Zalozny zdroj alias NOVA 600 AVR

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
xbrook
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Júl, 2007, 08:00

Zalozny zdroj alias NOVA 600 AVR

Príspevok od používateľa xbrook »

Zdravim. Kupoval som zalozny zdroj, konkretne sa jedna o typ NOVA 600 AVR, az dnes ked bol vypadok prudu prvy krat som sa dozvedel ze zdoj to neustal, proste pc vyplo! Pri druhom vypadku to pc ustal, no neboli to vypadky len sekundove prerusenie.

Konkretne tento typ uvadza 600VA / 360W. Treba nejak pri kupe zalozneho zdroja vychadzat zo zdroja v pc? Zdroj v pc ma 450W a ked sa k tomu pripocita monitor pribl. 50W no neviem ci ten zalozny nie je slaby!

Prosim o radu ak ma niekto skusenosti so zaloznymi zdrojmi :?
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Ja mam doma NOVA 1100VA, cize o nieco vykonnejsi. Mam nan napojeny moj PC s 350W zdrojom, CRT monitor a domaci server. Vypadky som uz zazil rozne. Od 1s do niekolkych minut a vsetko to udrzalo. Samozrejme zavisi od zataze PC v case vypadku. Ak si hral nejaku hru a PC slo na plno, cize aj zdroj siel na 100%, tak ti to zdroj asi neutiahol :( Ale vo vacsine pripadov to nie je problem.

Skus nasimulovat vypadky pri klasickej praci (word, internet) a aj pri zatazi, ked mas pustenu narocnu hru). Simuluj to vytiahnutim zalozaku z napajania. Takto zistis ci to aj pri zatazi udrzi alebo nie. Ak neudrzi, tak jednoznacne poddimenzovany zalozak.

Ale nemusis hned kupovat novy. Kup si dalsiu bateriu do tvojho NOVA 600VA a zapoj ju k povodnej. Sice bude mimo zalozaku, ale budes mat ako keby 1200VA :P A to uz udrzi aj velmi silne PC alebo 2 multimedialne :)
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
xbrook
Nový používateľ
Nový používateľ

Velmi dakujem, prave som telefonoval do spolocnosti ktora sa tym zaobera. vcera som mal hlavu smutku, ci mi ho vymenia za 1100VA. Ale ako ty vravis nemusi to byt hned tak.

Avsak co je zaujimave, skusal som ho, vypnutim z napajania! Vypnutie zalozneho zdroja z napajania pc udrzal, normalne bezi! Ale vypadky neustal. Bolo mo povedane nech vymenim v zadu zapojenie pc a monitora do slotov. Jeden slot moze byt zalohovany, druhy isteny!

Skusim ho vybrat a zatazit :(
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Pokial viem, tak tieto MGE NOVA maju vsetky zasuvky zalohovane proti vypadku napatia. Ale mozes skusit prehodenie monitora a PC v zasuvkach...
xbrook
Nový používateľ
Nový používateľ

Zdravim... Dnes som sa od technika dozvedel, ze nadimenzovanie takeho zalozneho zdroja sa da dakde na strankach vypocitat, cize aky treba vybrat. Vie mi niekto povedat na akej?

Pc som este neskusal zatazit a tak odpojit od napajania, avsak pc vpohode nabehne ciste na ten zalozny zdroj, len nechapem preco pri vypadkoch to neudrzi....

Mozno nieco prenasa impulz z vonku? skener? tlaciaren? tie su napojene mimo...
MaxMan
Redaktor
Redaktor

SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

aha, ja mam doma stary crep APC Back-UPS 250VA (stary model) ktora dokaze uzivit 170W a mam natom zapojeny cely stolik (PC,mon,router, zosik, tlacku, router) a bol vypadok, tak mi to drzalo cca 7minut...
mam tam ale namiesto 7AH baterky 8AH... a teraz tam mam 4×8AH a zivi mi to cely stolik cez hodinu

takze myslim ze tvoja UPS by mala v pohode zivit pc+komplet aj 10min ;)

a este by si mohol uvies co to mas za PC? ci ho nahodou prudovo nepretazujes ;) BTW, CRT monitor zere nad 80W a ak mas nejaky 19" tak cez 100W ;)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
xbrook
Nový používateľ
Nový používateľ

vskratke 450w zdroj, 19´´monitor CRT, lan, audio, video pci karty, 2500mhz,1GB ram, 6600GT,2x HDD, 2x dvd rw...

zdroj som menil 350w za tento 450w pred rokom, neviem, zalozny zdroj ide do roztrojky, v roztrojke je este predlzovacka so zasuvkami /skener, tlaciaren/
Mozno prave to robi zle, ze by to malo byt priamo do siete zapnute, ak tam vznika nejaky ubytok napatia a zdroj nedokaze tak rychlo zareagovat... hmm
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

aha,

do 230 zapojis UPS, hudbu, tlacku atd...
do UPS zapojis PC+Monitor+hudbu+router/switch jak mas

a ta UPS ti to musi zvladnut
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Návrat na "Hardware všeobecne"