Mechanika na notebooku ACER - necita CD

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Tomax
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Feb, 2007, 08:00

Mechanika na notebooku ACER - necita CD

Príspevok od používateľa Tomax »

Caute.

Mam problem s mechanikou na Notebooku ACER. Je tam nejaka Slimtype DVD/RW SOSW-833S a necita mi CD-cka. DVD-cka cita v pohode.

Pytam sa cim to bude?
Treba nainstalovat novy firmware?
Alebo je mechanika napoli odpalena? :(
Spoiler: ukázať
AMD X6 1100T --4GB RAM -- AMD 6950 1GB --
Bikermotyl
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

Tato Lite-on vypalovacka mava obcas problemy s citanim niektorych medii. Skusal si viacero druhov CD medii? Pripadne i DVD medii, ci i tam nie su problemy.
Tomax
Používateľ
Používateľ

No problem je v tom ze mi nenacita ani originalne cd Windowsu, takze nemozem ani preinstalovat Win. Skusal som vseliake CD media ale nic a zase DVD media mi precita uplne vsetky a este je blbe to ze na Notebook bola zaruka len rok a uz padla tak som asi nahrany :x
Bikermotyl
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

Novy firmware by pomoct mohol, ale aspon co viem, neda sa nikde najst, cize zrejme vobec nie je :(

Uz ti ostava asi len prepalit u niekoho na napalke svoje dolezite CD na DVD media.

Ale preco by mala byt na ten book zarukla len 1 rok, keD zakonom stanovena minimalna je dvojrocna?
Tomax
Používateľ
Používateľ

Na niektore Notebooky je zaruka len jeden rok. Maju to Acery a HP-cka ale neviem s akeho dovodu. Ja som si to zistoval a je to podla nejakeho zakona "bla bla bla" ze na PDA, Noteb. a prenosne zariadenie je zaruka len 1 rok, ale ked som si vsimol tak iba na tie lacnejsie verzie, tie drahsie nad 20.000 maju uz 2 roky zaruku.

Ale trocha som odbocil. No asi to urobim tak ako si mi navrhol, lenze ako nainstalujem potom orig. Win ked je na cd :8O: to je dilema!!!!!

Sice asi len externou mechanikou :o

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"