Metiu napísal:
co znamena financne nakladne ? co som pozeral po fore tak niekde bolo uvedene ze sa pouziva obycajny karosarsky git (alebo tmel ?) a ten vraj stoji okolo 200Sk ..
ja som kupil tmel za 95sk.... bola to 250g skatula
ked chces tmelit vacsie plochy tak si kup tmel ktory obsahuje sklene vlakna ( tie ho robia pruznym a mam pocit ze aj
narazuodolnym)
na jemne dotmelenie si kup taki ako je na fotke ( v bielej pixli) cize ten je v podstate na jemne dotmelenie... rychlo schne a dobre sa brusi...
k pracovnemu postupu:
1. pred samotnym tmelenim si musis obidva povrchy dobre osmirglovat (smirgel zrnitosti 60 na drevo)
2. zarobis si potrebne mnostvo tmelu (ak velku plochu tak hrubeho ak malu tak jemneho) > dajme tomu ze ides robit velku plochu : takze si samozrejme celu plochu opracujes (vid bod 1.) a zacnes postupne nanasat tmel ktori vytvarujes do 80% finalnej podoby.
3.pockas kim uschne> potom smirglom 30 na drevo opracujes vsetko co trci odliepa sa odpadava a samozrejme to potom nehas preschnut
4. zarobis si jemny tmel a 1. vrstva dotvaruje povrch do 85% finalnej podoby potom osmirglujes smirglom 60 drevo skoro do hladka nehas iba male vystupky 2. vrstav dotvaruje povrch do 90% percent finalnej podoby opakujes postup 4.1. 3 dalej nanesies tretiu vstvu jemneho tmelu 95%....... 4. nanesies finalnu vrstvu tmelu (100%) a potom len smirglujes a smirglujes do finalnej podoby 60 drevo, a potom zoberes 240 na drevo a zahladis vsetky skrabance.
5 tesis sa z toho co si vykonal
K farbeniu: co som sa pytal vo farby laky tak mi povedali ze na tmel chiti akakolvek farba.
ak chces prestriekat potom cely predni panel (predpokaldam ze je s plastu) tak si kupis "zakladnu na plasty" das nou 2-3 vrstvy a potom to mozes nartiet akoukolvek inou farbou
snad ti to pomoze

My Pc: MB: Asus pk5 se/epu ; CPU:Intel E5200 ; GPU:Gainward hd3850 ; HDD: hitachi 80GB p-ata ; RAM: DDR2 4gb ; psu corsair vx450w ; mechaniky: LG dvd-rw(p-ata), LG dvd-rw LS(s-ata) ; klavesnica: Chickony + a4tec X7G100 ; mys: accutake sky-o-mouse