artefakty v hrach- sposobuje ich grafika?
artefakty v hrach- sposobuje ich grafika?
mam zostavu : gainward 8800gts 640mb, x2 5000+, corsair twin2x 675mhz cl4, evga nforce 590sli...
spustil som na nej prvu hru Tomb raider-legend a v nej ma prekvapuju neziaduce efekty v podobe obcas sa objavujucich sedych utvarov- aj hned pri intre je vidno ako sa obraz presekava tenkou ciarou, v samotnej hre je to napr. sedy pasik prebiehajuci popri stene ktorym nie je zasiahnuta cela obrazovka ale iba dany objekt- stena, cize by to nemalo byt sposobene monitorom, ale grafikou- ta akoby vynechavala renderovanie
este ma napadol druhy problem pri prehravani videa :
to uz fakt neviem ci je problem monitoru(226bw) alebo grafiky...
strucne : clovek pohne rukou a na trajektorii ktorou prechadza ostane viditelny smuh a na jej zaciatku aj otlacena ruka a prsty az pokial nenabehne dalsia scena... pozn. : to nie je odozva
spustil som na nej prvu hru Tomb raider-legend a v nej ma prekvapuju neziaduce efekty v podobe obcas sa objavujucich sedych utvarov- aj hned pri intre je vidno ako sa obraz presekava tenkou ciarou, v samotnej hre je to napr. sedy pasik prebiehajuci popri stene ktorym nie je zasiahnuta cela obrazovka ale iba dany objekt- stena, cize by to nemalo byt sposobene monitorom, ale grafikou- ta akoby vynechavala renderovanie
este ma napadol druhy problem pri prehravani videa :
to uz fakt neviem ci je problem monitoru(226bw) alebo grafiky...
strucne : clovek pohne rukou a na trajektorii ktorou prechadza ostane viditelny smuh a na jej zaciatku aj otlacena ruka a prsty az pokial nenabehne dalsia scena... pozn. : to nie je odozva
- spravit screenshot
a hneD nahodit najnovsie ovladace: http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=23691
a hneD nahodit najnovsie ovladace: http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=23691
s pozdravom, crux.
Re: artefakty v hrach- sposobuje ich grafika?
Velmi zaujimave. Mal som PRESNE taky isty problem. Tiez som mal GAINWARD grafiku. Konkretne tuto modnutu: BLISS 7800GS 512 MB AGP. Musel som odtaktovat CPU a znizit MSAA z 4x na 2x a uz to slo v pohode.toxicator napísal:..
Zacinam mat take tusenie, ze Gainwardky maju iste problemy..
//edit: Kvalitne a silne su, konkretne moja po pretaktovani podavala uplne brutalny vykon a zvladla riadny OC a vo vacsine hier problemy nema, ale v niektorych problemy ma. Ide o to, ze sa mi nepodarilo zistit, preco mala takeho problemy.
Moznosti je niekolko:
1.) mizerny zdroj
2.) mozno ti niekolki ludia mali pravdu a mojich 460W nestacilo - ze v niektorych pripadoch vraj na GF 7xxx serie treba az 700W. Ludia tuto tvrdia, ze je to somarina
3.) Gainwardky su smejdy
Tiez som s touto grafikou maval problemy s kvalitou obrazu v CSS. V neoficialnych mapach sa mi stavalo, ze mi niektore textury blikali, alebo sa nezobrazovali - co mi na mojej predchadzajucej ATIne nerobilo
tak keD pretaktujes a nevies ako na to, tak sa necuduj, ze ti potom "blbne" graficka karta
pokial ti to robilo s pretaktovanou kartou tak je problem jasny
takisto to mohli sposobit zle naprogramovane mapy atD
--------------------
pokial ale este dobre vidim, toto je thread o niecom mierne inom, okrem toho si uz 1 thread zalozil, kde si riesil svoje problemy
snaD som sa vyjadril jasne
to nie je kvalita obrazu, ale artefaktyjesy napísal:Tiez som s touto grafikou maval problemy s kvalitou obrazu v CSS. V neoficialnych mapach sa mi stavalo, ze mi niektore textury blikali, alebo sa nezobrazovali - co mi na mojej predchadzajucej ATIne nerobilo
pokial ti to robilo s pretaktovanou kartou tak je problem jasny
takisto to mohli sposobit zle naprogramovane mapy atD
--------------------
pokial ale este dobre vidim, toto je thread o niecom mierne inom, okrem toho si uz 1 thread zalozil, kde si riesil svoje problemy
snaD som sa vyjadril jasne
s pozdravom, crux.
clovece toto je zacarovany kruh, ja sem ten screen nedostanem, spravil som shot pomocou fraps, ale je v 1680x1050 vo formate bmp.(ak by som to chcel v jpg... tak si musim kupit celu verziu fraps ) takze z tych troch stranok kde to mozem uploadnut to ide iba na imageshack- ten podporuje aj bmp., tak som to tam vsetko vykonal a dal upload ale potom mi vypise cannot find server a skoncil som, nevadi, stiahnem ten program irfanview hovorim si, tak som ho aj stiahol, no ked ho chcem spustit vypise mi to zevraj tento prog. nepodporuje moj win. XP a skoncim pri tomto chybnom hlaseni, je teda este nejaky program- zdarma, kde mozem spravit screenshot v jpg...
viem, je to iba screen, ale pre mna je zda sa cesta k nemu zahatana ............... :surrender:
viem, je to iba screen, ale pre mna je zda sa cesta k nemu zahatana ............... :surrender:
Problem je v ovladacoch, ked som mal Nvidiu , tak nieco podobne mi robilo na Doome3 , zle mi vykreslovalo napisy na stenach, piaty krat som nasiel tie ktore mi to dali do normalu.
CPU-Core Duo E6600, ZALMAN CNPS9500 LED, MB-Gigabite P35 DS4, RAM-Kingston HyperX 2GB DDR2-800MHz Dual channel, GPU ATI X1950PRO 627/702, ENERMAX LIBERTY 500 W cablemanagement, Thermaltake TSUNAMI silver aluminum...