Tazke robil som nejake tedty v Evereste a RMA a vysla mi celkom fajn preipustnos 3.1GB citanie a 3.1 zapis som bol potesenyu kedze moaj doska ma "specialny prechvaleny chipset"Tak som si pozicial 2 ramky rovnakej znacky kapacity casovania.A mylo som sa prekvapim pripustnost citania bola taka ista a zapis bol takmer o polovicu mansi...
Ako mam tomu rozumiet?
Mozem tak ze DualDDR nefunguje na zapis a testovanie prebehlo len v jednej pamati kedze boli zapojeen do pola zapis bol preto 2x mansi lebo tam bola 2xvacsia odozvaa citnaie bolo rovnake ako pri jednej.Mozno treba aplikaciu alebo driver ktory by umoznil zapis do pola.
Mozme ja tak ze DualDDR na socketA teda HTv.1 je uplna somarina a podla toho co som videl na nete v roznych testov si na buduce kupim asi chipset VIA a mozno aj SIS...Je to vsetko an jedno kopyto.
Takze co vy na to?mam tie ramky asi tyzden a ak by sa mi podarila realna priepustnost aspon 4.5GB v reziem dual z tych 3.1GB v rezime single tak by so msi kupil este jednu pamat a mal by so m DUAL DDR.Tak ak viete o nejakom drivery alebo niecom moznom co som ja este nenasiel dajte prosim vediet.
NForce2 a DUAL DDR
- mirrco
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Mar, 2007, 08:00
Toto som okopiroval z Everestu
--------------VYPIS ZAKALDNA DOSKA---------------
Nazov zakladnej dosky MSI K7N2 Delta-L (MS-6570G)
Vlastnosti FSB
Typ zbernice DEC Alpha EV6
sirka zbernice 64 bit
Realny takt 213 MHz (DDR)
Efektivny takt 427 MHz
sirka pasma 3413 MB/s
Vlastnosti pamat.zbernice
Typ zbernice Dual DDR SDRAM
sirka zbernice 128 bit
DRAM:FSB pomer 1:1
Efektivny takt 427 MHz
sirka pasma 6826 MB/s
Vlastnosti cipovej sady
Typ zbernice HyperTransport v1.0
sirka zbernice 8 bit
Fyzicke info o zakl.doske
CPU sokety/sloty 1 Socket 462
-----------VYPIS CIPOVA SADA----------------------------
Vlastnosti North Bridge
North Bridge nVIDIA nForce2 Ultra 400 (Crush18)
Podporovane FSB rychlosti FSB200, FSB266, FSB333, FSB400
Podporovane typy pamate DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM
Revizia C1
Typ puzdra 840 Pin BGA
In-Order Queue Depth 8
Radic pamate
Typ Dual Channel (128 bit)
Aktivny mód Dual Channel (128 bit)
casovanie pamate
CAS Latency (CL) 3T
RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 6T
Row Cycle Time (tRC) 13T
Row Refresh Cycle Time (tRFC)15T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Read To Read Delay (tRTR) 2T
Read To Write Delay (tRTW) 4T
Write To Read Delay (tWTR) 3T
Korekcia chyb
ECC Nepodporovane
ChipKill ECC Nepodporovane
RAID Nepodporovane
ECC Scrubbing Nepodporovane
Sloty pre pamat
DRAM slot #1 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DRAM slot #2 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Radic AGP
Verzia AGP 3.00
Stav AGP Zapnute
AGP-zariadenie nVIDIA GeForce 6200 AGP
AGP pamat 64 MB
Podporovane rychlosti AGP 1x, 2x, 4x, 8x
Aktualna rychlost AGP 8x
Fast-Write Podporovane, Zapnute
Side Band Addressing Podporovane, Zapnute
--------------VYPIS ZAKALDNA DOSKA---------------
Nazov zakladnej dosky MSI K7N2 Delta-L (MS-6570G)
Vlastnosti FSB
Typ zbernice DEC Alpha EV6
sirka zbernice 64 bit
Efektivny takt 427 MHz
sirka pasma 3413 MB/s
Vlastnosti pamat.zbernice
Typ zbernice Dual DDR SDRAM
sirka zbernice 128 bit
DRAM:FSB pomer 1:1
Efektivny takt 427 MHz
sirka pasma 6826 MB/s
Vlastnosti cipovej sady
Typ zbernice HyperTransport v1.0
sirka zbernice 8 bit
Fyzicke info o zakl.doske
CPU sokety/sloty 1 Socket 462
-----------VYPIS CIPOVA SADA----------------------------
Vlastnosti North Bridge
North Bridge nVIDIA nForce2 Ultra 400 (Crush18)
Podporovane FSB rychlosti FSB200, FSB266, FSB333, FSB400
Podporovane typy pamate DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM
Revizia C1
Typ puzdra 840 Pin BGA
In-Order Queue Depth 8
Radic pamate
Typ Dual Channel (128 bit)
Aktivny mód Dual Channel (128 bit)
casovanie pamate
CAS Latency (CL) 3T
RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 6T
Row Cycle Time (tRC) 13T
Row Refresh Cycle Time (tRFC)15T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Read To Read Delay (tRTR) 2T
Read To Write Delay (tRTW) 4T
Write To Read Delay (tWTR) 3T
Korekcia chyb
ECC Nepodporovane
ChipKill ECC Nepodporovane
RAID Nepodporovane
ECC Scrubbing Nepodporovane
Sloty pre pamat
DRAM slot #1 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DRAM slot #2 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Radic AGP
Verzia AGP 3.00
Stav AGP Zapnute
AGP-zariadenie nVIDIA GeForce 6200 AGP
AGP pamat 64 MB
Podporovane rychlosti AGP 1x, 2x, 4x, 8x
Aktualna rychlost AGP 8x
Fast-Write Podporovane, Zapnute
Side Band Addressing Podporovane, Zapnute
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Re: NForce2 a DUAL DDR
mirrco napísal:Tazke robil som nejake tedty v Evereste a RMA a vysla mi celkom fajn preipustnos 3.1GB citanie a 3.1 zapis som bol potesenyu kedze moaj doska ma "specialny prechvaleny chipset"Tak som si pozicial 2 ramky rovnakej znacky kapacity casovania.A mylo som sa prekvapim pripustnost citania bola taka ista a zapis bol takmer o polovicu mansi...
