Tak ak sa nenahnevate hodim Vam nieco na lamanie palice :
1, Po inst Visty 64 je comp nejaky spomaleny - spustanie apl. je strasne dlhe, ked sa rozbehne je to noproblem (len v niektorych, hlavne hrach - zeby podpora OS?)
2, V intervaloch asi 5 -10 minut mi cukne (piskne?), alebo ako to nazvat, v bedni (rozumej nie v mojej hlave) . Je to presne ten zvuk ako ked sa comp dava, alebo prebera z nudzoveho rezimu, alebo pri restarte. Ktory hardware alebo co to sposobuje? Nemoze to byt zdrojom?
3, Preco mi nechce brat ovl. k doske z CD? (pise, ze su na 32bit). Tomu by som este rozumel, ale stiahol som ovl zo stranky vyrobcu, ktory nema ovl. priamo k Viste, a napr. v nTune sa uz neda menit BIOS, fany ... proste tam nie su vsetky dostupne funkcie, ktore som mal v XP pri ovl. z CD.
4, Nie je problem, ze disk som dal do RAID0 pri inst. XP? (XP mi ho udavalo ako FAT32, Vista : NTFS :8O: ) Pri inst Visty som len formatoval... (bolo to asi len nejake zmazanie, pretoze 500GB "naformatoval" za 5-10sec) Pytam sa na toto preto, ze uz mi parkrat Vista "nacrtla",ze raid problem : z disku sa neda citat... stava sa to pri sucasnom citani, resp. kopirovani viacerych suborov.
VDaka za hocico
viac problemov naraz
- noben
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 14. Aug, 2006, 02:00
viac problemov naraz
ASUS VANGUARD B85, Intel Xeon E3-1231v3, Corsair 16GB 1600 Mhz Vengeance, Samsung SSD 850 250GB, 8800GTX
Za toto mi iste nepodakujes...
Nevidim jeden vzdialene logicky/dobry dovod instalovat na komp Vistu (keci o vyuziti dx10 si nechajte pre seba prosim)
1. preco ti to ide pomalsie? Lebo Vista je pomalsia a 1GB ram je minimum. (ja viem, bezi aj na 512, nakoniec aj XP bezi na 128/256)
2. nemam ponatia, piskanie moze byt sposobene roznymi komponentami...okrem ineho aj alkoholom v krvi
3. mno 32bit ovladace na 64bit system das len tazko. To, ze si si stiahol Vista ovladace je fajn, ale zasa sme pri tom, ze kasli na Vistu, lebo holt tak to teraz je. Ovladace na Vistu este stale sux.
4. mat XP na Fat32 je pekna hlupost (pokial si to nevyzaduje nejaka k zivotu nevyhnutna aplikacia). Vista na fatke nebezi, cize urcite tam mas ntfs a to, ze si to nenechal naformatovat uplne je dalsia mensia hlupost (ale sak clovek sa uci na chybach )
Co sa tyka toho raid problemu, s tym ti neporadim, kludne to moze byt driverom, radicom, ale aj hocicim inym (napr VISTOU!)
Viem, ze som ti v principe neporadil, ale aspon som sa vykecal
PS: to, ze som absolutne anti-Vistak je asi jasne a ked mi ukazete jedneho trosku skuseneho cloveka v oblasti OS a ten povie, ze Vista je fajn, mozno skusim este raz prehodnotit svoj postoj.
Nevidim jeden vzdialene logicky/dobry dovod instalovat na komp Vistu (keci o vyuziti dx10 si nechajte pre seba prosim)
1. preco ti to ide pomalsie? Lebo Vista je pomalsia a 1GB ram je minimum. (ja viem, bezi aj na 512, nakoniec aj XP bezi na 128/256)
2. nemam ponatia, piskanie moze byt sposobene roznymi komponentami...okrem ineho aj alkoholom v krvi
3. mno 32bit ovladace na 64bit system das len tazko. To, ze si si stiahol Vista ovladace je fajn, ale zasa sme pri tom, ze kasli na Vistu, lebo holt tak to teraz je. Ovladace na Vistu este stale sux.
4. mat XP na Fat32 je pekna hlupost (pokial si to nevyzaduje nejaka k zivotu nevyhnutna aplikacia). Vista na fatke nebezi, cize urcite tam mas ntfs a to, ze si to nenechal naformatovat uplne je dalsia mensia hlupost (ale sak clovek sa uci na chybach )
Co sa tyka toho raid problemu, s tym ti neporadim, kludne to moze byt driverom, radicom, ale aj hocicim inym (napr VISTOU!)
Viem, ze som ti v principe neporadil, ale aspon som sa vykecal
PS: to, ze som absolutne anti-Vistak je asi jasne a ked mi ukazete jedneho trosku skuseneho cloveka v oblasti OS a ten povie, ze Vista je fajn, mozno skusim este raz prehodnotit svoj postoj.
Spoiler: ukázať
Vista je na stroji s >2GB pamate strasne prijemna vec a to nemam DX10 vga sice ju nepouzivam ako default, ale ak tam aj je chvilu nieco spomalene, je to krasne zamaskovaneglide napísal:PS: to, ze som absolutne anti-Vistak je asi jasne a ked mi ukazete jedneho trosku skuseneho cloveka v oblasti OS a ten povie, ze Vista je fajn, mozno skusim este raz prehodnotit svoj postoj.
Me like Pentium
jj na >2gb ram je iste prijemna...sak tie lentilky co vykresluje aero su super. Len sa pre boha na tom nesnazte robit nieco duchaplne, alebo 2 veci naraz (napr hudba + net, ze? )
Ja netvrdim, ze je skareda/neprijemna, len na pracu nepouzitelna
Ja netvrdim, ze je skareda/neprijemna, len na pracu nepouzitelna
Spoiler: ukázať
- noben
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 14. Aug, 2006, 02:00
sry chlapci, mal som to zle v profile, mam 2GB ram... tym to asi nebude.preco ti to ide pomalsie? Lebo Vista je pomalsia a 1GB ram je minimum
pri inst. Visty nie su na vyber typy formatu ako v XP. mas jednu volbu formatovat, dal som ju a on to sformatoval za 10 secto, ze si to nenechal naformatovat uplne je dalsia mensia hlupost
ASUS VANGUARD B85, Intel Xeon E3-1231v3, Corsair 16GB 1600 Mhz Vengeance, Samsung SSD 850 250GB, 8800GTX
- Bubu123
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
glide to vystihol akurat vsak XP-cko neprepada nezabudnutiu jak 98 a 95 vzdy su updaty atd nechapem co ta dohnalo k Viste ten dizajn a atd je tam dobry ked uz koli nemu si to dal tak
MB:Gigabyte M56S-S3 | CPU:AMD Athlon X2 5200+ | RAM:2GB Patriot low latency Dual Channel |HDD: Western Digital 160GB SATAII | GPU: Gainward Bliss 7600GS 256MB DDR3 500/1200mhz @ OC 600/1600mhz | PSU:Fortron 350W | GAMING:Microsoft 1.1 Black + Steel Pad QcK+