automaticke nastavenie multiplikatora pri zmene vcore??
....
mam dosku KuDoz 7E/333-A , VIA KT333/8223A, procesor AMD Athlon XP 1700+ A0
chcel som vyskusat nejake to mensie pretaktovanie aspon na tu 2100+, multiplikator som si na doske pomcou jumperov zmenil na 12 a FSB mam ako stale 133, system bol trosku nestabilny (padali hry atd..) tak som chcel zmenit napatie, to sa dalo tiez len na dokse, v biose sa nedalo menit ani nasobic ani vcore... ale pri zmene z 1.47V na 1.65V (mensiu zmenu doska nepovolovala nakolko nastavenie pomocou jumperov zacinalo na 1.65V) sa nasobic tvari ako 11 a CPU-Z ani CBID detekuje iba AMD athlon a frekvenciu 1700+ a pise mi to ze "Unknown CPU type" pls helph mii
chcel som vyskusat nejake to mensie pretaktovanie aspon na tu 2100+, multiplikator som si na doske pomcou jumperov zmenil na 12 a FSB mam ako stale 133, system bol trosku nestabilny (padali hry atd..) tak som chcel zmenit napatie, to sa dalo tiez len na dokse, v biose sa nedalo menit ani nasobic ani vcore... ale pri zmene z 1.47V na 1.65V (mensiu zmenu doska nepovolovala nakolko nastavenie pomocou jumperov zacinalo na 1.65V) sa nasobic tvari ako 11 a CPU-Z ani CBID detekuje iba AMD athlon a frekvenciu 1700+ a pise mi to ze "Unknown CPU type" pls helph mii
Aby si zmenil nasobic musis si odomknut procesor.
Navod najdes aj v tejto sekcii.
A ak ti mozem poradit, tak potom zniz nasobic a daj vecsiu FSB.
zvysi sa ti priepustnost ramiek a system bude vykonnejsi pri rovnakej frekv. ako na def.
Navod najdes aj v tejto sekcii.
A ak ti mozem poradit, tak potom zniz nasobic a daj vecsiu FSB.
zvysi sa ti priepustnost ramiek a system bude vykonnejsi pri rovnakej frekv. ako na def.
Spoiler: ukázať
Prave preto by bolo dobre odomknut nasobic a dat rovno 166MHz (pokial ti to doska podoruje) a tym budes mat pci/agp tak ako maju byt (33/66). Mozno ti to pojde hned teraz dat na 166MHz, len musis zvysit Vcore aspon na 1,8V ALE budes muset poriadno chladit.
Spoiler: ukázať
no nasiel som na instalacnom CD od QDI jeden softik, StepEasy 2, to je ta utilitka ktoru som hladal no ale ked si to instalujem tak mi to vyhodi "An error occurred during the move data proces:-115...Component: Shall DLL...File Group: Shall DLL...File: C:\Windows\system32\msvbvm60.dll" ( konecne daco som nasiel aj to nejde
hej uz som zistil ze je to blbost, som si to stiahol z instalacneho CD a mi pise ze to nepodporuje moju MoBo hrozne daco, cez bios? hmm ja taku moznost velmi nemam, v biose sa mi da menit len FSB spolu s PCI a to velmi nechcem prehnat,diablik napísal:tu utilitu nepouzivaj....je to blbost....aspon ja som mal take skusenosti....taktuj iba cez BIOS....inak budes mat cez kudoz dost nestabilny system....