Ako mam tomu rozumiet?
Mozem tak ze DualDDR nefunguje na zapis a testovanie prebehlo len v jednej pamati kedze boli zapojeen do pola zapis bol preto 2x mansi lebo tam bola 2xvacsia odozvaa citnaie bolo rovnake ako pri jednej.Mozno treba aplikaciu alebo driver ktory by umoznil zapis do pola.
Mozme ja tak ze DualDDR na socketA teda HTv.1 je uplna somarina a podla toho co som videl na nete v roznych testov si na buduce kupim asi chipset VIA a mozno aj SIS...Je to vsetko an jedno kopyto.
Takze co vy na to?mam tie ramky asi tyzden a ak by sa mi podarila realna priepustnost aspon 4.5GB v reziem dual z tych 3.1GB v rezime single tak by so msi kupil este jednu pamat a mal by so m DUAL DDR.Tak ak viete o nejakom drivery alebo niecom moznom co som ja este nenasiel dajte prosim vediet.
Prepac, ale na uvod sa musim spytat - ty trpis dysortografiou? :8O:
Ale k veci - ze by si dosiahol realnu priepustnost 4.5GB na nforce2 pochybujem. Skor pri dobrom pretaktovani skoncis niekde na hranici 3.3-3.5GB, viac asi nie.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- mirrco
- Nový používateľ
Re: NForce2 a DUAL DDR
dysortografiou?Ak myslis to obcasen poprehadzovanie pismenok tak asi hej alebo je to lenivost si po sebe precitat svoj text-malo casu.
No ked som mal jednu pamat teda 64bit rezim tak som mal 3.2GB/sec casovani si uz nepamatam a teraz mam 2, 128bit tak tam je to to iste +- dake percento...takze to je jedno ci mam single alebo dual teda v mojom pripade a mojej dosky.Lebo ked si spravim teraz everest test ked mam single som ako prvy v teste predomnou su uz len dual. lenze ked spravim s DUAL som posledny pre dual takze NF2 to bol asi len nepodareny zaciatok zapojenia pamati do RAID si myslim aspon.
A tie nove chipsety napr Nforce570 konkretne by som mal zaujem o Biostar Tforce550 alebo 570...tam sa da dosiahnut priepustnost v pouziti DUAL aspon priblizujuci sa 2nasobku?
No ked som mal jednu pamat teda 64bit rezim tak som mal 3.2GB/sec casovani si uz nepamatam a teraz mam 2, 128bit tak tam je to to iste +- dake percento...takze to je jedno ci mam single alebo dual teda v mojom pripade a mojej dosky.Lebo ked si spravim teraz everest test ked mam single som ako prvy v teste predomnou su uz len dual. lenze ked spravim s DUAL som posledny pre dual takze NF2 to bol asi len nepodareny zaciatok zapojenia pamati do RAID si myslim aspon.
A tie nove chipsety napr Nforce570 konkretne by som mal zaujem o Biostar Tforce550 alebo 570...tam sa da dosiahnut priepustnost v pouziti DUAL aspon priblizujuci sa 2nasobku?
Dual pri sockete A ci uz to bol nForce alebo Via cipset stal za figu. Pri tychto novsich doskach je to lepsie, lebo pamatovy radic je uz v procesore. Dost to zdvihlo na vykone, nie je to vsak dvojnasobok. Odhadujem tak 5000 single /8000 dual.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
- mirrco
- Nový používateľ
No ale 5K a 8K to uz sa oplati investovat do 2x pamati trosku pomalsich napr 800Mhz ako jednu 1066Mhz.
Lenze ako pises z NF2 je to jedno aj som kukal dake testy nan nete a vstade pisu ze akoze DUAL od single sa lisi max 1-5percentami a aj to len co mohli sposobit chyby merania.ale tak uz budem vediet ze novsie NF to uz vyriesili.A co si myslis o SIS?vraj je to sracka ale na nom sa mi podarilo FSB 225mhz na starej doske PC-CHips a zdal sa mi byt aj lepsi ako VIA KT400 a 600 co uz bola cenova kategoria vissia.Ale aj VIA mzoe mat zase dake vylepsenia.
Je naozaj NForce najlepsi chipset alebo da sa hovorit o nejakej konkurencii?
Lenze ako pises z NF2 je to jedno aj som kukal dake testy nan nete a vstade pisu ze akoze DUAL od single sa lisi max 1-5percentami a aj to len co mohli sposobit chyby merania.ale tak uz budem vediet ze novsie NF to uz vyriesili.A co si myslis o SIS?vraj je to sracka ale na nom sa mi podarilo FSB 225mhz na starej doske PC-CHips a zdal sa mi byt aj lepsi ako VIA KT400 a 600 co uz bola cenova kategoria vissia.Ale aj VIA mzoe mat zase dake vylepsenia.
Je naozaj NForce najlepsi chipset alebo da sa hovorit o nejakej konkurencii?