PROBLEMIK so 7800Gt 256ddr3
:roll:
quicky napísal:viem viem,premyslam,ze by som bios upravil tak ,ze shadery zaklad z 40 by som znizil na 20napr a tym padol by som mohol dat cca 520+20 namiesto 500+40 mhz... a mozno by to slo ,len kto vie
a ani u vsetkych GeForce 7. to nie je +40MHz pri VS-ALUsquicky napísal:tak poprve neviem ci vsetky ale 7800 a 7900gtx maju jadro rozdelene na 3casti:) 2dmod,3dmod a shader takty..shader takty su zo zakladu robene z gpu clock + 40mhz trotle mod je ,ze pri urcitej frekvencii ,ktora uz karte nesadne znizi svoj vykon a tym sa uchladila,atd... a mna zaujima,preco pri vyssom takte ako 490mhz na gpu klesne vykon o 4tisic bodov v marku,ci teda ma nejaky trotle
s pozdravom, crux.
throttle = skrtit [z anglictiny]lipocuker napísal:Co je do frasa ten throttle mod???? A o akych +40mhz tu tocite??? Ako sa da odmerat rychlost shaderov? Neviete nejaky link kde sa o tych rozdielnych frekvenciach (myslim rozdielnych medzi CORE a shader) nieco dozviem???
aj procesory throttluju keD teplota vystupi nad urcitu hranicu
ide o vkladanie volnych cyklov, cim sa znizi vykon daneho cipu, ale aj teplota klesne skoro priamo umerne s poklesom vykonu
= je to ochranny mechanizmus pre dany cip
-------------------------------------------------------
Ide o clock domeny, niektore karty GeForce 7. serie mali tieto domeny rozlicne taktovane. Nie je to ale podmienka aby ich mali rozlicne taktovane. Takto sa dal cielene zvysit vykon.
Preto mali niektore karty GeForce 7. serie taktovane VS-ALUs na vyssej frekvencii ...
-------------------------------------------------------
napr. RivaTuner vie citat frekvencie
s pozdravom, crux.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
jj...v 2006 by mala ist okolo 4800+-quicky napísal:hehe,diky ako fakt,ze dooost dobra karta na to ,ze som ju vymenit komplet balenie za X800gto v sacku
btw je 18700b v 3dmarku03 dost na nu?
nikde v benchmarokch su testy moje OC 7800GT 510/1200
mrkni tam...
Spoiler: ukázať