ping router WA-2204A-TX (book-pc)
ping router WA-2204A-TX (book-pc)
Zdravim lidi.
Mam router WA-2204A-TX potrebujem prepojit cez neho pc a notebook.
Nastavil som router cez adresu 192.168.1.254.
Gateway
casy(blabla)
adresu som nemenil takze 192.168.1.254
maska 255.255.255.0
HDCP client
band 2.4 ghz
mode AP
network tipe infrastructure
ssid maslo
encryption none.
ip adresa booku 192.168.1.3
ip adresa pc 192.168.1.4
zadal som ping 192.168.1.254 v pohode pingol aj pc aj book lenze, ked som isiel pingnut 192.168.1.4 z notebooku nenasiel opacne tiez nie proste sa nenasli neviem preco
prosim Vas o pomoc dakujem
Mam router WA-2204A-TX potrebujem prepojit cez neho pc a notebook.
Nastavil som router cez adresu 192.168.1.254.
Gateway
casy(blabla)
adresu som nemenil takze 192.168.1.254
maska 255.255.255.0
HDCP client
band 2.4 ghz
mode AP
network tipe infrastructure
ssid maslo
encryption none.
ip adresa booku 192.168.1.3
ip adresa pc 192.168.1.4
zadal som ping 192.168.1.254 v pohode pingol aj pc aj book lenze, ked som isiel pingnut 192.168.1.4 z notebooku nenasiel opacne tiez nie proste sa nenasli neviem preco
prosim Vas o pomoc dakujem
dns s pingami na IP adresy bohuzial nema nic spolocnehojararak napísal:musis mat nastavene aj dns myslim, aby to tak slo. nastav si dns routra ak cez neho tahas net.
moze byt este problem v tom, ze mas napriklad firewall pusteny, alebo ti iba wifiSomar filtruje pingy *co je podla mna nepravdepodobne*
skus namiesto pingu pripadne priamo do prieskumnika napisat \\192.168.1.4\ resp. tu druhu IP adresu.
lava, prava, lava, prava ...
nevim nevim
firewall mam vypnuty wifiSomar neviem co je
tu su nastavenia routera ako jpg
link
nevim ako dalej
mozno je router chybny alebo som riadny lama xexe
//upraveny link - killswitch
tu su nastavenia routera ako jpg
link
nevim ako dalej
mozno je router chybny alebo som riadny lama xexe
//upraveny link - killswitch
skus kuknut na booko aj pc nastavenie sietoveho pripojenia ci mas zapnute file a printer sharing lebo ak nie nebude ti to pingat.a tiez by som pozrel ci su rovnake workgrupy lebo aj to niekedy robi sarapatu.
A este aj pozri ci router nema nastavenie ze prepojit wifi z lan.Nas router to tusim ma,ale som mimo nasu siet tak to nemozem zistit.A ked sa tato funkcia nezapla neslo sa z wifi zosietovat.
A este aj pozri ci router nema nastavenie ze prepojit wifi z lan.Nas router to tusim ma,ale som mimo nasu siet tak to nemozem zistit.A ked sa tato funkcia nezapla neslo sa z wifi zosietovat.
Spoiler: ukázať
no presne taky router mame aj tuna na sieti v anglicku.Skusal som pingnut kamarata co ma wifi a tiez to nejde.Ale siet medzi nami funguje.Aj ked ju moc nevyuzivame na zdielanie suborov lebo ked nieco treba tak si veci posielame cez icq.Ked bude doma skusim zistit co a ako.Lebo nechal zapnute pc ale nebudem mu liezt do izby a sparat sa mu v pc.
No takze v routery chybu nehladaj.Ale v nastaveniach sietovych protokolov.Teraz som to tu riesil u nas na sieti a uz pingam pc lan <-> wifi.V nastaveniach sietoveho pripojenia si nechaj zapnute client for microsoft networks,file and printer sharing...,a samozrejme internet protokol(tcp/ip).Je dobre nastavit ipcky manualne a aj do predvolenej brany aj dns nastavit ip routeru.S takymto nastavenim ja mam najlepsie skusenosti a vzdy to funguje.