zdar, no mam taky zaujimavy problem s mojou starou doskou QDI Kudoz 7, cipset KT266A. Do minuleho roka som tam mal len 1 modul DDR 266 Mhz, CL 2.5 , 256 MB, v lete som kupil Dalsi, rovnaky takt, len CL 2.. asi do januara to slo v pohode spolu, no potom zacal komp mrznut atD.. zistil som, ze keD mam v doske len jednu, tak komp ide v pohode. Prebehol som ich Mem testom, osobitne su bez chyby, no spolu vyhadzuje error.
Tak som skusil este 128 MB 333 Mhz pamat, pocitac mrzne.. (v hocijakej kombinacii modulov).
Ta doska nema podporu dual, v biose som mal nastavene by SPD a 2T command.. skratka mi nechce vziat viac nez len 1 pamatovy modul, i keD predtym to slo v pohode.
ako by som to mohol vyriesit? prosim ak s tym ma niekto skusenosti, poraDte
problem s DDR - cim to je?
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
ak to roby vsade a pri hocijakych kombinaciach a si si absolutne isty ze to mas dobre nakonfigurovane v BIOSe tak sa s tym neda spravit nic
Naposledy upravil/-a Toman v Ne 16. Sep, 2007, 22:09, upravené celkom 1 krát.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- outofmoney
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 16. Sep, 2007, 08:00
ja mam taku skusenost na mojom pc ze mam dve rozdielne znacky 256 Mb DDR 400 Mhz jedna ma CL 3 a druha CL 2,5 asik rok som ich mal nastavene na CL 2,5 a 333 Mhz a teraz ze len tak skusim zmenit a dal som ich na CL 2,5 a vsetko auto a uz dali aj 400 Mhz, ked som skusal tam natlacit CL 3 tak neuspesne mrzlo....takze ta silnejsia sa prisposoby tej slabsej tak by to asik malo byt...este uvediem ze jedna ramka bola no name nejaka a druha PQI znacka....