krkolomne nastavenia
normal AtiTool nastavit profil UC(underclock) a OC (overclock)
nastavit ak v mode 2D tak UC
ak pojde do modu 3D tak OC
+ tabulka asi 8 riadkov
teplota -- rychlost fanu
ja mam takto
pri UC to bude menej hriat takze staci 20% a pri hrani by som povedal 45-50 v pohode vsak ked hrate tak to nevnimate
Tak aby sa nepovedalo, potestoval som OC aj ja.
Max stabilny takt jadra: 621 MHz.
Max stabilny takt pamate: 750 MHz.
Zatial co pretaktovanie jadra pridalo v 3DMarku2005 cca 300 bodov, zvysenie taktu pamati 300 bodov ubralo
Zmena latencii narobi svoje, darmo, keD som tu kartu kupoval, vedel som, ze nieje OC friendly a vobec ma to nemrzi, lebo je to spickova karta aj bez pretaktovavania. :o
No tvoj OC na tej karte je fakt "dych vyrazajuci", bol by som zvedavy, ci ti s tym nastavenim bude bezat 3DMark niekolko hodin stabilne. Tie hodnoty idu aj mne, ale stabilita je nieco ine. Okrem toho tych 5% vykonu naviac za to nestoji. Myslis, ze na tej karte idu dvihat takty aj inak ako po 7 MHz?
Mne ide jadro horko tazko na 610,aj to nieje stabilne...a pamete idu asi len o 10mhz...Moj kus je absolutne antiOC friendly :o
THE POWER OF INTEL,INTEL C2D@3600MHZ THE AMD QUAD FX PLATFORM KILLER Mainboard:ASUS P5B Deluxe,Procesor:Intel Core 2 Duo E6300@430*7=3060mhz 1,280v 520*7=3640mhz 1,6v stabilne 12h v orthose!,GK: Asus X1950PRO Pamete: 2x1GB GEIL ULTRA CL4@1200mhz CL5 or 920 CL4 ,DISK:2x hitachy 160GB in raid 0,ZDROJ:Forton bluestorm II 500w,CASE:Thermaltake XASER V5000D + catodes,CPU FAN:Noctua U12F,Samsung 203B,Klavesnica:Zboard + 1 keyset,Mouse:Internet Explorer 2,0 Microsoft,zvuk TEAC HP-11,zaflexovane setky kable IBM ThinkPad,Pentium M 1333mhz,256mb ram,integrate GPU...
andydul napísal:bol by som zvedavy, ci ti s tym nastavenim bude bezat 3DMark niekolko hodin stabilne.
Presiel som na tych taktoch R6 Vegas , SC Double Agent, STALKER, staci ? Myslim ze kazda z menovanych hier vytazila Core na maximum, zvlast R6 a toho som neraz hral aj 2 hodiny v kuse...
BTW.: videl som na inom fore manika ktory ju prevadzkoval na 670/1635MHz
Xbox Series X... Samsung S24 ... Intel Core 8600K ...
takty pamati na tej karte nejdu inak dvihat ako len po 7 alebo 14mhz ....na mojej SAPPHIRE 1950PRO 256MB PCIE som dosiahol takty 631/1660 ...jadro bolo stabilne vsade pamate niekde..ale na 1630 sli vsade.... a vykon sa celkom zdvihol nakolko hlavne pamate pridali vykon..cca 5 fps v hrach a niekedy to dost pomohlo.. samozrejme ze nic mimoriadne to neni lebo ako ste spomenuli..OC friendly veru moc nie je...ale jej default je velmi vykony tak netreba riesit OC
BTW.: videl som na inom fore manika ktory ju prevadzkoval na 670/1635MHz
ja som videl manika na jednom fore kde ju mal na 700/16XX ..hlavne som si zapamatal takt toho jadra ktore presahovalo hranicu 700Mhz...pisal tam ze dajaky Vmod robil ale nevedel som sa z toho vysomarit takze neviem aky bol postup...
ludia chcel by som si na konektor na tejto grafike napojit iny FAN, akurat ze stock FAN na grafike ma poradie kablov cerveny, cierny, modry a bezny FAN zlty, cerveny, cierny.
Predpokladam,ze modry a zlty su signalne kable na sledovanie otacok.
Staci teda, ak na svojom FANe prehodim v konektore kable podla vzoru stock FANu? Chcem ho totiz mat nastaveny cez ATI Tray Tools...
K pretaktovani Ati 1950 PRO, nataktovat sa mi ju podarilo v ATI tools na 621 / 742 a v 3d marku 06 mi to robi 5600b , prezaujimavost v 05 - 10526 a v 2001-42139. Teplota 68C a stoji. hlucnost , karta je v tomto pohode, pri zatazi trosku stupne, ale stale to je OK. V riva tuneri sa da este viac. To sa neda porovnat s MSI 6600GT, tu som mal pred tym , hriala sa okolo 80C, a pocut ju bolo az moc, ale karta v pohode. A este nieco , podanie farieb je troska o niecom inom. Ati ma lepsie farby ako Nvidia. ked som uvidel cervene ferraei v test driverovi tak som len tak ziral.
CPU-Core Duo E6600, ZALMAN CNPS9500 LED, MB-Gigabite P35 DS4, RAM-Kingston HyperX 2GB DDR2-800MHz Dual channel, GPU ATI X1950PRO 627/702, ENERMAX LIBERTY 500 W cablemanagement, Thermaltake TSUNAMI silver aluminum...
pablo2 napísal:A este nieco , podanie farieb je troska o niecom inom. Ati ma lepsie farby ako Nvidia. ked som uvidel cervene ferraei v test driverovi tak som len tak ziral.
vsetko je to o nastaveni - ktore ti vyhovuje, ktore nie atD
vysledok som videl, s bratrancom sem to skusali, compy sme mali u mna, a vysledok sme porovnavali cervena je cervena . Nvidia je tak trosku do seda. A skusali sme aj vymenz LCD.
CPU-Core Duo E6600, ZALMAN CNPS9500 LED, MB-Gigabite P35 DS4, RAM-Kingston HyperX 2GB DDR2-800MHz Dual channel, GPU ATI X1950PRO 627/702, ENERMAX LIBERTY 500 W cablemanagement, Thermaltake TSUNAMI silver aluminum...