Coollaboratory Liquid Pro - teplov.pasta z tekuteho kovu
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
... a prist o zaruku na procesor... :swoon: ale pomohlo by to celkom iste zrazit teploty nizsie.
Na meD sa nanasa jednoducho, rozleje sa sama a na cip ju nemas sancu natriet rovnomerne, tak naco to komplikovat? Natriem na chladic a prilozim... :roll:
Na meD sa nanasa jednoducho, rozleje sa sama a na cip ju nemas sancu natriet rovnomerne, tak naco to komplikovat? Natriem na chladic a prilozim... :roll:
Spoiler: ukázať
- popo666
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
budem asi prvy nespokojny clovek s touto pastou!
Dal som si ju dnes na CPU a cuduj sa svetu, teploty mam este vyssie ako s pastou titan za 10,- (postup aplikacie som dodrzal- odmastit chladic a aj CPU, natriet tenucku vrstvicku ... Lenze nech ten CPU odmastim akokolvek, ta pasta ho stale nezmaca >>> tvori gulicky namiesto toho, aby sa roztiekla, a to aj za horuca)
Som riadne na... ked som za to vyhodil skoro 350,- a je mi to naprd. Napada vas este nieco, kvoli comu mam take uzasne teploty a preco moj CPU ta pasta nezmaca (odmastoval som benzinom, na noctuu sa to v pohode nalepilo, ked som ju zahrial trosku, ale na CPU ani bohovi)?
Dal som si ju dnes na CPU a cuduj sa svetu, teploty mam este vyssie ako s pastou titan za 10,- (postup aplikacie som dodrzal- odmastit chladic a aj CPU, natriet tenucku vrstvicku ... Lenze nech ten CPU odmastim akokolvek, ta pasta ho stale nezmaca >>> tvori gulicky namiesto toho, aby sa roztiekla, a to aj za horuca)
Som riadne na... ked som za to vyhodil skoro 350,- a je mi to naprd. Napada vas este nieco, kvoli comu mam take uzasne teploty a preco moj CPU ta pasta nezmaca (odmastoval som benzinom, na noctuu sa to v pohode nalepilo, ked som ju zahrial trosku, ale na CPU ani bohovi)?
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w
- popo666
- Používateľ
Ja som ju roztrel kuskom kreditky. Aj ked je pravda, ze som tu pastu naniesol len na chladic a na CPU nie, dufal som, ze to bude stacit. Vy ste nanasali pastu na obidva? Lebo ja som uz minul skoro polku pasty (a nerobili sa mi kvapky, fakt som spravil len tenucky "film" z tej pasty)
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w
to nie je idealny sposob imho ...
- pozri sa ako by mala byt pasta zhruba nanesena: Link
staci len na CPUpopo666 napísal:Aj ked je pravda, ze som tu pastu naniesol len na chladic a na CPU nie, dufal som, ze to bude stacit. Vy ste nanasali pastu na obidva?
- pozri sa ako by mala byt pasta zhruba nanesena: Link
s pozdravom, crux.
popo666 prepac ale odmastovat benzinom??? benzin je mastny
liehom normalne a potom to nanes bud stetcom alebo tou vatickou do usi.
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710
- popo666
- Používateľ
No aj benzinom to slo (v navode bolo organicke rozpustadlo ) a odtlacky prsov zmizli, stara pasta tiez a co som neutrel, odparilo sa. Naniesol som to kuskom kreditky na CPU aj chladic a uz to je lepsie.cicolably napísal:popo666 prepac ale odmastovat benzinom??? benzin je mastny
Ale pravda je, ze ked ju budem nabuduce nanasat, odmastim liehom na 100% teraz je to uz skoda. Dik za radu
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Najdokonalejsie ocistit ako CPU tak aj chladic odporucam isopropylalcoholom a v druhej faze heatspreader aj plochu chladica cisticom na kovy - Sidolom - to sa budete divit, kolko svonstva vam na handricke ostane, aj keD si budete mysliet, ze lieh odstranil vsetko.
- popo666
- Používateľ
mozno je odpoved na tuto otazku banalna, ale skusenosti nemam tak sa radsej spytam: kde dostat ten Sidol a isopropylalkohol (a za kolko)
teda drogeria alebo daky specializovany obchod?
teda drogeria alebo daky specializovany obchod?
Naposledy upravil/-a popo666 v So 16. Jún, 2007, 23:35, upravené celkom 1 krát.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
KeD reagujes na predoslu spravu, nezda sa ti zbytocne pouzivat "citovat" ? :roll:
Isopropylalcohol (10l stoji cca 1000,-SK) si "poziciavam" z prace, inak mozes pouzit aj lieh.
Sidol dostanes kupit len v dobrych drogeriach. Predava sa pod roznymi nazvami, v podstate si pytaj cistic na kovy.
Isopropylalcohol (10l stoji cca 1000,-SK) si "poziciavam" z prace, inak mozes pouzit aj lieh.
Sidol dostanes kupit len v dobrych drogeriach. Predava sa pod roznymi nazvami, v podstate si pytaj cistic na kovy.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Nesmie byt aplikovana na hlinikove chladice.
No, to nanasanie ja naozaj dost neprijemne, ale vysledok stoji za to.
Rozdiel medzi najlepsou konvencnou pastou Arctic Silver 5 je cca 4°C.
Vydrzi na 5 procesorov s heatspreaderom.
No, to nanasanie ja naozaj dost neprijemne, ale vysledok stoji za to.
Rozdiel medzi najlepsou konvencnou pastou Arctic Silver 5 je cca 4°C.
Vydrzi na 5 procesorov s heatspreaderom.