Poskladal som si novy comp ale akosi sa mu nechce nastartovat.
Ak mate niekto skusenosti tak prosim poradte kde moze byt problem. Priznaky su nasledujuce: zapnem pc a ventilatory, HDD sa rozbehnu normalne, kontrolky svietia monitor je zapojeny ale cierna obrazovka, nic ziadny signal. Klavesnica nereaguje na Ctrl+Alt+Del kedy by sa mal system restartovat a HDD zachrapcat.
A este jeden priznak: z pc repro ide zvuk : puk puk kratke ticho a tento zvuk sa opakuje. Ked vyberiem ramku tak sa ozyva dlhe pipanie tak ako je to v manuali od dosky(chybove hlasky)
Vsetko je zapojene dobre. Ono to ani inac zapojit nejde kedze su vsade pouzite blbovzdorne konektory a zopar pc som uz poskladal ale toto sa mi este nestalo.
Konfiguracia: Gigabyte Ga-M55S3 rev.2.0, AMD X2 4000, AC Freezer 64pro, 1Gb AM1 DDR2 800, Xpertvision Radeon 1950GT 512Mb DDR3, 160Gb Maxtor Sata, Fortron ATX - 400PNF 400W
Nove PC nejde nastartovat
- skus resetnut CMOS
- skus vymenit ramku ( ak mas po ruke nejaku inu)
- pozri si ci mas dobre osadeny CPU
- Mne sa tiez toto stalo a urobil som jednu vec: rozobral som cely PC a znova zlozil a potom mi uz nabehol.
- moze to robit hoci co aj doska, musis skusat
- skus vymenit ramku ( ak mas po ruke nejaku inu)
- pozri si ci mas dobre osadeny CPU
- Mne sa tiez toto stalo a urobil som jednu vec: rozobral som cely PC a znova zlozil a potom mi uz nabehol.
- moze to robit hoci co aj doska, musis skusat
Spoiler: ukázať
- ak si si to skladal ty tak ako komplet zostavu ti to nevyreklamuju lebo to neskladali oni, ale ty.
- musis zistit ze ktory z komponentov je zly a potom ho dat na RMA.
- v obchode mozu vyrukovat na teba aj stym ze to bolo skladane neodbornou a nesposobilou osobou t.j. ze by si nato musel mat zivnost ( kompletaz vypoctovej techniky) ale to je uz OT. neviem mozno to mas.
- musis zistit ze ktory z komponentov je zly a potom ho dat na RMA.
- v obchode mozu vyrukovat na teba aj stym ze to bolo skladane neodbornou a nesposobilou osobou t.j. ze by si nato musel mat zivnost ( kompletaz vypoctovej techniky) ale to je uz OT. neviem mozno to mas.
Spoiler: ukázať
Nedavno som si skladal novy pc a tiez sa mi stalo toto iste bolo to v grafike. Skusal som ju na inom pc a tam isla. Vymenil som ju za druhu a vsetko ide OK.
<b>CPU:Intel Core 2 Duo E8400 + AC freezer 7, MB: Asus P5Q Pro, RAM:2x 2GBA-DATA VITESTA 800+, 1066Mhz 5-5-5-15 2.05V , HDD: WD 640AAKS, GPU: GAINWARD BLISS HD4850 Golden Sample 1024MB 700+/2000+ @ 750/2300, Zvuk:Audigy 2, PSU: Fortron Blue Storm II 500W, LCD: Samsung SyncMaster 206BW, OS: Windows Vista Ultimate 64bit</b>
bolo v RAM ke
Dakze som to dal na reklamaciu a nastastie to bola len RAM ka.
Moja doska si nerozumela s AM 1 tak tam dali GoodRam a ta frci.
Ocenujem tymto pristup predajcu k reklamacii.
Moja doska si nerozumela s AM 1 tak tam dali GoodRam a ta frci.
Ocenujem tymto pristup predajcu k reklamacii.
To je blbost, ich nema co zaujmat co si a co mas, hardware nemoze byt viditelne poskodeny tvojim zavynenim, inak musi zobrat bez reci na reklamaciu.to len spekulanti na teba s tym chodia co saim nechce riesit reklamacia u dodavatela.Tomax napísal:- v obchode mozu vyrukovat na teba aj stym ze to bolo skladane neodbornou a nesposobilou osobou t.j. ze by si nato musel mat zivnost ( kompletaz vypoctovej techniky) ale to je uz OT. neviem mozno to mas.
Asus Zenbook Duo Pro