Nove Pentia E21XX a Celeron-y 4xx
rozdiel Intel Core 2 Duo E2160 ---- Intel Core 2 Duo E6320
ma niekto uz E2160??? je velky rozdiel vo vykone medzi 1MB L2 a 4MB L2 ??
E2160 za tie peniaze by sa oplatilo ak sa da pretaktovat na nejakych 2.8 - 3.2Ghz.
E2160 za tie peniaze by sa oplatilo ak sa da pretaktovat na nejakych 2.8 - 3.2Ghz.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Feb, 2007, 08:00
Cumim, cumim a som prekvapeny! :8O: Ty kokso! 3 procesory a kazdy pretaktovany na 3Ghz, niekedy aj 3120Mhz. A bez zvysenia napatia.To je super procak. Ktovie ako to bude s E2160. Ale ta E2140 sa mi zacina pacit! Conroe je Conroe.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
-
- Nový používateľ
Povedal by som, ze kvoli predajnosti. Vela ludi si pameta Pentium, ako synonymum pre najlepsie procesory (aj keD to uz nejaku chvilu neplati) a preto sa bude predavat (podla mna) lepsie, nez keby ho oznacili nejako inak.ing_mychal napísal:A mozem este taky detail, ze preco ked je to architektura Core sa vola Pentium?Aspon nazov threadu taky je.
Samozrejme sa mozem mylit a je to z ineho dovodu, ale pride mi to ako asi najrozumnejsie vysvetlenie.
Samotne CPU-Z nevykazuje spravne nazvy jadier, Conroe jadro je s nativnymi 4MB cache (ci uz polovicou vypnutou alebo nie), Allendale ma nativne 2MB... Takze myslim ze je mozne silne pochybovat o tvrdeni ze CPU s 1MB cache ma 3MB vypnute ale fyzicky pritomne co by znamenalo ze sa jedna o jadro Conroe.Xenon napísal:Jaffar. Ved si pozri CPU-Z, ze to jadro je CONROE. Neviem, co si ty myslel, ale ja som poukazoval na jadro, ze je Conroe.
Myslim, ze je uplne jasne, co som myslel, ale skusim to napisat priamejsie.Xenon napísal:Jaffar. Ved si pozri CPU-Z, ze to jadro je CONROE. Neviem, co si ty myslel, ale ja som poukazoval na jadro, ze je Conroe.
SI LAMA.
Staci? KeD sa chces hrat na mudreho, tak sa najprv nieco nauc a potom struhaj formu. Neplati len pre toto vlakno, ale vseobecne
Da sa predpokladat, ze iste percento jadier bude mat fyzicky pritomne 4MB, ktore budu ciastocne defektne, ale velka vacsina bude mat nativne samozrejme 1MB.Gudas napísal:Samotne CPU-Z nevykazuje spravne nazvy jadier, Conroe jadro je s nativnymi 4MB cache (ci uz polovicou vypnutou alebo nie), Allendale ma nativne 2MB... Takze myslim ze je mozne silne pochybovat o tvrdeni ze CPU s 1MB cache ma 3MB vypnute ale fyzicky pritomne co by znamenalo ze sa jedna o jadro Conroe.
All Conroe processors are manufactured with 4 MiB L2 cache; however, for marketing purposes, the E6300 and E6400 versions have half their cache disabled, leaving them with only 2 MiB of usable L2 cache.
The Allendale processors use a smaller mask with only 2 MiB of cache, thereby increasing the number of chips per wafer.
The Pentium E series, based on the Allendale core, will be released on June 3, 2007. These CPUs will be dual core, have 800 MHz FSB and 1 MiB shared L2 cache (half that of other Allendale CPUs).
The Allendale processors use a smaller mask with only 2 MiB of cache, thereby increasing the number of chips per wafer.
The Pentium E series, based on the Allendale core, will be released on June 3, 2007. These CPUs will be dual core, have 800 MHz FSB and 1 MiB shared L2 cache (half that of other Allendale CPUs).