Accelero S1 a S2 - pasivne chladice na grafiku ako sa patri
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Samozrejme, ze chladic musi mat teplotu podstatne nizsiu, ako je teplota jadra, veD tato teplota sa predsa rozvadza rebrovanim a rozpyluje sa do prostredia.
8500ky maju iny prikon, teda aj ine tepelne vyzarovanie, nemozes to takto zrovnavat.
V kazdom pripade buD kludny, jadra grafickych kariet maju kriticku hodnotu teploty az nad 120°C.
Na mojom Accelere v pasivnom móde by si ruku neudrzal ani par sekund, jednoducho karta vyzaruje vela tepla a cisto pasivne to chladic nezvlada tak, ako by mal.
S2 je mensia, teda tych 50°C by som u teba aj bral, zlu montaz aj zle napstovanie sme vylucili a pochybujem, ze vsetky Heat-Pipe rurky by boli vadne...
8500ky maju iny prikon, teda aj ine tepelne vyzarovanie, nemozes to takto zrovnavat.
V kazdom pripade buD kludny, jadra grafickych kariet maju kriticku hodnotu teploty az nad 120°C.
Na mojom Accelere v pasivnom móde by si ruku neudrzal ani par sekund, jednoducho karta vyzaruje vela tepla a cisto pasivne to chladic nezvlada tak, ako by mal.
S2 je mensia, teda tych 50°C by som u teba aj bral, zlu montaz aj zle napstovanie sme vylucili a pochybujem, ze vsetky Heat-Pipe rurky by boli vadne...
Spoiler: ukázať
- veD hej - o GPU sa mi nejedna - teda ehm.. samozrejme ze jedna, ale chcel by som na tejto "novej" zostave spravit uz nejake poriadnejsie chladenie - CPU, NB, GPU-VR-RAM, mozno SB. Preto chcem vodnika - ucinny aj tichy. Ale nech uz je potom na grafike chladene vsetko a poriadne - cize nema zmysel kupovat S1, keD na Ram a regulatoroch budu trapne pasivy...andydul napísal:numlock: Takto... Ono jadro uchladis pasivne bez problemov, jadru je uplne jedno, ci ma 40 alebo 90°C, take teploty su uplne v pohode.
Na tychto kartach je prave problem uchladit VRM a na to by trebalo obrovske pasivy. Regulatory totiz rozpaluju polovici PCB karty a to by sa plosaku a ostatnym komponentom pri dlhodobom posobeni nemuselo pacit, ale ako vravim, s akymkolvek FANom umiestnenym nad VRM cipy su teploty az smiesne nizke, na to, ze mam v izbe 28°C a ziaden prietok v skrinke.
/aj tak mam dost casu o tom premyslat... zatial niesu prachy na komplet vodnika.. - takze uvidime...
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Tak nainstaloval som namiesto AC FAN 3 TC 80mm na 1760 otackach ventilator Scythe 120mm na 830 otackach a podrobil Accelero Dalsim testom pri izbovej teplote 28°C a 17 minutovom burnovani 3DMarku2006 10 x testom Return to Proxycon:
V BURN sa teda teploty jadra polepsili o 1°C, teploty okolia zostali na rovnakej hodnote.
V IDLE sa teploty jadra polepsili o 2°C rovnako ako sa polepsili aj teploty okolia o 2°C.
V teplotach sa zasadna zmena teda nekonala, ale vidime, ze 120mm FAN dokaze to iste, co 80mm FAN na dvojnasobnych otackach.
Hlavna zmena je ale v hlucnosti - zatial co 80mm Arctic FAN 3 TC na 1760 otackach je velmi zretelne pocut, 120mm Scythe FAN na 830 otackach je v podstate nepocutelny.
V BURN sa teda teploty jadra polepsili o 1°C, teploty okolia zostali na rovnakej hodnote.
V IDLE sa teploty jadra polepsili o 2°C rovnako ako sa polepsili aj teploty okolia o 2°C.
V teplotach sa zasadna zmena teda nekonala, ale vidime, ze 120mm FAN dokaze to iste, co 80mm FAN na dvojnasobnych otackach.
Hlavna zmena je ale v hlucnosti - zatial co 80mm Arctic FAN 3 TC na 1760 otackach je velmi zretelne pocut, 120mm Scythe FAN na 830 otackach je v podstate nepocutelny.
Spoiler: ukázať
Tak sa aj mne podarilo osadit Accelero S1 na Sapphire 1950Pro AGP.. Samozrejme ze pasiv na VRM na tuto kartu nepasuje - tak som ho trochu orezal. Pasivy na pamate som skusil nalepit ale odpadli ako na povel. Tak som pouzil lepiacu pasku od Thermaltake a zatial drzia.. klop-klop na drevo.. VRM ofukujem 120mm vetrakom Silent Blade na 900ot. Karta je uplne vlazna, maximalna spokojnost, maximalne ticho...
Co by som chcel zohnat tak to je karta s dvoma 120mm vetrakmi ktora by sa pichla do PCI slotu pod kartu. Nemate niekto nejaku ideu, kto by to mohol robit? Dalo by sa to spravit aj na kolene, ale moc sa mi do toho nechce.
