis niekomu, ze radi sprostosti.
Tolko sprostosti kolko si tu napisal na tomto fore som este nevidel, tak by som pomlcal.
2all:Ospravedlnujem sa vsetkym ste toto museli citat, uz je to len medzi nami
- presne je to v tych nanomilmetroch, ved v skutocnosti a praxi zalezi dokonca az na sile pritlaku chladica a od toho dosiahnutej ucinnosti chladenia (dalsi komentar je v spojitosti s danym problemom zbytocny, vysvetlenie nezmyselnosti je povyse)
A co sa tyka osocovania s tvojich ust tak to si teda vyprosujem . Od inteligentnych ludi take ,,sprostosti" pocut nebudes.(slovo sprostosti,trepes ap. sa vyskytuju len v tvojich prispevkoch)Kazdy nech sa pozrie na seba, a moderator zvlast. Zamysli sa nad sebou a citaj co pises.
PS: Dufam ze su tu aj korektny moderatori a tento prispevok nebude zmazany, uz len s dovodu ze kazdy sa moze zmylit a preto nie je vsetko pravda co sa popise. Aj ked si to moderator nedokaze priznat. (inak je slusny, je k teme, je opravneny) 2siki ked tak napis SS tu uz na teba reagovat nebudem.
Q9300 / 8GB / GTX 260
Neda mi, aby som aj ja neprispel svojou troskou
...obaja mate pravdu, ale je to tak, ze to ako bude tepelny kontakt kvalitny zalezi najma od toho ako tam bude pritlaceny chladic a nie od toho ako a kolko pasty tam bude rozotretej...pasta posluzi iba na vyplnenie medzier, ktore tam su v dosledku nedokonalosti technológie vyroby chladica a HS procesora a tym padom tam nebude vzduch ktory by tam tvoril len tepelny odpor...
...obaja mate pravdu, ale je to tak, ze to ako bude tepelny kontakt kvalitny zalezi najma od toho ako tam bude pritlaceny chladic a nie od toho ako a kolko pasty tam bude rozotretej...pasta posluzi iba na vyplnenie medzier, ktore tam su v dosledku nedokonalosti technológie vyroby chladica a HS procesora a tym padom tam nebude vzduch ktory by tam tvoril len tepelny odpor...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
Zaujimava demata a pravda je niekde medzi...
1. lepidlo urcite davat nebudem uz len koli reklamacii a aj koli tomu ze by to drzalo iba na GPU a bal by som sa jeho poskodenia
2. chcel by som sa spytat este na tie pasty, momentalne mam k dispozicii 2, obe biele ale jedna, ta od zalmanu je oproti pasty od CoolerSpeez o dost hustejsia (od CS je taka dost riedka) a neviem ako je to s ich vysichanim... bude v nich aj nejaky vacsi rozdiel vo vedeni tepla?
3. K tym teplovodivym samolepkam, aku maju oproti pastam vodivost? To by bolo myslim najlepsie riesenie...
1. lepidlo urcite davat nebudem uz len koli reklamacii a aj koli tomu ze by to drzalo iba na GPU a bal by som sa jeho poskodenia
2. chcel by som sa spytat este na tie pasty, momentalne mam k dispozicii 2, obe biele ale jedna, ta od zalmanu je oproti pasty od CoolerSpeez o dost hustejsia (od CS je taka dost riedka) a neviem ako je to s ich vysichanim... bude v nich aj nejaky vacsi rozdiel vo vedeni tepla?
3. K tym teplovodivym samolepkam, aku maju oproti pastam vodivost? To by bolo myslim najlepsie riesenie...
Naposledy upravil/-a VodnikIN v Ut 19. Apr, 2005, 12:55, upravené celkom 1 krát.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
2. Vacsi rozdiel asi nie. V tej paste od zalmanu bude asi nieco primiesane. Ale nebude to velky rozdielVodnikIN napísal:Zaujimava demata a pravda je niekde medzi...
2. chcel by som sa spytat este na tie pasty, momentalne mam k dispozicii 2, obe biele ale jedna, ta od zalmanu je oproti pasty od CoolerSpeez o dost hustejsia (od CS je taka dost viskozna) a neviem ako je to s ich vysichanim... bude v nich aj nejaky vacsi rozdiel vo vedeni tepla?
3. Teplovodive samolepky horsie vedu teplo, ale nemam snimi skusenost, tak ti neviem povedat okolko horsie v stupnoch. Ale myslim ze ked pouzijes nakoniec samolepky a udrzi ti to, tak sa neni coho bat.
BTW:Otom ze na pritlaku zalezi sa nikto nehadal.
Ja mam taky trosku strach aj ked je to mozno hlupost o to GPU... ked nan zavesim az moc tazky chladic ci sa mi nemoze "urvat" alebo inym sposobom poskodit... Ale to je asi hlupost...
Vsak pouzi hlinikovy pasiv, ten je lahky.VodnikIN napísal:Ja mam taky trosku strach aj ked je to mozno hlupost o to GPU... ked nan zavesim az moc tazky chladic ci sa mi nemoze "urvat" alebo inym sposobom poskodit... Ale to je asi hlupost...