Help s DSL pripojkou (PO)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
a_M_D
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 131
Dátum registrácie: Ne 25. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: PO

Help s DSL pripojkou (PO)

Príspevok od používateľa a_M_D »

Prosim vas, nekamenujte ma, ale... prechadzam od DialUp (ano, stahujeme sa z hor :D) a momentalne nemam tak prehlad o DSL. Teda, okrem letakovych info... :)
Rozmyslal som nad Maxi Klasik od "Tecka", ale samoinstalaciu asi nezvladnem, takze jedine vysolit ten liter+?
Ked vidim tie ponuky za 1sk, tak ma to trochu vytaca... Pri tomto programe nie su teda obmedzenia, ktore mi samozrejme nikto z T. nehadze na nos? A staci v pohode aj ten Microcom (kedze v minulosti co som sa tu docital, ich problemy riesili az Vigor-y) na integ. sietovku...? Vdaka za kazdu radu!
Používateľov profilový obrázok
Cvacho
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 341
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2004, 14:00
Bydlisko: Pieštany

Re: Help s DSL pripojkou (PO)

Príspevok od používateľa Cvacho »

a_M_D napísal:...samoinstalaciu asi nezvladnem, takze jedine vysolit ten liter+?
Ked vidim tie ponuky za 1sk, tak ma to trochu vytaca... Pri tomto programe nie su teda obmedzenia, ktore mi samozrejme nikto z T. nehadze na nos? A staci v pohode aj ten Microcom (kedze v minulosti co som sa tu docital, ich problemy riesili az Vigor-y) na integ. sietovku...? Vdaka za kazdu radu!
pocuj samoinstalaciu zvladnes !!! LOL sak si treba verit a pocuj zvladla by to asi aj moja babka nakolko T-Com dava k aDSL CD-cko na ktorom mas jednoduche utilitky, proste je to lej jeden *.exe subor ktory sa vola ako tvoj aDSL Router (Modem) napr mas Vigora 2700 tak subor sa vola Vigor2700.exe alebo obdobne no a ten subor len spustis je to male tupe okienko v ktorom vyberies len SLOVENSKU REPUBLIKU a dalej tam zadas meno a heslo ktore najdes na svojej zmluve potom stlacis OK a samoinstalacia je hotova (samozrejme pocitam s tym ze podla prilozenej brozurky zvladnes zapojit kable tam kam patria, ale ked vravis ze si mal Dial-Up asi vies kam sa pchaju telefonne kable) cize platit T-Comu za instalaciu, ani v najhorsom sne !!! a ohladom tych Routrov (Modemov), osobne ty odporucam Vigor (ja mam verziu 2700 VoIP) presiel som na neho z Microcomu 2651 ktory mi casom zacal mrznut a to v pravidelnych intervaloch cize zasiel som do T-Comu a jednoducho som ho vyreklamoval pricom mi ponukly Vigor tak som nevahal, osobne by som do Microcomu teda nesie cize asi tak, tak ti prajem vela zdaru pri samoinstalacii :wink:
CPU:Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,04GHz, ,COOLER:Noctua NH-U12 + Papst 4412F/2GLL, MB:Gigabyte EP35-DS4, RAM:2 x Apacer Gold 2GB 800MHz, GPU:Gainward nVIDIA 8800GT 512MB Golden Sample, HDD:Samsung Spinpoint F1 640GB S-ATA, DVD-RW:NEC AD-7203S, PSU:Fortron 350-60 THN, SOUND: SoundBlaster Live! Player 5.1Digital, LCD:Samsung 740B, CASE:Lian-Li PC-7B Plus, KEYBOARD:Genius KB-109e, MOUSE:Logitech MX518, MOUSEPAD:SteelPad QcK,REPRO:Creative Labs Inspire P580
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 7733
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od používateľa Toman »

to zvladnes, a ak by si si aj objednal instalaciu DSL linky tak k tebe pride technik, medzi telefon zapoji spliter a to je VSETKO!!!
- konfiguracie DSL routra nieje v cene, to si musis objednat dalsieho "uja" za dalsiu tisicku
- podla manualu to zvladnes
- a ST maju celkom dobry support cez telefon (aj detaina konfiguracia routra)
- nejakych alternativnich providerou by som si nevolil lebo su s nimi len a LEN problemi (napriklad zo vseobecne oblubenim slovanettom)

T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Používateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 772
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]

Príspevok od používateľa thimy »

Maxi Klasik je v pohode a skutocne FLAT, takze jedneho pekneho dna nevolava ujo ani teta ze si natahal a naposielal tolko a tolko a ze by uz aj stacilo. Takze ako vravel Toman, ak chces FLAT tak od T-comu.

Co sa tyka samoinstalacie tak je to naozaj primitivna vec. Dostanes spliter, modem a dva kable, prirucku v papierovej forme a CD. Kabel z telefonu zapojis do spitteru na ktorom si pozries kde je konektor pre modem a kde pre telefon a tam ich zapojis pomocou tych dvoch kablou co dostanes. To je vsetko, potom uz len pomocou CD nastavis modem. Spociva to v tom ze si vyberies z ponukanych moznosti T-com, napises tam meno heslo a das SAVE. Aspon tak som to mal pri mojom Microcome AD2706.

Na zaciatku som mal problem s odpajanim, pripadne brutalnym spomalenim po dlhsom case pripojenia (v statistikach pripojenia v modeme hadzalo kopu chyb). Pomohol len restart modemu (po odpojeni totiz uz neslo napojit), pripadne niekedy ani ten a pomohlo az odpojenie napajania. Dva alebo tri krat modem pocas restartovania aj zamrzol takze ziadna slava to nieje.
Volal som tam tri krat, pricom prvy krat mi restartly DSL linku, druhy krat to merali technici a prisla mi SMS, ze problem bol odstraneny a treti krat mi poradili reklamovat modem. Inak som bol prekvapeny ze na hotline boli ochotny a snazili sa pomoct.
Potom som vypol v modeme portforwarding, kedze sa mi zdalo, ze to odpajanie je spojene s vyuzivanim tejto vymozenosti. Odvtedy nieje ziaden problem. Ani raz sa mi modem neodpojil ani nie su problemy z rychlostou. Je to uz asi tyzden a najdlhsie pripojenie som mal zatial okolo 40h (potom som sa odpojil ja) a bez problemou, predtym to nezvyklo vydrzat ani 24h. Dnes skusim este zapnut ten portforwarding, tak uvidim ci to zas zblbne. Ak hej tak modem pojdem reklamovat.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
Používateľov profilový obrázok
a_M_D
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 131
Dátum registrácie: Ne 25. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: PO

Príspevok od používateľa a_M_D »

Ooops... Ze som nedal na intuiciu , ale zmiatli ma tie horibilne zriadovacie poplatky. :red:
Inak, to vyskusanie na 10 tyzdnov nie je zly napad, ze? Ak stacia 3 stovky za modem (risknem Microcom -alebo zajtra este kuknem po inom na nete) a potom kebyze iba doplatit 600 dufam- skusail by som agregaciu a dal pripadne tu nizssiu 8-hodinovku :roll: Maxi Start..?

Návrat na "Siete"