Takze mam noveho semprona 3000+ , a meranie jeho teploty ma dost zaskocilo lebo program k nemu dodany SMARTGUARDIAN mi ukazuje npr. 37stupnov, ale taky speedfan 47stupnov.
V tom speed fane mam viacero teplot , temp1...az 3 , hdd 1,2, a posledne je core... ta byva o 10 stupnov vascia ako ta so smartguardianu.
Otazka zie , TAK COMU VERIT?
Comu verit pri merani teloty?
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Softu ani jednemu. Nikdy nebude ukazovat 100% skutocnu teplotu.
Musel by si ist nato teplotnym senzorom umiestnenym v strede IHS, cize drazka v zakladni chladica. To sa ale samozrejme robit nikomu nechce, takze treba vyskusat co najviac monitorovacich aplikacii a z nich dajako usudit, ktora teplota je realnejsia.
Ak bude ukazovat 10 programov jednu hodnotu a iny hodnotu rozdielnu, pravdepodobne bude spravna ta prva.
btw, si si isty, ze ta o 10°C vyssia teplota v Speedfane patri CPU? Pozri Everest, ten ti pise ktora teplota patri comu.
Musel by si ist nato teplotnym senzorom umiestnenym v strede IHS, cize drazka v zakladni chladica. To sa ale samozrejme robit nikomu nechce, takze treba vyskusat co najviac monitorovacich aplikacii a z nich dajako usudit, ktora teplota je realnejsia.
Ak bude ukazovat 10 programov jednu hodnotu a iny hodnotu rozdielnu, pravdepodobne bude spravna ta prva.
btw, si si isty, ze ta o 10°C vyssia teplota v Speedfane patri CPU? Pozri Everest, ten ti pise ktora teplota patri comu.
37 stupnov je realna teplota, mozno speedfan zle odcital teplotu, ma na to aj korekcie.
skus este Coretemeter, ten by mal teplotu citat priamo z on-die senzora
skus este Coretemeter, ten by mal teplotu citat priamo z on-die senzora
no ja mam a64 s939 a v speedfane mam tiez teploty takto:
Temp1 (asi teploda CPU na povrchu procaku) idle 35C pri 50% fan box
Temp 2 (netusim dal som tomu nazov mofsety) 48C
Temp3 (na sto percent je to chipset) 58C pri 50% fan box
ostatne su HDD takze to netreba
mam speedfan 4.19 pretoze novsie verzie mi z nejakeho dovodu nechcu regulovat fany nechapem preco.
doska v podpise DFI
v tom coretemeter mam pri rovnakych podmienkach teplotu 40-41C co si myslim ze bude asi jadro CPU cize o trochu teplejsie ako povrch
imho mozem sa aj mylit
Temp1 (asi teploda CPU na povrchu procaku) idle 35C pri 50% fan box
Temp 2 (netusim dal som tomu nazov mofsety) 48C
Temp3 (na sto percent je to chipset) 58C pri 50% fan box
ostatne su HDD takze to netreba
mam speedfan 4.19 pretoze novsie verzie mi z nejakeho dovodu nechcu regulovat fany nechapem preco.
doska v podpise DFI
v tom coretemeter mam pri rovnakych podmienkach teplotu 40-41C co si myslim ze bude asi jadro CPU cize o trochu teplejsie ako povrch
imho mozem sa aj mylit
Spoiler: ukázať