Virtualna pamat(VP)
- andrejko99
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 28. Nov, 2006, 02:00
Virtualna pamat(VP)
Cawte, nevim kam dat tuto temu tak ju davam sem. Chcem sa opytat ohladom virtualnej pamate pocitaca. Ako ma byt velkost VP a na ktorej particii disku je najlepsie aby bola VP?? Dakuejm!!
ja to riesim troska inak ... VP si nadstavim na min. 2048 a max na 2048 pripadne 3072 ... Podla toho kolko mas ramky je dobre jej dat minimal na hodnotu tvojej ramky a max si myslim, ze 3 GB uplne staci ... Hoci poznam jednoho co ma 3 GB zaklad a max ma 6 GB Ale ak to nechas na windowse, tak nic tym nepokazis ... malym velkostiam sa vsak vyhybaj, lebo uvidis ako rychlo sa to prejavi ...
Co sa tyka umiestnenia, ako napisal Toman. Ak mas druhy disk ,daj VP tam. Ak nemas, najlepsie kvoly rychlosti citania dat bude "C" ... (prva cast disku)
Co sa tyka umiestnenia, ako napisal Toman. Ak mas druhy disk ,daj VP tam. Ak nemas, najlepsie kvoly rychlosti citania dat bude "C" ... (prva cast disku)
- andrejko99
- Nový používateľ
VP
Dobre dal som na Jerryho.......ak vas etse cosi napadne ohladom VP dajte vediet. A este cosi: ako sa vola utilitka ktorou sa da presunut VP na zaciatok disku? diki
troska mas asi hokej v postovani, tak som ti to nove vlakno vymazal a postol sem ... program na premiestnovanie VP sa vola Page defrag ...andrejko99 napísal:Dobre dal som na Jeryho. Minimal som si dal 512 a maximal som si dal 3072! Diki. ak vas este cosi napadne ohladom VP dajte vediet.
Naposledy upravil/-a Jerry v Po 27. Aug, 2007, 10:47, upravené celkom 1 krát.
- andrejko99
- Nový používateľ
Diki
Dobre bracho.........a newiete nikto nazov tej utilitky???
- andrejko99
- Nový používateľ
VP
A je to bezpecny program????
Ak mas dostatocne velku ramku (v zavislosti na vyuziti PC od 1.5GB+) neptrebujes VP vobec. Niekedy davno platilo swap = 2x RAM, ale to je uz davno prec. Musis sam vediet co s PC robis a ci realne potrebujes viac pamate ako mas RAM.
V XP to kludne nechaj na auto (XP bude swapovat aj ked mas RAMky viac nez dost).
Zo skusenosti:
Pri 1.5 GB som bezal bez swapu bez najmensich problemov.
Server kde mi bezi DB + jedna aplikacia ma 4GB RAM a + 4GB swapu. (niektore aplikacie swap vyzaduju)
V XP to kludne nechaj na auto (XP bude swapovat aj ked mas RAMky viac nez dost).
Zo skusenosti:
Pri 1.5 GB som bezal bez swapu bez najmensich problemov.
Server kde mi bezi DB + jedna aplikacia ma 4GB RAM a + 4GB swapu. (niektore aplikacie swap vyzaduju)
Spoiler: ukázať