naco je casovanie RAM?
naco je casovanie RAM?
caute.. stale akosi nechapem tomu casovaniu ramiek... mohol by to pls niekto vysvetlit? thx...
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
hm nejak to zrychluje pristup na pamate ze ako rychlo tam maju ist a odchadzat data, teda aspon si myslim, sam tomu moc dobre nerozumiem ale s prakt. hladiska co som testoval tak mi to rychlostny rozdiel robilo minimalny-ziadny(mozno slabe pamate??). Kolko na vykone asi urobi "lepsie" casovanie pamati????
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
ved ano ale 12hodinove testovanie po kazdej zmene casovania - neprosim.. kolko % v reale to vie urobit?????????? rovna sa vyssia rychlost=vyssia nestabilita???kOsTi napísal:ake chces skusenosti? kazda pamat, kazda doska, kazda kombinacia pamate a dosky sa sprava inak... taktovanie je o skusani, testovani...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
To su trivialne otazky... Niektore pamate nechodia dobre s agresivnym casovanim, zato s pomalsim idu pretakotvat az do neba. S niektorymi sa trapis ako diva svina a nejdu vobec. Na test pamati, ak pouzijes memtest staci predbezne hodina testovania, okrem toho tieto testy niesu uplne spolahlive, kolkokrat memtest bezi aj dva dni bez chyby ale PC padne... Moje pamate su pri casovani 3-3-3-9 pomalsie ako pri casovani 4-4-4-12, aj keD je to absolutne nelogicke. Logika a PC komponenty davno niesu jedna ruka, treba sa trapit a skusat cele dni, tyzdne, roky...az zistis, ze si stary plesnivy dedo a nemalo to vobec ziaden zmysel Takze testuj, testuj a testuj...
casovanie pamati vie zvysit celkovy vykon v niektorych aplikaciach az o 10%, napriklad kompresia WinRAR je uz celkom zaujimava, su to vsak stale jednotky percent, v niektorych je rozdiel skoro nulovy.
casovanie pamati vie zvysit celkovy vykon v niektorych aplikaciach az o 10%, napriklad kompresia WinRAR je uz celkom zaujimava, su to vsak stale jednotky percent, v niektorych je rozdiel skoro nulovy.
Spoiler: ukázať