Co by som chcel zohnat tak to je karta s dvoma 120mm vetrakmi ktora by sa pichla do PCI slotu pod kartu. Nemate niekto nejaku ideu, kto by to mohol robit? Dalo by sa to spravit aj na kolene, ale moc sa mi do toho nechce.
PC1: FSC D1837-A21, Pentium 4 3.2GHz, 2GB DDR2 400, MSI 8800GT OC + Accelero S1, LG194WT-SF, Xonar DS, MS Sidewinder
PC2: Abit NF7-S, AXP-M 2600+@2500MHz, 1GB DDR400 , Hercules 9800SE A.I.W(8 pipe 435/740), FSP 350W 60PN(PF) flexo + FAN mod
PC3: MSI Sis 745, Palomino 1600+@2100+, ND12 mod + 80mm FAN, 3x256MB DDR 333, Sparkle GF3Ti200 (240/550) - lapped core
NTB: Acer 2012WLMi
Chcem na svoju ATI Sapphire X1650Pro kupit tu S2 lebo cena do 500Sk za taky chladic je smiesna tak ma napadlo ci je k nej daky chladic aj na ten cip co je na opacnej strane karty pod jadrom blizko k AGP slotu je tam nieco take ako maly procesor a strasne to hrialo priam neskutocne bola nanom lepiaca paska ale jadro bolo obrezane von dal som nan trochu pasty a osadil tam pasiv s cipsetu stare MB drzi to len ta paska no a ide len furt hreje kim som tam nemal nic tak my karta pri zatazeni stale zmrzla teras to ide stabilne mislel nato aj Acdelero S2
Naposledy upravil/-a kramer v Ne 16. Sep, 2007, 10:56, upravené celkom 1 krát.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
Co sa tyka toho RIALTO chipu, je sice horuci ale nejako extremne ho chladit netreba. mne ho ofukuje vetrak z procaku, takze je v pohode.
Co sa tyka tych VRM, tak myslim, ze tymto neduhom trpeli grafiky prvej varky. potom sa sapphire odhodlal a VRM prerobil. ja osobne mam prvu verziu, ale zatial slape v pohode...
Co sa tyka tych VRM, tak myslim, ze tymto neduhom trpeli grafiky prvej varky. potom sa sapphire odhodlal a VRM prerobil. ja osobne mam prvu verziu, ale zatial slape v pohode...
PC1: FSC D1837-A21, Pentium 4 3.2GHz, 2GB DDR2 400, MSI 8800GT OC + Accelero S1, LG194WT-SF, Xonar DS, MS Sidewinder
PC2: Abit NF7-S, AXP-M 2600+@2500MHz, 1GB DDR400 , Hercules 9800SE A.I.W(8 pipe 435/740), FSP 350W 60PN(PF) flexo + FAN mod
PC3: MSI Sis 745, Palomino 1600+@2100+, ND12 mod + 80mm FAN, 3x256MB DDR 333, Sparkle GF3Ti200 (240/550) - lapped core
NTB: Acer 2012WLMi
zistil som zaujimavu vec.. kedze Accelero s2 je kompatibilne s r9600 family, rozhodol som sa ho kupit na moju starucku 9600xt.. a teraz problem, karta sa pri chladici prehrieva. chladic som nasadzal asi 4x aby sa vylucilo ze som ho zle namontoval.
kedze na grafu sa pripevnuje chladic cez dve diery, ktore su v cca45° uhle oproti rovine karty, akokolvek chladic dotiahnem, stale zakladna zle dolieha. skusal som dokonca montaz bez umelych pritlacnych pruzin, ktore sa montuju na vrchnu stranu karty, avsak pri 3d rezime stale artefakty, prehrievanie.
po vymene za stock chladic funguje vsetko ako ma..
problem by nebol keby mal chladic ine tazisko, alebo keby mala karta 4 diery.. alebo keby mala grafa velke jadro, ake byvalo na este starsich 5200 ..
som z toho docela na nervy kedze je grafa pisana ako kompatibilna, lenze ked som tuto kvazi kompatibilitu zistil.. toto som od chladica ako accelero necakal.. no a teraz ho si ho mozem dat jedine tak do vitrinky .. :roll:
kedze na grafu sa pripevnuje chladic cez dve diery, ktore su v cca45° uhle oproti rovine karty, akokolvek chladic dotiahnem, stale zakladna zle dolieha. skusal som dokonca montaz bez umelych pritlacnych pruzin, ktore sa montuju na vrchnu stranu karty, avsak pri 3d rezime stale artefakty, prehrievanie.
po vymene za stock chladic funguje vsetko ako ma..
problem by nebol keby mal chladic ine tazisko, alebo keby mala karta 4 diery.. alebo keby mala grafa velke jadro, ake byvalo na este starsich 5200 ..
som z toho docela na nervy kedze je grafa pisana ako kompatibilna, lenze ked som tuto kvazi kompatibilitu zistil.. toto som od chladica ako accelero necakal.. no a teraz ho si ho mozem dat jedine tak do vitrinky .. :roll:
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..