A-data ddr... nebootuje na default casovani
A-data ddr... nebootuje na default casovani
Mam doma 1024MB modul Adata 400MHz, default casovanie sa podla SPD nahodi 3-4-4-8-1T
Problem je v tom, ze pri tomto nastaveni prakticky nie je sanca nabootovat, doska hlasi chybu ram. Na taky 40-50 restart sa mi podari nejako nabootovat, vojdem do biosu, nahodim horsie casovanie a uz to ide v pohode. Na 1T ani omylom, napriek tomu, ze mam jediny modul v stroji
Vie niekto o nejakej nekompatibilite ramky s via k8t890 alebo a64?
Pripadne, keby bol niekto z BA ochotny venovat mi 10 minut a skusit to u neho v stroji, skor nez ju pojdem dat vymenit, aby som zbytocne neplatil neuznanu reklamaciu.
Problem je v tom, ze pri tomto nastaveni prakticky nie je sanca nabootovat, doska hlasi chybu ram. Na taky 40-50 restart sa mi podari nejako nabootovat, vojdem do biosu, nahodim horsie casovanie a uz to ide v pohode. Na 1T ani omylom, napriek tomu, ze mam jediny modul v stroji
Vie niekto o nejakej nekompatibilite ramky s via k8t890 alebo a64?
Pripadne, keby bol niekto z BA ochotny venovat mi 10 minut a skusit to u neho v stroji, skor nez ju pojdem dat vymenit, aby som zbytocne neplatil neuznanu reklamaciu.
- popo666
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
blba otazka, ale radsej sa spytam >>> Nemas pretaktovany CPU a delicku pamati mas na defaulte?
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Ja som mal tieto pamate vo viacerych doskach, ale vsetko boli s cipsetmi nF4. Velmi spolahlive pamate. Ale co som sa docital, VIA cipset nemal nejake problemy s kompatibilitou pamati. Pri defaultnom casovani musi bezat, ja by som ju siel hneD vymenit. Koneckoncov vyrobca ma podporu pamati pre tuto dosku, skus mrknut tam.
Spoiler: ukázať
samozrejme mampopo666 napísal:blba otazka, ale radsej sa spytam >>> Nemas pretaktovany CPU a delicku pamati mas na defaulte?
Asi jo, len divne je to, ze na Asus K8V-XE nesla vobec (v biose neslo nastavit 2T), bolo to extremne nestabilne. Na nf4 GB k8ne to slo v pohode, dokonca sa mi zda, ze aj 1T a na tejto Vii to zase nejde.andydul napísal:Ja som mal tieto pamate vo viacerych doskach, ale vsetko boli s cipsetmi nF4. Velmi spolahlive pamate. Ale co som sa docital, VIA cipset nemal nejake problemy s kompatibilitou pamati. Pri defaultnom casovani musi bezat, ja by som ju siel hneD vymenit. Koneckoncov vyrobca ma podporu pamati pre tuto dosku, skus mrknut tam.
Inak povedane NF v pohode, 2krat via k8t890 a obe naprd
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Nebude to nekompatibilitou s VIA cipsetom, ale skor pouzitou znackou (ASUS doska).
Pokial viem dosky Asus maju vecne problemy s ramkami. Je jedno ci to je VIA ci nForce. Zopar pripadov s nekompatibilitou som mal aj ja. Preto sa Asusom radsej vyhybam (plati pre dosky AMD).
co sa tyka tej ramky, nedaval by som ju na horsie casovania, ale radsej zasiel do obchodu kde bola kupena a poprosil o vymenu za iny typ.
Pokial viem dosky Asus maju vecne problemy s ramkami. Je jedno ci to je VIA ci nForce. Zopar pripadov s nekompatibilitou som mal aj ja. Preto sa Asusom radsej vyhybam (plati pre dosky AMD).
co sa tyka tej ramky, nedaval by som ju na horsie casovania, ale radsej zasiel do obchodu kde bola kupena a poprosil o vymenu za iny typ.
Lenze teraz mam Epox.robour napísal:Nebude to nekompatibilitou s VIA cipsetom, ale skor pouzitou znackou (ASUS doska).
A kupovana je v Ageme, takze vymena neprichadza do uvahy. Asi pockam do lanky a vrazim ju niekomu na skusku do kompu, nech viem na com som.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Nesuhlasim s nazorom, ze je to znackou ASUS. Ja ASUSky mam uz velmi dlho a uznam, ze problemy maju ako aj kazde ine dosky inych vyrobcov, ale nekompatibilitu s pamatami som zatial nevidel.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Len taka malinka pripomienka: co to ma docerta spolocne s problematickym bootovanim pamati? Zaloz si na to vlastny topic! Aj keD, ako vidim, by bol uplne zbytocny... :roll:Tomax napísal:Iba taka podotazocka:
od kedy maju v Ageme znacku Epox?
( alebo mali?)