Compaq Evo N1020v nebootuje

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
Používateľov profilový obrázok
bad_messiah
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00

Compaq Evo N1020v nebootuje

Príspevok od používateľa bad_messiah »

Mam vacsi problem s tymto bookom a chcel by som cca vediet na co sa mam zamerat tj. co je vadne
ked zapnem book tak kontrolky sa rozsvietia ale LCD ostava tmave a an do externeho monitoru nejde signal jedine ze preblikne na zaciatku LCD a ext. CRT,,je komplet dead po chvilke ako je zapnuty sa celkom slusne zahreje ako keby bol CPU naplno zatazeny
na klavesy nereaguje a ocividne neprebehne ani POST,, da sa tak cca povedat kde moze byt chyba? zatial som vymenil len boardu s napajanim
Naposledy upravil/-a bad_messiah v Ut 01. Máj, 2007, 14:11, upravené celkom 1 krát.
RETRO POPIS : dlhšie som tu nebol :)
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

nho skus len popozerat ci mas dobre zvoleny vystup. mozno lcd aj ide, ale invertor je po smrti, skus pozorne sledovat ci tam nieco nieje vidno.
skus z neho poskusat suciastky niekde inam - ako ramku, procak, disk a co ja viem co sa da este uzit inde, mozno display ak sa podari
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
bad_messiah
Používateľ
Používateľ

co som sa snim hral tak som zistil ze LCD je funkcne (prehodil som ho ),, pri zapnuti je LCD o cosi malo bledsi to iste aj ked zapojim ext. CRT je bledsi pri zapnuti len preblikne,,
dalej RAM,, CPU,, HDD som skusal ale su funkcne

btw- niesom isty co je invertor,, je to regulacia napatia alebo frekvencie?

btwII- co som nespomenul notas nejde od padu cca z metra na zem... mensia nehoda :red:
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

invertor je menic napetia pre lampy v lcd. s tym padom to mas blbe. moja toshiba si ho tiez uzila. lcd to ma uz za sebou, druhy kus to riesil, ale poslo az po 3 mesiacoch asi. skus popozerat ci niekde nieco nechyba na doske, ci to padom neodletelo. inac disk je v pohode?
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
bad_messiah
Používateľ
Používateľ

no ach tie vesele pady,, mal som cas tak som na to mrkol lepsie a nasiel som tam na tom chipe kde je BIOS tri nohy "odtrhnute" tak som ich pripajkoval spat... zapol som ho a nabehol siel som do BIOSu a po par sekundach boli artefakti po celom LCD po restarte zas nenabehol :( skusal som clear CMOS ale nic tak som to znova rozpojil a pripajkoval opatrne spat znova nabehol ale po case zatuhol a zas nesiel nastartovat... ina fyzicka vada na HW nie je rozmyslam za ten BIOS bude asi treba preflashovat... nevem co ine by tomu pomohlo...

Návrat na "Mobilné PC"