Ide o to ze po kupe noveho kompu sa mi stary zdal hlucny tak som sa rozhodol zainvestovat...
Zostava: AMD SEMPRON 2800+, soc.A , Abit KD7a 1gb ram..atd
skrina je vetrana v predu 90mm vetrakom na 12V(nasavanie), v zade to iste(vyfuk)..
PROBLEM:Chipset je chladeny pasivne(zalmannZALMAN ZM-NB47J) Cez bazar som kupil chladic na cpu ZALMANN CNPS7000B ALCU.. Rozhodol som sa pren najma preto lebo sa mi zdala teplota chipsetu vysoka (49-51 stupnov po pretak na 3000+ - 17?mhz fsb) a dufal som ze tento chladic bude vdaka svojej konstrukcii ofukovat celu dosku, teda aj pasivneho zalmana nb47. Po nasadeni chladica teplota procaku sice klesla na 40-43 pri deafult taktoch ale chipset ma v tychto teplych dnoch idle 52. Burn som neskusal ale pri praci v narocnejsich aplikaciach ide chipset az na 58.. Teplelne cidlo ukazuje presne mam to odskusane. Problem moze byt aj v tom ze sa zalmany navzajom dotykaju(teda "rebra maju medzi rebrami!-dam foto na ukazku..) Ak budem mat chvilu casu skusim vitiahnut ten pasiv, pootocit ho, vymenit pastu abo co..
takze taktovanie do uvahy ani neprichadza..
Co by ste mi pporadili??? Novy chladic uz necem kupovat, myslim ze na taky chipset je aj toto az mooc nobl.. Nechapem tie teploty..
ake teploty su normalne pre tento chipset??
..jj dufal som ze secky vetrone dam na 6v a budem potichu a miesto toho toto ax jo..