Inkozistencia volneho priestoru k velkosti suborov na disku

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00

Inkozistencia volneho priestoru k velkosti suborov na disku

Príspevok od používateľa KikoKK »

Cest praci!

... heh strasny topic, ale presne vystihuje skutkovy stav
... jednoducho sa mi stala zahadna vec (aspon pre mna) ... do cisteho notebooku so 120GB diskom som si nasukal svojo dokumenty a programy ... po dni zabitom prenasania a optimalizacie mi na nom zostalo 76GB ... pouzival som book nasledne 2 tyzdne bez nejakeho sledovania alebo venovaniu pozornosti k priestoru ... dnes len tak nahodou som pozrel a na disku je len 36GB volnych !!! ... pritom som nic neinstaloval, nic netahal, temp je vymazany, zbytocne subory vycistene, kontrola disku nenasla ziadne chyby atd atd atd ... proste nie som amater, ale toto ma stavia pred totalnu zahadu z aktov X
... ma niekto nejaky konstruktivny navrh, poznatok alebo vyhaca diabla ???

OS: Windows XP Pro ENG v domenovom prostredi s komplenymi updatmi a antihavedovou ochranou
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
Delarock
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 29. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Delarock »

skus zo srandy system cleaner mne to pomohlo stalo sa mi to iste ale v mensom meritku.nejaky program ukladal asi nejaky log alebo nieco take a po vypnuti to nevymazal,aspon to sa mne stalo
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

totok vypnute?:

Obrázok

btw, skus "pospocitavat" velkost jednotlivych adresarov, napr. Prog Files, Windows, Documents...ktory zabera najviac a ci neprides na daco "podozrive"
...inac, dost dobry problem, gratulujem :D
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa ---Diablo--- »

podobne sa stava aj mne napriklad mal som 14 giga volneho miesta pozrel som sa vecer znova kolko mam a mal som dake 3 giga som vobec nechapal co sa stalo a riesim to tym ze mam TuneUp utilities 2006 a ked dam 1-Click Maintenance tak mi to dokazalo najst az 10giga recoverable stava sa mi to obcas ale vzdy to takto vyriesim
KikoKK
Používateľ
Používateľ

... jasne zabudol som napisat, ze som si spocila velkost adresarov
... chyba mi tam niekde 30GB
... hmmm ... asi mam zapnute sledovanie zmien a tvorenie rescue pointov
... ale mam to limitovane na nejaku nepodstatnu velkost
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
Xenon
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Xenon »

Dal si preskenovat pocitac antivirakom? Moze to byt trojan. Stahuje hovadiny z internetu. Aj ked tolko vela asi nemohol stiahnut. Skus.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium Dual-Core E2220 @ 3.2GHz cooled by Noctua NH-U12P MB: ASUS Rampage Formula GRAFIKA: Sapphire ATI Radeon HD3870 512MB GDDR4 + Sapphire ATI Radeon HD3850 512MB GDDR3 in CrossFireX RAM: 8GB DDRAM2 800Mhz Corsair XMS2 4-4-4-12 AUDIO: ASUS Xonar DX -> Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro PSU: Fortron SAGA 450W (peak 500W) LCD: LG L1953TR 19"
KikoKK
Používateľ
Používateľ

Xenon napísal:Dal si preskenovat pocitac antivirakom? Moze to byt trojan. Stahuje hovadiny z internetu. Aj ked tolko vela asi nemohol stiahnut. Skus.
... nic takeho
... je to korporatne prostredie ... ziadne virusy sa nekonaju
... packetshaper nedovoli nic tahat
KikoKK
Používateľ
Používateľ

... no ziadna utilitka nepomohla
... vsetky nastavenia su spravne
... ani antivir nema ochrannu ruku nad kosom (norton tam nie je)
.. este nejake nevrhy predtym, nez pojdem do IBM ???
ANONYM_a1

Príspevok od používateľa ANONYM_a1 »

Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

Tak toto je pekna vychytavka ... :wink: Super soft. No a este sa spytam Kiko pozeral si kolko zabera priestoru "MFT" ? mne to robi sarapatu na vsetkych diskoch a velkost si dava podla volneho miesta ...
Naposledy upravil/-a Jerry v St 20. Jún, 2007, 09:21, upravené celkom 2 krát.
glide
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa glide »

ako 30gb je naozaj vela, ale urcite vies aky je rozdiel medzi realnou velkostou suboru a miestom, ktore zabera na disku.

ty ked si napr. v total commanderi "na-space-ujes" velkost adresarov, ukaze ti ich realnu velkost, nie kolko ti zaberaju na disku. je ale naozaj nepravdepodobne, ze si takto len po 2tyzdnoch roboty prisiel o 30gb. to bude s najvacsou pravdepodobnostou restore pointami.

btw, mal som davnejsie thinkpad a viem, ze tam defaultne bol nejaky ich zalohovaci soft... nemas tam nieco take co ti pekne papka miesto?
l0k2
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa l0k2 »

Tiez sa mi stalo nieco podobne, takze odhalenie chyby bude zaujimat aj mna. Horsie je, ze vtedy som totalne rezignoval a musel vsetko formatnut, co tebe na notebooku neprajem. :( Akurat ja za akty X povazujem ze sa mi to stalo na nie systemovom disku a "len" dva krat po sebe.
sentimentálna spomienka - valid cpu
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

obnova systemu mi nemala zaberat take ohromne mnozstvo miesta.

osobne to vidim na zapnute logovanie nejakeho programu. ja som to raz povolil v PeerGuardian-e a za tyzden mi zabral 20GB. ak je to podobne mnozstvo aj u teba, tak to bude nieco, co loguje velmi casto. cize bud samotny system alebo tipujem nejake sietove operacie...
Muhyng
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Muhyng »

Ludia nikto nevie? Prave som zistil na priatelkinom disku ten isty problem - na 20GB systemovej particii chyba 9GB... Obnovu systemu som vypol, ale miesto nepribudlo. Tak isto v TC mi hlasi iba 10.7GB dat... :?:
glide
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa glide »

vysyp kos :)

Návrat na "Operačné Systémy"