AMD 2000+ XP help stym :\
- mirrco
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Mar, 2007, 08:00
nie na mobily sluzia mostiky L5 tusim posledny je to ale ak spojis ostatne budes mat aj multiprocesik.
mam to sice tak spravane na svojom CPU ale 100% istota je na http://fab51.com/index-e.html
on sa bdue dat menit v rozmedzi od 3x do 11x a potom to co nastavis na L6 v mojom pripade som pretrhol 1 3 5 a mam 13.5 teda to som mal na tom semprome.teraz mam stale 13 aj ked na L6 je nadstaveny 11x to robia vraj Nforce2 ze ej to chyba.
Ta stranka na tie biosy
http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=3
mam to sice tak spravane na svojom CPU ale 100% istota je na http://fab51.com/index-e.html
on sa bdue dat menit v rozmedzi od 3x do 11x a potom to co nastavis na L6 v mojom pripade som pretrhol 1 3 5 a mam 13.5 teda to som mal na tom semprome.teraz mam stale 13 aj ked na L6 je nadstaveny 11x to robia vraj Nforce2 ze ej to chyba.
Ta stranka na tie biosy
- Bubu123
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
no nasiel som svoje len este neni to potvrdene ci to ide UNNREPORTED tak vyskusa dufam ze to neposkodi biosmirrco napísal:nie na mobily sluzia mostiky L5 tusim posledny je to ale ak spojis ostatne budes mat aj multiprocesik.
Ta stranka na tie biosy
- mirrco
- Nový používateľ
To som sa ba laj ja a aj to tak raz dopadlo a to som zisti lze tam mam naletoveny BIOS.Kedisi som len doniesol do jednej fajn firmy bios chip a na diskete ten povodny a spravili mi to za 100sk.ale inac sa to da aj na podobnej doske cez uniflash.Mam z tym skusenosti a pokusam sa kupovat len dosky z vinimatelnym biosom.Preotze si kupim druhy spravim si kopiu pretoze tech chip mozes za behu PC vybrat a dat tam druhy a tam naprogramovat aj svoj vlastny
A ked to nepojde das tam ten povodny
A ked to nepojde das tam ten povodny
- mirrco
- Nový používateľ
Aha no to sa stlao aj mne ak som do jednej starsiej dosky dal bios na inu verziu dosky.Msuis pouzit ten isty bios akou sa oznacuje doska presne z nazvo maj pripadnymi Ultra alelebo pro alebo ine lebo tie mozu mat alebo nemusia mat na vise Raid alebo ine zariadenia...Raz som uz takot doplatil ale doska bola uplne mrtva a bios tam bol naletovany a nevedeli mi to spravit ani v servise za peniaze...
preto treba mat vybraci bios ak sa chces pustat do BIOSovania
- Bubu123
- Používateľ
mirrco napísal:Aha no to sa stlao aj mne ak som do jednej starsiej dosky dal bios na inu verziu dosky.Msuis pouzit ten isty bios akou sa oznacuje doska presne z nazvo maj pripadnymi Ultra alelebo pro alebo ine lebo tie mozu mat alebo nemusia mat na vise Raid alebo ine zariadenia...Raz som uz takot doplatil ale doska bola uplne mrtva a bios tam bol naletovany a nevedeli mi to spravit ani v servise za peniaze...
bad luck ja uz radsej nic nebudem zasahovat do tej dosky to je smejd len do toho Vcore co si mi dal tu stranku len do toho sa asi pustim teraz neni az take horuce pocasie pri tych tropickych horucavach som mal 31 stupnov v izbe a procak pri default bol na 53idle
- mirrco
- Nový používateľ
pouzivaj 2SK program obcas vecr mam iddle 34-37 stupnov.
AKurat sa mi podarilo spravit mod na svoju dosku.Uf mol tam daky chip MS-3 A0 a myslel som zej eto daky amskovany a prepisany logom MSI...
Lenze tam v pod chladicom bol mali HIP6302BC a tak prestal som pridavat napatie az ked zacala pisakt cievka na doske
Zastavil som na 2.17V a kratkodobo nezatazene som to nataktil na
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=224334
AKurat sa mi podarilo spravit mod na svoju dosku.Uf mol tam daky chip MS-3 A0 a myslel som zej eto daky amskovany a prepisany logom MSI...
