Externy disk
- petko182
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Externy disk
Mam taky problem, ze ked pripojim externy disk cez usb tak mi ho nezobrazi... iba mi dole na liste ukaze ikonku "bezpecne odstranit hardware" a tam ked kliknem tak mi normalne ukaze aj typ disku, ale ked otvorim My computer tak tam nie je... Skusal som uz vsetko preinstaloval som aj chipset na doske kvoli usbckam, windows som 3 krat preinstaloval... Vsetko ostatne ide, mp3 prehravace az na Ipod ale to je 60tka a to uz je skor disk...
Za kazdu pomoc dik.
Za kazdu pomoc dik.
MB:ASUS P5Q PRO__ CPU:Intel E 5200__VGA:Ati 4870 X2__RAM:2*2 GB A-Data Vitesta extr. edition__HDD:WD 640 GB__PSUnermax Pro 82 625W__CASE:Antec 300__Mouse:Roccat Kone__Keyboard:Logitech wave
ak je tam normal HDD a je cisto novy, tak ten treba sformatovat resp. vytvorit nanom particie...
postup >>
pravym na tento pc >>
klik na "manage/spravovat" >>
klik na "disk management/sprava diskov"
a tam ti ho zrejme zobrazi ciernym... kliknes nan pravym das aktivovat (mozno nebude treba) a potom kliknes pravym a das "new partition/nova particia" a vytvoris si particiu..
dalsia vec aka moze byt, ze v tej sprave diskou moze byt normalne modrym, vtedy by malo stacit zmenit pismenko jednotky a dat nejake najblizsie volne
postup >>
pravym na tento pc >>
klik na "manage/spravovat" >>
klik na "disk management/sprava diskov"
a tam ti ho zrejme zobrazi ciernym... kliknes nan pravym das aktivovat (mozno nebude treba) a potom kliknes pravym a das "new partition/nova particia" a vytvoris si particiu..
dalsia vec aka moze byt, ze v tej sprave diskou moze byt normalne modrym, vtedy by malo stacit zmenit pismenko jednotky a dat nejake najblizsie volne
Spoiler: ukázať
- petko182
- Používateľ
Nie nie nie je novy uz ho pouzivam dlho, a funguje na kazdom PC ale na mojom nechce ist... ako tam dole kde je to bezpecne odstranenie tam ho aj normalne ukaze jeho nazov aj typ, ale ked otvorim tento pocitac tak tam nie je!
MB:ASUS P5Q PRO__ CPU:Intel E 5200__VGA:Ati 4870 X2__RAM:2*2 GB A-Data Vitesta extr. edition__HDD:WD 640 GB__PSUnermax Pro 82 625W__CASE:Antec 300__Mouse:Roccat Kone__Keyboard:Logitech wave
toto si pozeral?SurrendeR napísal:dalsia vec aka moze byt, ze v tej sprave diskou moze byt normalne modrym, vtedy by malo stacit zmenit pismenko jednotky a dat nejake najblizsie volne
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Re: Externy disk
Jedna sa o 2.5" alebo 3.5" disk? Niektore 2.5" disky potrebuju pridavne napajanie z dalsieho usb, inak nepracuju spravne.petko182 napísal:Mam taky problem, ze ked pripojim externy disk cez usb tak mi ho nezobrazi... iba mi dole na liste ukaze ikonku "bezpecne odstranit hardware" a tam ked kliknem tak mi normalne ukaze aj typ disku, ale ked otvorim My computer tak tam nie je... Skusal som uz vsetko preinstaloval som aj chipset na doske kvoli usbckam, windows som 3 krat preinstaloval... Vsetko ostatne ide, mp3 prehravace az na Ipod ale to je 60tka a to uz je skor disk...
Za kazdu pomoc dik.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- petko182
- Používateľ
SurrendeR napísal:toto si pozeral?SurrendeR napísal:dalsia vec aka moze byt, ze v tej sprave diskou moze byt normalne modrym, vtedy by malo stacit zmenit pismenko jednotky a dat nejake najblizsie volne
Myslis to v tom "bezpecne odstranenie harware" ???
Tam je to modre!!! Take iste ako ked pripojim nejaky USB kluc take iste az na to ze v mojom pocitaci ten disk nezobrazi... Ale ked na to kliknem tak sa neda s tym nic robit je tam iba STOP
- petko182
- Používateľ
Re: Externy disk
_Mato_ napísal:Jedna sa o 2.5" alebo 3.5" disk? Niektore 2.5" disky potrebuju pridavne napajanie z dalsieho usb, inak nepracuju spravne.petko182 napísal:Mam taky problem, ze ked pripojim externy disk cez usb tak mi ho nezobrazi... iba mi dole na liste ukaze ikonku "bezpecne odstranit hardware" a tam ked kliknem tak mi normalne ukaze aj typ disku, ale ked otvorim My computer tak tam nie je... Skusal som uz vsetko preinstaloval som aj chipset na doske kvoli usbckam, windows som 3 krat preinstaloval... Vsetko ostatne ide, mp3 prehravace az na Ipod ale to je 60tka a to uz je skor disk...
Za kazdu pomoc dik.
to je 3,5 ale ved uz mi raz siel na mojom PC to len teraz akosi zacal robit problemy
nie, myslel sompetko182 napísal:Myslis to v tom "bezpecne odstranenie harware" ???
Tam je to modre!!! Take iste ako ked pripojim nejaky USB kluc take iste az na to ze v mojom pocitaci ten disk nezobrazi... Ale ked na to kliknem tak sa neda s tym nic robit je tam iba STOP
pravym na tetno pc >> manage/spravovat >> disk management/spravca diskov
a tam ci je disk videt ak ano, tak skus zmenit pismenko..
- petko182
- Používateľ
Tak som to kukol a bolo tam napisane unallocated no a cosi som tam nastavil nieco ako vytvorit particiu a teraz ho uz vidno, ale ked ho chcem otvorit tak pise ze nie je naformatovany a neotvori ho.... Ja tam mam dvolezite udaje do kelu ako to spojazdnim?SurrendeR napísal:nie, myslel sompetko182 napísal:Myslis to v tom "bezpecne odstranenie harware" ???
pravym na tetno pc >> manage/spravovat >> disk management/spravca diskov
a tam ci je disk videt ak ano, tak skus zmenit pismenko..
- petko182
- Používateľ
Ale ved ja som ho neformatoval!!!! Dpc ja som tam mal 60GB potrebnych veci... chces mi povedat, ze to uz nezachranim ??? Ked to pozeram cez ten disk managment tak vidim ten disk je uplne prazdny, ale vobec nie je naformatovany povodne bol ako FAT 32 ale teraz to tam je prazdne!!!!
Co mam robit aby som odtial stiahol povodne udaje?
Co mam robit aby som odtial stiahol povodne udaje?
- petko182
- Používateľ
Chalani stiahol som si trial verziu RECOVER MY FILES a dal som to tam obnovit, len nerozumiem ako to funguje ked to obnovi tak to obnovi na tom disku ci mi to prehodi na druhy disk ci ako??? Ale ide to strasne pomalicky to bude hadam do piatka robit ten disk je 300Gb!!! Neviete nejaky sposob ako by som ten disk spojazdnil bez straty dat ??? Ak je treba poslem printscreen z disk managmentu !!!