takze sa navas obraciam s prosbou o pomoc
moja zostavicka je v podpise
Asus A8N-E 1010 bios
Sapphire ATi Radeon x700 PCIe (400/500, ziadne OC ziadne mody)
1024MB PQI 3-4-4-8 1T 2.65V v B1 slote (treti od CPU)
AMD Athlon64 3200+ (2000MHz@2400MHz pri 1.375 v biose, 1.41 real)
120GB SATA 7200.7 Seagate
Seasonic S-12 380W
TechniSAT SkyStar2 2.6d
Samsung SyncMaster 940BW pripojeny cez DVI (1440x900@60Hz)
na grafike zalman VF700 AlCu
na CPU Arctic Cooling Freezer64 PRO so 120mm Arctic Cooling fanom
a na chipsete je zalman nb47j ofukovany prednym 120mm intake fanom a z boku zalmanom vf700 alcu
intake 120mm ThermalTake A2029
zhodena bocnica
no a trpim takym zaujimavym problemom
pred istym casom pri beznej praci vo win XP SP2 (net a tak, ziadne 3D zatazenie) mi zacal vypadavat obraz
proste normalne mam nieco otvorene a zrazu preblikne cierna obrazovka
a takto preblikava az monitor zacne mapovat zdroje signalu (Analog/Digital) az sa sam vypne
tak som pripojil na analog 15" crt a ked preblikaval digital vystup tak preblikaval aj CRT na analogu
teda chyba nastane este pred vystupom z karty
na pozadi bezi BIONC a nic ine
takto to vyzera (sorry za kvalitu ale nic co dokaze snimat video som okrem nokie s trapnou kvalitou nemal, ale vysledok staci na ilustraciu problemu)
http://www.laboratorium.ic.cz/problemy/ ... deo001.mp4 (ak mate aspon nejake kodeky tak to prehrate takmer v comkolvek, mozem pripadne poskytnut 3gp subor, ktory sa ale blbsie prehrava na PC)
vyskusal som rozne verzie ovladacov (6.3 6.4 6.7 6.12 7.1 7.4 Catalysty, NGO, Omegy) ale stale rovnako
pocitac ked zapnem tak obraz vzdy nabehne (grafika vysiela signal takze by som chybu grafiky snad vylucil) dostanem sa az po loading Windowsu a ked je obrazovka Vitajte tak to zhasne (chvilku preblikava Analog/Digital a ked monitor nedetekuje signal tak sa prepne do Stand-By modu)
http://www.laboratorium.ic.cz/problemy/ ... deo000.mp4
celkom dobre to ilustruje toto video
ako prve ma napadlo ze sa nieco prehrieva aj ked to je len 2D
prepastoval som Zalmana na grafike a nic, teplota v 2D 30°C s fanom na 100%
dalsia bezne odporucana rada je to vybrat z bedne a zlozit naspat
tak som to teda vybral, ocistil vsetko od prachu, prepastoval CPU, chipset a aj napajacie mosfety a zlozil naspat
no a nepomohlo to
v nudzovom rezime to ide bez problemu
tak som teda v nudzovom rezime odinstaloval ATi ovladace a v normalnom rezime nabehlo XP s vlastnym ovladacom a rozliskom 800x600, ale nabehlo a bezalo s obrazom bez prebliknuti a vypnuti
tak ma teda napadlo ze bude zhnity system
kedze som nechcel prist o data na HDD tak som to nesformatoval iba pri instalacii dal premazat Windows zlozku a nainstalovat do nej
s windows ovladacom to nabehlo OK, po instalacii cohokolvek na grafiku to uz nenabehlo po restarte pripadne ak som nahodil framework 2.0 a ovladac sa korektne nainstaloval, dal o sebe vediet tak, ze vypol monitor

v nudzovom rezime som teda odobral ovladac a system zas bezal
povedal som si ze teda asi bude stale prehnity system tak som urobil zalohu na druhy oddiel a dal som full format
zial nova instalacia sa chovala rovnako ako stara, po nainstalovani ovladacov po restarte obraz uz nenabehol
na inom oddiely som mal nainstalovany Windows XP x64 SP2
tak som donho bootol a mal som tam nahodene aj Catalysty (6.7) a sice som to dlho netestoval ale system aj po styroch restartoch nabehol tak ako mal, teda s obrazom aj ked boli nainstalovane ovladace
karticka neartefakti a nerobi jej 3D problem, ale niekedy proste nejde obraz
takze ak nainstalujem akykolvek ovladac na grafiku tak po restarte obraz vacsinou nenabehne, LCD zhasne prave vtedy ked ma nastat obrazovka Vitajte (PC maka dalej, pocujem uvitaciu znelku, niekedy nabehne aj s obrazom a ten zacne preblikavat ako na videu 1)
vypozoroval som ze ked to takto preblikava tak procesy CLI.exe sa zretazia a robia problemy
http://www.laboratorium.ic.cz/problemy/ ... bilita.PNG
ak odinstalujem control center tak pri preblikavani vytazuju procesy ati***.exe (su to celkom 2 procesy) system na 50-100% (nazov vam teraz nepoviem ale ti co maju ATI a pozru do task manageru tak uvidia, ja ich tam nemam lebo ficim bez ovladacov lebo chcem obraz)
ak sa mi tie procesy podari zabit tak preblikavanie skonci
aj ked ich vypnem v msconfigu rovnako so sluzbami ATISmart a ATiPoller (alebo nieco take, tiez ich teraz nemam lebo nemam ovladace), tie 2 procesy bezia
ak obraz len preblikava, tak sa to da, ale ak sa monas vyne, tak sa dost blbo orientuje v task manageri bez obazu

no ale zasa v X64 mi to bezi aj s ovladacmi
zaruka je este nejaka v Euromedia (neviem ake su reklamacie ale je to velkosklad takze asi nebudu moc privetivy a budu v ramci zakona vyuzivat cas, a musel by som buzerovat kolegu nech otravuje firmu cez ktoru som to kupil)
a pri reklamacii by sa to nemuselo ani prejavit lebo naposledy som mal taketo problemy pred mesiacom a potom to ustalo a objavilo sa to zas minuly stvrtok
takze technikovi sa to nemusi vobec prejavit
nemam to kde otestovat na inom kompe, ani inu PCIe kartu vo svojom
ked tam vrazim Voodoo 3 2000PCI tak to ide ok ale pouzivat to ovladac z WIN XP
ak vrazim svoj sapphire do PCIe 4x na doske tak (nepamatam sa ale bol som spokojny) tak to ide OK aj s ovladacmi (na 100% si isty niesom kedze si uz nepamatam)
konektor som prefukol a presiel stetcom
hocijake konstruktivne rady privitam
sorry za dlhsi post ale chcel som to opisat poriadne