Lenze tam v pod chladicom bol mali HIP6302BC a tak prestal som pridavat napatie az ked zacala pisakt cievka na doske
- Bubu123
- Používateľ
mirrco napísal:pouzivaj 2SK program obcas vecr mam iddle 34-37 stupnov.
wauu 2500mhz ty vole to je uz jaky rating 3600+?
- mirrco
- Nový používateľ
No ale Prime95 1hodina fracala na 2462Mhz pri tych 2500 to bolo len kratokodobe...
Pocuvaj aky mas ty to jadro lebo ak mas Througbred A tak ten siel o 300Mhz nataktit menej ako T-bred B.
Ak mas B verziu dosiehnes to iste ako ja +-.
Este ejdna vec moja doska sla tak do 2200Mhz chybal mi tak kondik boli tam len 3*2200uF a bol otma este jedno miesto na jeden tak som tam dal 3300uF a ten procak siel znacne viac nataktovat.Pozri ci ich nemas napucane vtedy stratili kapacitu treba ich vymenit.
Pocuvaj aky mas ty to jadro lebo ak mas Througbred A tak ten siel o 300Mhz nataktit menej ako T-bred B.
Ak mas B verziu dosiehnes to iste ako ja +-.
Este ejdna vec moja doska sla tak do 2200Mhz chybal mi tak kondik boli tam len 3*2200uF a bol otma este jedno miesto na jeden tak som tam dal 3300uF a ten procak siel znacne viac nataktovat.Pozri ci ich nemas napucane vtedy stratili kapacitu treba ich vymenit.
- mirrco
- Nový používateľ
Teraz mam jadro barton ale je to to iste ako Tbred-B teda to iste OC.Raz som mam duron aplrebread a fachal na 2420Mhz a to bol v skutku tiez T-bred ale podarilo sa mi trvalo odomknut len 128kb cache teda som mal 256Kb,ale athlony maju 384k...
ten tvoj procak na 1.6V musi fachat na 2Ghz aj keby bomby padali na 1.85V musi na 2250Mhz.Problem bude urcite v doske sksual si ten CPU davat aj do inej dosky a skusit OC?
Takze ty mas FSB 166MHz?A v tedy to ide ok?A ked zvysusjes tak to zacne robit problemy?Ja som mal KT400A podobne kao 600 a ten siel do 172Mhz pri 2.5V ja osm pouzival na chipset 3.1V a to siel do 192Mhz stabilne...
podla man to musi bezat v poriadku na 166*12.5 2075Mhz...
A teploty ako?Mozme vylucit ze ak si pozeral tie cisla na tom procaku ze si tam dal ten chladic uplne spravne?Lebo obcas sa da posuvat a on tam vlastne bude sikmo alebo dal si tam dost pasty?
ten tvoj procak na 1.6V musi fachat na 2Ghz aj keby bomby padali na 1.85V musi na 2250Mhz.Problem bude urcite v doske sksual si ten CPU davat aj do inej dosky a skusit OC?
Takze ty mas FSB 166MHz?A v tedy to ide ok?A ked zvysusjes tak to zacne robit problemy?Ja som mal KT400A podobne kao 600 a ten siel do 172Mhz pri 2.5V ja osm pouzival na chipset 3.1V a to siel do 192Mhz stabilne...
podla man to musi bezat v poriadku na 166*12.5 2075Mhz...
A teploty ako?Mozme vylucit ze ak si pozeral tie cisla na tom procaku ze si tam dal ten chladic uplne spravne?Lebo obcas sa da posuvat a on tam vlastne bude sikmo alebo dal si tam dost pasty?
- Bubu123
- Používateľ
teplota absolutne neni problen on sa drzi vzdy po 50 teraz ho mam s 1667 na 2000mhz a v pohode uplne bezi na 1.68V co je defeault je 1.6V aj keby neviem co by som snim robil , ja by som len potreboval ho dat na XP-M a tym padom na default frekvencii by musel ist normal na 2000mhz a pri mojom max vcore1.76V by to mohlo ist aj 2200mhz a zakladne fsb mam 133 a pri 166x12.5 nenabehne no paru razi nabehol ale spadol proste ja mam hranicu na 2060mhz aj daco pri mojom najvacsom vcore nasobic si menim ako chcem ale dajak sa mi nedari kombinovat zakladne fsb a nasobic tak aby som dosiahol jeho max takto a to je tych 2060 tak by som skor preferoval ten XP-M a haj ti vlastne ked ho dam na multiprocak potom jak to bude bude mat L2 512kb? alebo musim mu tu cache este otvorit ako tych dalsich 256kb? a ten nasobic problem nebude lebo ja mam asi zamknuty prockaak teraz ho sprovoznujem s povodnych 12.5x133 na 133x15 a bezi v pohode tak mne len ide oto Mobilny oni bezia na nizsie voltage a pri defeault dam uz tolko jak teraz pri zvysenej oto mi ide lebo zasahy barz nechcem robit do maticnej a co by sa dalo na spojenie tych mostikov daco co je v domacnosti lebo ten vodivy lak sa mi nedari zhanat a kupovat nechcem zbytocne co by ho mohlo tak nahradit ?????
- mirrco
- Nový používateľ
Ja na mobilny pouzivam grafit z pentelky aj ked sa to neodporuca.Podaril osa mi spravit mobilne zatial 6cpu teda vsetky co som mal v ruke a 2z toho boli superlocket tak s Amokom sme skonstatovali ze L5 mostik mobilny je najlepsia volba a potom ak chces vacsi multiplikator musis si ho navolit na mobilnom mostiku,asi L6.
Na odomknutie pouzi co najmeksiu technicku tuhu mne sa podarilo zohnat v tescu pakel 12tuh za 7sk,kazka tuha mala 2.4ohmu.Mobilny ho mam uz dlho,nie su problemy grafit je ok.ALe dokonca sa mi podarilo zamknut L3 aby som si mohol menit multiplikator akurat jeden mostik mi nejde ale aj to je slava...Takze si mozem menit po celych cislach polky mi nejdu.
Na odomknutie pouzi co najmeksiu technicku tuhu mne sa podarilo zohnat v tescu pakel 12tuh za 7sk,kazka tuha mala 2.4ohmu.Mobilny ho mam uz dlho,nie su problemy grafit je ok.ALe dokonca sa mi podarilo zamknut L3 aby som si mohol menit multiplikator akurat jeden mostik mi nejde ale aj to je slava...Takze si mozem menit po celych cislach polky mi nejdu.
- Bubu123
- Používateľ
takze vyskusam to len co si kupim pastu na cpu lebo tolko pokusy som daval na ten procak ze mi az 3 tuby pasty posli tak si kupim nieco poriadne a vyskusam tak skusim ten posledny L5 mostik prejst tym grafitom a jak by som mal postupovat ? rozprasit grafit naniest alebo jak a este nieco co sa tyka tych mostikov som pozeral po nete moj procak a presne setko a obrazky a proste mam kusok inac usporiadane oznacenie mostikov na procaku nez ten original co som nasiel na nete prikad normalne by L1 a L3 v hornom lavom rohu maly byt takto (palicka reprezentuje mostik)
L1> | | | | |
L3> | | | | |
tak je to originalne jak som nasiel na nete ale ja mam to takto :
L1> | | | | |
| | | | | <L3
tak mam kusok problem ked mi niekto povie ze tento posledny atd a sa mi zda ze aj L5 mam s druhej strany oznaceny a pritom som dokonca dal vyhladavat podl cisiel co som opisal so stitku procaka a ked mam tie nazvy mostikov inac usporiadane nez maju originalne obrazky mojho procaka na nete ked sa mi dostane do ruk digitalny fotak tak sfotim procak moj a potom stahnem original obrazok mojho procaka a bude badatelne uplne ine oznacenie mostikov tak mam proste problem urcit ze ktory posledny ty myslis dufam ze sa chapeme
L1> | | | | |
L3> | | | | |
tak je to originalne jak som nasiel na nete ale ja mam to takto :
L1> | | | | |
| | | | | <L3
tak mam kusok problem ked mi niekto povie ze tento posledny atd a sa mi zda ze aj L5 mam s druhej strany oznaceny a pritom som dokonca dal vyhladavat podl cisiel co som opisal so stitku procaka a ked mam tie nazvy mostikov inac usporiadane nez maju originalne obrazky mojho procaka na nete ked sa mi dostane do ruk digitalny fotak tak sfotim procak moj a potom stahnem original obrazok mojho procaka a bude badatelne uplne ine oznacenie mostikov tak mam proste problem urcit ze ktory posledny ty myslis dufam ze sa chapeme